דירה בבניין ישן

GOOGOOLOO

Member
דירה בבניין ישן

שרכשתי מתברר שאחרי החילופי בעלות על הדירה, דייר אחד מקומה תחתונה שם מנעול בגג לשימוש פרטי שלו [בלי שיש לו טאבו בגג] ומסרב לתת לי מפתח, אני בקומה מתחת הגג וכניסה לגג ובידוק הגג ושמירה על התקינות הגג מאד חשוב לי וחיוני וכמובן הנאה מהגג, מה עושים עם דייר ששם מנעול בגג לשימוש פרטי שלו ולא מאפשר לי להיכנס בגג ולא משתתף בהוצאות תיקוני רטיבות ונזילות בגג?

בתי המשפט האזרחיים נועדו בדיוק למקרים אלו.

אבל...מה קורא עם ועד הבנין ? האם אין ועד מתפקד ?

האם יש בידך נסח טאבו ובו מכלול ההצמדות של כל בעלי הזכויות בבנין ? האם אתה יודע בודאות שלדייר מהקומה אין כל זכות[הצמדה] בגג [או לחילופין חלק יחסי מכלל הדירות בבנין]

מהיכן אתה יודע שהדייר נועל את הגג כדי להשתלט עליו ? שהרי במצב הנוכחי לכאורה זכויותיו שוות לשאר בעלי הדירות, אולי הנעילה באה כדי למנוע עליית ילדים לגג ?

כמובן שבמידה ומדובר על "פלישה" לזכויות הרוב ללא רשות, ניתן להפרע ממנו באמצעים משפטיים אגרסיביים, אך... לפניהם יש להעביר לדייר ה"פולש" מכתב התרעה של עו"ד.

GOOGOOLOO

Member
מדובר בבניין

במושא ואין בדיוק תקנון הבניין ובטח שטחים משותפים, דייר ותיק אחד במשך שנים השטלת על הבניין במטרה עסק , עשה מה שעשה ועכשיו רוצה להמשיך בטענה שעשרות שנים זה המצב ולא רוצה לשנות כללי המשחק,
כלומר הסכמה שקטה שנכסים אחרים [חנויות ודירות] נתנו לו כועד הכל יכול תמורת אי תשלום ועד בכל חודש,
בניין משפחתי שרוב בעלי נכסים כבר קשישים וכל הבעלי נכסים שבשכירות משנה שדיברתי טוענים שאין ועד בבניין עשרות שנים, לכן איש ההוא הכל וגם ועד למרות שברשותו נכס דומה בשטח רישמי ואותו אחוז השתתפות במושא שיש לי
המצב כך שדירה שרכשתי היתה הרבה שנים בשכירות מוגנת ולכן דיירים לא היו דומינטים ועכשיו אחרי שדיי יצא, אני נכנס במעמד בעל הזכויות בנכס ורוצה לנצל כל זכותי מכל סוג בבניין ויש קושי אצל בעלי הנכסים לתיקשוב
הנעילה לצורכי שימוש בגג ומבנה שהקים למטרות מעבדה ואולי יתכן גם מגורים

הנושא מורכב ולכן אתה חייב להתייעץ עם עו"ד שעיסוקו נדל"ן.

כאן...עם מידע כללי לא ניתן לתת תשובה מוסמכת.

מעמד הבניין הישן מאוד [סביר להניח משנות ה-30/40 של המאה הקודמת] קודם כנראה לחוק המקרקעין הישראלי ולכן חלים עליו חלקים מ"חוק הקרקעות" המנדטורי/עות'מאני.

נושא הבעלויות וההצמדות מורכב, ואי ביצוע כל תהליך מצד בעלי הדירות כדי לעדכן /לשנות את מצב המושע , יוצר בעצם סוג של הסכמי שיתוף עתיקים שאף אחד כבר לא זוכר את מהותם והאם נעשו תוספות במהלך השנים שיצרו בוודאי סיבוך נוסף בבעלות המשותפת.

ללא יוזמה והתעקשות שלך לעשות סדר בבלגן ימשיכו להתרחש אירועים של השתלטויות ופלישות הפרט לנכסי השותפים.

אני סבור שתהליך ההסדרה יחייב בסופו של דבר כנראה התערבות של ביהמ"ש.

==============================================================
פרל דוד , סלולרי - 052-8964914

zammy

New member
יש ועד?

אם הגג משותף, לפי תשריט בית משותף שניתן לקבל מהטאבו, אסור לחסום גישה אליו לדיירים בבניין אלא אם הדבר נעשה בהסכמה ובאסיפת דיירים כחוק.
לגבי נזקים זה כבר עניין של בדיקת איש מקצוע, להזמין אותו לבוא לראות נזקים, לצלם נזקים, לקבל הערכות מחיר לתיקון, להודיע לו ולדיירים אחרים כי הם ייתבעו אם לא ישתפו פעולה וכך הלאה עד משפט.
מותר לך לתקן אם אין ברירה ואם עשית הכל בכדי ליידע ולבקש שיתוף פעולה מהדיירים ולא נענית.

GOOGOOLOO

Member
איזה הסכמה?

נניח רק נניח שפעם היה ועד, רק נניח
האם הם יכלו להחליט החלטות לא חוקיות
ולשלול זכויות קניין של אחר כל כך בקלות?
לפי רישומי טאבו חוץ ממני יש בבניין עוד 5
בעלי נכסים חברה אחזקה אחת ביניהם
חיפוש גוגל לא גילה לי אף תוצאה
איפה הם? מי הם? שום דבר
ניראה לי שיש כאן עסקנות עם קירות
או שלחלופין תלונה על בלגנים מכל סוג לעירייה