דירה בטורונטו

sonrisa

New member
דירה בטורונטו

שלום לכולם, בשנה הבאה אתחיל למוד באוניברסיטה בטורונטו. עוד לא ברור אם ביורק או באונ' טורנטו (זה תלוי מי מהן תציע את התנאים הטובים יותר). בכל אופן אני רוצה לברר פרטים על אפשרויות מגורים שונות ומתקשה כי אני לא ממש מכיר את העיר. הבנתי שניתן לשכור חדר בדירת שלושה חדרי שינה במחיר מינימלי של 400 דולר - אבל האם זה אומר שאני הולך לגור ב- סלאמס? יש בכלל כאלה בטורונטו? אני מבין שהשכונות בטורונטו מאד מאופיינות אתנית. לא לחוץ לי לגור בשכונה של היהודים/ישראלים- האם זה ממש יוצא דופן לגור בשכונה שהזהות האתנית שלה היא לא כשלך? אני מאמין שאוכל לגייס כסף כדי לקנות דירה ולנסות להשכיר שם שני חדרים - אבל באיזה איזור כדאי? והאם בכלל משתלם היום להשכיר חדרים בטורנטו? האם יש סיכוי שאוציא יותר כסף על מסוי וכיו"ב? איזה אזורים נחשבים יותר חיים/תוססים? ואיזה מושכים יותר סטונדטים או צעירים שמחפשים לשכור חדר? נכנסתי לאתר MLS אבל עושה רושם שמעט כל הדירות שמוצעות שם הן חלק מאיזשהו סוג של אגודות שיתופיות. מה זה אומר לגור בתוך דירה שהיא חלק מקומפלקס כזה? בקיצור, יש לי המון סלט בראש ואשמח אם מישהו/י כאן יוכל לעשות לי קצת סדר או להפנות אותי לאתר אחר שיעשה את העבודה. תודה :)

EB2

New member
דירה בטורונטו

1. אתה יכול לגור במעונות האוניברסיטה המחירים זולים. 2.אתה יכול לשכור דירה עם כמה שותפים ולכן המחיר יהיה בסביבות ארבע-חמש מאות לחודש. 3.הבתים בסביבות 2 האוניברסיטאות זה לא סלאמס. 4.אם תרצה לקנות דירה בדאון טאון המחיר יהיה הרבה יותר יקר מאשר דירה באזור הצפון ליד אוניברסיטת יורק. 5.קשה לתת לך הערכת מחיר לגבי דירה מאחר וזה תלוי בכמה דברים האזור של הדירה הגודל של הדירה מצב הדירה וכו'... 6.האתר של האמ אל אס לא נותן לך מידע מדויק לגבי הרחוב או המחיר ולכן כשתרצה לקנות תצטרך להעזר עם סוכן נדלן שיראה לך את הדירות . קח בחשבון שמחירי הדירות בדאון טאון לא רחוק מהאוניברסיטה מתחילות מ-400 אלף דולר. 7.יש דירות אפרטמנט ששייכות לחברות גדולות שמשכירות דירות במחירים שיש עליהם פיקוח ממשלתי. 8.ויש דירות ששייכות לאדם פרטי ומאובזרות עם 5 מכשירי חשמל בנינים חדישים ולכן מחירי ההשכרה יותר גבוהים. מתי אתה מגיע ללימודים?

מגורים בטורונטו, כן עשית קצת סלט....

הדירות להשכרה ב MLS הם לא סוג של אגודות שיתופיות.....כפי שהגדרת במנוע החיפוש אני מניח שמצאת דירות קונדו. קונדומיניום היא צורת המגורים הנפוצה ביותר בבניינים רבי קומות בטורנטו. למעשה זה בדיוק כמו בישראל הקונדומיניום הוא הוא "הבית המשותף" כשמו בישראל. יש רק הבדל אחד והוא משמעותי: בגלל הקור כמעט בכל הבניינים הותיקים ובחלק משמעותי מהחדשים יש מערכת הסקה וחימום מרכזית ולכן דמי ועד הבית האחראי על אחזקת הבניין הם גבוהים. כי הם מכסים בהרבה מקרים מיזוג חימום, מים וחשמל. אתה צריך לעשות את החשבון לבד. התשואה נטו לפני מס ללא השבחה על דירה היא 4-6% . נניח שדירת שני חדרים וסלון קטנה שתרצה לקנות עולה 200,000 דולר (יש הרבה איזורים לא רעים שזה המצב בהם) שכר הדירה שתצטרך לשלם על כזו דירה הוא כ 1400 דולר לחודש והוא יכלול את החימום ואת דמי ועד הבית הארנונה חלה על בעל הנכס. אם אתה קונה, הארנונה השנתית היא כ 2000 דולר ודמי ועד הבית הם כ 4800 דולר לשנה. כלומר ההוצאות השנתיות הן כ 6800 דולר, מול הכנסה משכר דירה של 16,800 דולר. ההכנסה נטו לפני מס היא 10,000 דולר לשנה שהם 5% . מכיוון שתמיד לאורך שנים יש השבחה משמעותית, קנייה היא מעשה חכם כל עוד הריבית על המשכנתאות פחותה מ 6.5% . או אם קונים את הדירה ביותר מ 50% הון עצמי. כסטודנט תוכל להשכיר חדר אחד בדירה לשותף, או לקנות דירה של חדר שינה אחד, יש כאלה באיזורים מצויינים במחירים של כ 150,000 דולר. דירות שני חדרים המושכרות ב 800 דולר לחודש כלומר ב 400 דולר לחדר הם בדרך כלל באיזורים פחות יוקרתיים, חלקן ב סלאמס. אפשר למצוא על יד הקמפוסים בתים שמושכרים כולם לסטודנטים ששם שכר הדירה הוא 500-600 דולר לחדר, ואם אתה צעיר ורווק זה פיתרון טוב, רק שסטודנטים קנדים שותים הרבה, והעליזות הזו מפריעה לפעמים לישון. בהצלחה במעבר לטורונטו.

shyi1

New member
אם יש מרתפים שעולה עד 400 דולר?!?

הכוונה רק מרתף סטודיו,מטבח שירותים ומקלחת! ולא יותר מזה! אודה לעונים!

למעלה