דיקסי ביום חמישי - נדוש אבל חביב

שרוצקי

New member
דיקסי ביום חמישי - נדוש אבל חביב


אז ביום חמישי האחרון איפסנו את הקטנים אצל סבא וסבתא המאושרים והפלגנו לדיקסי. הוזמן שולחן לשעה 20:30 והמסעדה הייתה מפוצצת, כולל ממתינים בחוץ...

המלצר החמוד שלנו היה נראה קצת מבוהל, אבל היה מאוד נעים והשירות היה טוב, מלבד המים שהייתי צריכה לבקש 4 פעמים עד שהגיעו (שאר השתייה כמובן הגיעה מהר).

הזמנתי קוקטייל שלא וזכרת את שמו, על בסיס וודקה ופירות יער (45 ש"ח) שהיה חמצמץ וטעים, הבחור הזמין ערק והתחלנו.

מנה ראשונה - איך לא - כנפיים : דווקא הפעם משהו פחות עבד...לדעתי הם טיגנו את הכנפיים 30 שניות פחות מדי והן לא היו מספיק קריספיות. הבחור מיצה את הנושא אחרי 2 חתיכות ואני המשכתי לעוד כמה אבל בסוף ויתרתי ונשארו קצת כנפיים בצלחת. האמת שהייתי ממש מבואסת


לעיקריות: אני סינטה צי'ז סטייק (67 ש"ח) שהייתה סבבה. אבל לא מעולה כמו שזכרתי בפעם הקודמת. חתיכות הסטייק קצת נחרכו למעלה והתייבשו והגבינה סתם הייתה זרוקה על החלק העליון. בצל היה בשפע, אבל הפטריות המובטחות קצת נעדרו מהמנה. אכלתי כי היה טעים, אבל לא עפתי על זה כמו בפעמים הקודמות שהזמנתי את המנה.

הבחור הזמין מהספיישל סטייקים אנטריקוט 450 ג' (180 ש"ח!) שהיה מצוין, אפילו שלא שמו עליו חמאה (המלצר החביב שאל את הבחור אם מפריעה לו חמאה על הסטייק...). סטייק ענק ועשוי היטב, בשרי וטעים. תוספות ליד צ'יפס דק וירקות מוקפצים לא ממש נטעמו כי לא היה צורך.

לקינוח מהקינוחים הקטנים קרמבו מוקה שהיה ממש טעים וסגר היטב את הפינה.

סה"כ חשבון 396 ש"ח + 50 ש"ח טיפ לשעתיים נעימות ונטולות ילדים.

הערת סיום: אני הולכת לדיקסי כבר שנים ועוד זוכרת את המקום מהזמן שהייתי בצבא (אי שם במילניום הקודם). מעולם לא התאכזבתי שם, אבל הפעם יצאתי עם תחושה קצת מפוספסת...לא יודעת למה, נראה שתשומת הלב שמקדישים שם למנות קצת ירדה. וחבל. נראה לי שבפעם הבאה נלך למקום אחר ואולי ניתן לדיקסי קצת לחזור לעצמו...
 

oreldi

New member
יפה:)

נשמע לא רע אבל שהם מסוגלים ליותר..
לגבי הסינטה- מה גודל המנה? היא יחסית זולה
 

שרוצקי

New member
מנה לא גדולה

זה בעצם כריך בלחמניה ענקית (שלא אכלתי). יש להערכתי 100 ג' בשר פרוס לפרוסות דקיקות.
 

גסטרו

New member
היא היתה אצלנו מס 1 בעבר וגם אנחנו בשנים

האחרונות יוצאים בתחושת בסדר בלבד
ובכל זאת תמיד מלא שם !!!!
 

omer73

New member
הגעתי מהראשי

דיקסי אחת המסעדות האהובות עליי, ואני לא מסוג האנשים שמקטר ובא בטענות על כל שטות,
אבל האמת היא שבתקופה האחרונה יצאתי בתחושה של "בסדר" , ולא כמו בעבר שיצאתי בתחושה
של מדהים.
נראה לי שהמנות קצת קטנו וירדה ההשקעה בהן. חבל, כי זו באמת מסעדה נהדרת, עם שירות מצויין,
אבל משהו לאחרונה חסר...
 

omer73

New member
ואני חשבתי לרגע שזו סתם תחושה שלי

אני באמת מקווה שמישהו מטעם המסעדה יקרא את זה וישפר את מה שצריך , כי זו מסעדה ממש טובה וחבל שהיא מקבלת ביקורות כאלה..
 
גם אנחנו הרגשנו שהמחיר גדל וחלק מהמנות קטנו..

גם משהו היה שונה...
לכאורה ההום פרייז הוא אותו הום פרייז, הסלט הוא אותו סלט וכדומה, אבל משהו היה חסר...
 

דארש

New member
גם אני הרגשתי ככה

שהם פחות משקיעים לאחרונה אבל אולי בגלל לחץ או תקלות שאולי לא עדכנו אתכם. לפעמים חסר משהו ספציפי וכבר ראיתי מקומות שמוציאים מנות עם שינוי קטן פה ושם
 

bruno01

New member
המון זמן לא הייתי שם

ואני חושב שכבר לא מעט זמן יש שם הרגשה של פחות הקפדה.
 

Gרר

New member
יכול גם להיות

ש"גדלת" קצת על המקום. כתבת בכותרת "נדוש" וזה אכן נדוש. המקום נשאר אותו מקום ואת זזת קדימה. וגם הזמן צעד קדימה ומה שהיה נכון ללפני עשרים שנה אולי כבר מרגיש קצת אאוטדייטד ב-2014.

פעם זו היתה עצירת לילה די קבועה שלנו אחרי סרט או הופעה. קרפצ'ו שעד היום אני משווה אחרים אליו. הום פרייז. שתיה. עוד משהו קטן. הפעם האחרונה שנפגשנו שוב עם המקום היה כשהלכנו לנשנש בהאנגר שבצד השני של הבניין בגדים לקטנה באיזה שישי בבוקר וביציאה מהאוטו בחניון שם חטפנו מכת ריח רווי שמן על הבוקר זה לא היה נחמד
לאכול שם ממש כבר שנים שלא יצא כי כבר עברו הזמנים של ארוחות חצות אבל אם הייתה נוצרת הזדמנות כזאת כיום - נראה לי שהייתי בוחר במקום אחר.

יש דברים שהופכים מיושנים עם הזמן ויכול להיות שדיקסי זה אחד מהם. וכמובן יכול להיות שזה גם וגם... כלומר שגם ההקפדה לא כמו שהיתה וגם ש"עבר לך" קצת מהמקום.
 

RandS

New member
מסכימה איתך לגמרי.

בעבר לא היתה לי שום בעיה לחסל מנת כנפיים בחצות, היום אין לי מושג איך אני עושה את זה בלי להקיא ובלי להתחרט על זה כל הלילה.
אני חושבת שכפי שכתבת שאנחנו גדלנו והמקום נשאר אותו הדבר, כנ״ל גם התפריט. אין בו חידושים, ומנות שבעבר נחשבו למיוחדות ומשובחות (אאל״ט, זה המקום הראשון שהגיש קרם ברולה וסופלה כהלכתם), הפכו להיות פופולריות גם במסעדות אחרות, וכוכבן דעך.
 

Gרר

New member
לדעתי גם הום פרייז

הם היו הראשונים בארץ להגיש, או לפחות בין הראשונים ובכל מקרה ההום פרייז שלהם היה זה ש"תפס". כתוצאה מכך גם נגרם שיבוש אצל הרבה אנשים שחשבו שהרוטב החריף שאיתו הם הגישו את ההום פרייז זה מה שמגדיר את ההום פרייז למרות שאין שום הכרח להגיש את ההום פרייז ללא כל רוטב.
 

RandS

New member
המצחיק הוא שבמקור המתכון של דיקסי

היה להום פרייז כהלכתו, דהיינו, כמו שאתה אומר: לא עם רוטב, אבל מטוגנים עם שום ופלפלים אדומים מתוקים וחריפים.
חבר שעבד פעם בדיקתי הראה לי תפריט ״למלצרים״ שבו כתוב שכך זה היה בעבר וכיום מגישים את ההום פרייז סתם עם הרוטב של הכנפיים.
ואני לא כל כך יודעת היום, אבל כמה מיתוסים וסודות רצו סביב הרוטב הזה, הרשת היתה מלאה בזה.
 

שרוצקי

New member
אני לא חושבת שזו הסיבה Gרר

כי מבחינתי מסעדה טובה, כמו ספר טוב, זה מקום שאין לי בעיה לחזור אליו שוב ושוב ושוב ולא נמאס...
אין לי גם בעיה להזמין אותה מנה במסעדה


לגעתי פשוט הדיקסי זה לא מה שהיה פעם, לא האוכל ולא השירות. וחבל נורא!
יש לי זכרונות טובים מהמקום הזה...

אולי מישהו שם יקרא את הפוסט הזה ואת כל התגובות ויחליט לנער משהו
 

החתולית

New member
כבר זמן רב שדיקסי לא כמו שהיתה

ואולי זה טבעי, כי הטעמים שלנו התפתחו והשתנו.

לפני כמה שנים היינו שם לארוחה אחרי הופעה. האוכל היה, ככה בסדר; השירות היה קצת פחות בסדר. השארנו לא מעט כסף, ולא ראינו סיבה לחזור.
 
למעלה