דירה או ספרייה

דירה או ספרייה ../images/Emo62.gif

חלק מהיום שלי העברתי היום בספריית האוניברסיטה, כי הייתי צריכה לעבור על קצת חומר טכני. מה אני אגיד לכם לא הצלחתי להחזיק את העיניים פקוחות
ללמוד בספריה אף פעם לא עבד בשבילי. משהו באוויר הדחוס, וזה שתמיד או קר מדי או חם ומחניק. ברגע שאני מתיישבת אני חשה דחף בל יסורב לקום ולהסתובב, וזה בטח לא עזר לי ללמוד. לכן בד"כ הבחירה שלי היתה לשבת בדירה וללמוד. אצל חבר שלי זה תמיד עבד הפוך: הוא ידע שאם הוא ישאר בדירה - הוא פשוט לא ילמד. הוא ימצא ניירות שצריך לסדר, או דני שצריך לאכול, או ספה לרבוץ עליה. אז בשבילו זה תמיד היה לקום על הבוקר וללכת לספריה. במקרים שהיו לנו מבחנים משותפים הפשרה שמצאנו היתה לשרוץ כל היום באיזו קפיטריה: לא ספריה אבל לפחות מקום עם זרימת אוויר וקצת מוקדי עניין חיצוניים כמו אנשים שנכנסים ויוצאים. מוסדות הלימוד דווקא די מתחשבים בסטודנטים, והרבה פעמים יש מגוון של חללי לימוד באוניברסיטה שאפשר לנצל ללימודים בשעות שונות של היום. לא קשה לשים לב שבאופן טבעי מסתובבים פה די הרבה סטודנטים. איפה אתם מעדיפים ללמוד: בדירה שלכם, או בספרייה

אצלי אין התלבטות - בדירה שלי!

עכשיו זה עבודה, אבל גם בלימודים כשהיו וגם בלימודים בשניים - העדפתי בצורה ברורה את הדירה (שלי או של השני). לימודים בקבוצה, כבר עדיף בקפיטריה או בפינה שקטה באוניברסיטה, אבל בחיים לא בספריה. הספריה בשבילי תמיד היתה מקום החלפת ספרים ותו לא, לעתים נדירות כשאין אפשרות להוציא ספר, אז נשארתי שם ללמוד. יאק! העניין הוא, שזה לא מתאים לכל אחד. לפעמים במקצועות שממש לא סבלתי, הייתי חייבת חברים שידרבנו אותי ללמוד, ולא היה שום סיכוי בשום מצב לעשות משהו בבית. יש כאלו שבבית שלהם יש יותר מדי עניין ופיתויים, כך שעדיף להם למצוא מקומות תחליפיים ללימודים.

בוביץ

New member
אני ספרייה...

אני לא יכול ללמוד בבית. ספריה זה חובה בבית אתעסק בדברים אחרים אני חייב את הספרייה השקטה.

ailag

New member
דשא :)

באמת. או באמת בחללים האלו - היתה לי פינה קבועה בבניין דן דוד באת"א לפני כמה זמן. ממש נחמד ככה. כשעשיתי קורס ב C לפיזיקאים היתה לי פינה מרוחקת שהייתי יושבת בה עם הלפטופ ומכינה את התרגיל (שעה לפני זמן ההגשה
) ועכשיו במדעי המחשב - מעבדת המחשבים, כשאני מצליחה להתנתק מתפוז. (אגב, בלי קשר, אני לא מצליחה להחליט אם זה מגניב או מפדח לשבת שם עם חולצת תפוז ולגלוש בתפוז) אבל הספריה משגעת אותי. להיות כלואה באותו חדר כל הזמן ולהכריח את עצמי ללמוד? כשסביבי או שקט מדי או רועש מדי? מה שכן, חוק ברזל (yeah right) - יומיים לפני מבחן אין מחשב. לפעמים זה גם עובד ואז הלימודים באמת קצת יעילים. נ.ב. שמעתי אנשים מתלוננים על הספריה שלנו, שאי אפשר ללמוד בה כי תמיד עוברים אנשים שהם מכירים , ואז הם מתחילים לפטפט ולא מפסיקים
זה במיוחד נכון אצלי, כי אני מהאובר-פטפטנים.

karnaf7

New member
שמעתי שיש סיפריה בבר אילן

אולי אפילו סיפריות... אני לומד בבית (או אצלי או אצל אחרים) אם באוני אז בכתה פנויה. את הדשא איני מחלל בלימודים

KoSeMeT

New member
ספרייה

אמנם אני לא לומדת, ועדיין לא גרה בחוץ, אבל כשאני צריכה לעשות משהו (לכתוב או לעבוד על משהו) בבית אני פשוט לא מצליחה לעשות את זה. אולי הבעיה בבית הספציפי בו אני גרה, בגלל האנשים, האנרגיות או מה שזה לא יהיה אבל זה המצב.. אז אצלי זה ספריה. אולי כשאעבור מכאן המצב ישתנה

EyalPolo16V

New member
דירה

ללמוד בספריה זה מלחיץ. אני מגיע ורואה שם אנשים שכבר פתרו 20 בחינות של השנים הקודמות בזמן שאני עוד לא סידרתי את הקלסר לקראת התחלה למידה. ובנוסף בספריה יש אווירה של דכאון תמידי, חשוך כזה. זה גורם לי להרדם בישיבה. במועדי א' של הסמסטר הזה, כשלא היה לי מזגן בדירה, עדיין העדפתי להיצלות בחום ולא ללכת לספריה

ailag

New member
אוי, תיאור מדויק../images/Emo122.gif

מישהו צריך לטפל בחנונים האלה

לקשמי

New member
בספריה

בדיוק מאותה סיבה שחבר שלך הזכיר: אם אני הולכת לספריה, אני יודעת שאני הולכת כדי ללמוד ולכן אין סיבה שאעשה שם דברים אחרים, לעומת הדירה שיש בה הסחות דעת כמו האינטרנט, ספרים וכו'. בספריה אני יכולה להיות יותר ממוקדת במטרה. (ולא שאני לומדת עכשיו, אני כותבת את זה באופן תיאורטי, כשאני נזכרת איך זה היה כשלמדתי וככה הייתי עושה אם הייתי לומדת עכשיו)

למעלה