דירה בניו יורק, שאלות . (בבקשה)

Numnum

New member
דירה בניו יורק, שאלות . (בבקשה)

היי לכם, אני די טרי פה... ושמח למצוא מקום עם כל כך הרבה מידע מ"מקור ראשון". אינ בן 22 , ובחודש הבא (ככל הנראה )אני עובר לעבוד (עם אשרה מתאימה) בניו יורק . בשלב זה לבד, כחודש , בערך, לאחר מכן, תצטרף אלי בת הזוג שלי . (ללא עבודה כרגע, אך אם תוכנויות שכאלו) בכל מקרה, התחלנו לעובר על כל האתרים שמציעים דירות להשכרה באיזור מנהטן, קווינס ואסטוריה. מצאנו דברים שנאים בין 1000 דולר ועד לסכומים שאנחנו עדיין מנסים לברר אם ביל גייטס יהיה מסוגל לשלם אותם. הכיוון שלנו, הוא דירה "צנועה" מה שמוגדר באמריקאית 1 Bedroom , באזור ה-1500 עד 1800 דולר (רצוי במנהטן). השאלות העיקריות שלא מצאנו תשובות עליהן, ואשמח אם תוכלו לעזור : 1) מה גודל ממוצע של דירה 1 bedroom, בהתאם למחירים שעליהם אנחנו מדברים 2) דעה אישית עם קווינס ואסטוריה (הבנו שאסטוריה צעירה יותר באוכלוסיה ותוססת קצת יותר) . 3) כמה באמת נוח להגיע ב-8:00 בבוקר מקווינס ואסטוריה למנהטן ?! האם זה ביג דיל ? או שזה הרבה יותר קל מאוטובוס ישראלי ?! 4) האם המחיר שנקבנו הוא סביר ? או שפחות מ-2000 $ , לא נמצא דירה שלא עוברת על חוקי אמנת זנב'ה בכל הנוגע לאיכלוס שבויים ? 5) האם מישהו מכיר, שמע, יודע, או שהוא בעצמו עושה זאת, שמעוניין להשכיר דירה באזורים האלו ? אני גם מחפש איזה "סאבלט" לחודש-חודשיים הראשונים שלי במנהטן , אשמח לשמוע כל הצעה . וכמובן, כל טיפ ועזרה יתקבלו בסופר סופר ברכה. תודה לכולכם ...וחג שמח. נומנום . אני נמצא גם ב: ICQ : 135999 MSN : [email protected] E-mail : [email protected]

ומה עם כמה שאלות אליך?

אין לי תשובות אבל הייתי רוצה לדעת (כמובן רק אם בא לך לענות) איך קיבלת אישורי עבודה בגיל 22 סך הכל? ואמרתה אשתך?? נשוי בגיל 22 והצלחתה לקבל ויזה ועוד ויזת עבודה??? בבקשה ממך אם יש לך איזה סוד, ספר...... אני כמוך ישמח לכל טיפ... מצטער שאין לי תשובות לשאלות שלך...

Numnum

New member
וואי יש לי כמה טעויות כתיב היסטריות

לא הצלחתי למצוא את המונח "אישתי", אז היא חברה שלי, וכן , אני מקווה שבעתיד גם אישתי . לגבי אשרת העבודה, אני מעדיף שלא לפרט כרגע. ** אך שלא יהיו ספקות בנוגע לאמינותה, היא הושגה באמצעים הכשרים ביותר ולאחר הרבה התמדה, לימודים ויושר.

jethro1

New member
אסטוריה

אשתי ואני שוכרים דירת חדר באסטוריה ונדמה לי שאוכל לענות על כמה שאלות שלך ממקור ראשון. אסטוריה היא שכונת מעמד ביניים של אנשים עובדים. בעיקרה היא שכונת מהגרים יוונים ואיטלקים וכעת, יחד עם האוכלוסיה הותיקה הזו יש גם קהילות גדולות של מהגרים דוברי ספרדית, הודים וערבים. שכר הדירה הנמוך והקירבה למנהטן הפכו את אסטוריה בזמן האחרון לפופולרית מאוד בקרב צעירים ויש אומרים שהיא הדבר הבא. לגבי זה ימים יגידו. לעת עתה אין ישראלים באסטוריה, ובשמונת החודשים שאנחנו גרים כאן לא שמענו מילה של עברית ברחובות. אגיד את האמת - זה לא מפריע לנו בכלל. קהילה יהודית לא קיימת באסטוריה, ואם יש בכלל יהודים כאן הם יצטרכו לנסוע מרחק מסויים בשביל בית כנסת, יהא זה במנהטן או בעומק קווינס. בסך הכל אסטוריה שקטה ונעימה ושנינו חשים ביטחון יחסי בכל שעות היממה. עכשיו אנסה לענות על השאלות שלך אחת אחת -1 טווח המחירים שאתה מציין, בסביבות ה1600 דולר, יכול להקנות לך דירת חדר קטנה במנהטן. כמובן שככל שהאזור מבוקש יותר כך תשיג דירה פחות טובה עבור הכסף שלך. בעיקרון, גודל הדירות במנהטן הוא קטן מאוד ואל תצפה לשום קורלציה בין דירות חדר בישראל לאלו שבמנהטן, לא במחיר ולא במטראז'. הדירות כאן קטנות מאוד ויקרות מאוד. -2 אסטוריה היא פשרה מצויינת. שכר הדירה זול משמעותית מבמנהטן, הסופרמרקט זול יותר והיא קרובה מאוד למנהטן. בשכר הדירה שציינת אתה יכול לשכור כאן דירה מרווחת יחסית ועדיין להשאר עם דמי כיס. לשם השוואה, אשתי ואני שוכרים דירת חדר ב850 דולר שיכלה לעלות 1300-1500 במנהטן ושנינו מאוד מרוצים ממנה. -3 נוח מאוד. 15 דקות ואתה במנהטן. -4 כפי שציינתי למעלה -5 לא ידוע לי.

Numnum

New member
תודה רבה לך, ועוד ...

האם שכר של 2000 ~ (וקצת) יכול להספיק למחיה של אדם בודד ? כלומר, דירה צנועה במנהטן (ללא שותף), אוכל, חשמל טלפון וכד' ? (לא זקוק לביטוח בריאות ולא לרכב). שאני מדבר על מחיה , כן אני גם אשמח לצאת לבלות לקנות איזה בגד או שניים ואפילו לאכול באיזה מסעדה. הפחד שלי שזהו סכום בלתי אפשרי. האם זוג ללא ילדים שמביא יחד משכורת של 3500-4000 דולר יוכל לחיות היטב ואפילו טוב מאוד בניו יורק ? ? ? ותודה רבה !!! הפורום הזה פשוט מצוין . (עוזר לי "להתגבר" על הפחדים ...)

Numnum

New member
ועוד משהו קטן וחצוף. ../images/Emo13.gif

אני מחפש תמונות של דירות, על מנת לראות את הגודל בערך, אני מפחד שאני אמצא את עצמי באיזה cave נטוש ועלוב. ולא ממש בא לי . האם חדר השינה סביר בגודלו ? האם סלון הוא אכן סלון ומספק מקום למערכת קטנה, שולחן, כורסא וטלויזה ? אני לא מצליח למצוא תמונות של פנים הדירות, אז אם יש לי מישהו או מצא ברשת...אני ממש ממש יהיה מאושר. ** כמה עולה חדר כושר לחודש ? ** ואינטרנט (DSL) ? , טלפון ?, כבלים ? חשמל ? מים ? ושוב ושוב ..מיליארד תודות .

לא הטלתי ספק נשמה רק רציתי לדעת...

לא הטלתי שום ספק בקבלת האישורים שלך פשוט התכוונתי שאתה עכשיו מחפש המון תשובות ואתה כבר שם אני לעומתך מחפש המון תשובות ואני עוד כאן..... אני בספק רציני לגבי כל הנסיעה ולא כי הכל מפחיד אני בן אדם שקופץ שוחה ומגיע לחוף אבל הבלאגאן של הויזה, זה מה שמטריף אותי אז הייתי מאוד שמח אם הייתה יכול לתת לי כמה טיפים שיכוונו אותי, אפילו לא כאן שלח לי מסר לפרטי אם יותר נוח לך אם אתה מוכן... אני כרגע בביברורים לגבי ויזת סטודנט אבל כמה זמן אם בכלל זה יקנה לי ואני רק שבוע הבא ידע מה השכר לימודים שאני מעוניין בהם ואז בטח יכנס לעוד "סרטים"... אז לשמוע שמישהו בן 21 קיבל ויזת עבודה זה מדהים בשבילי ואני ממש לא מפקפק אני שמח בשבילך והייתי עוד יותר שמח בשבילי אם הייתה יכול להגיד לי איך או סתם לכוון אותי... תודה .... תומר...

jethro1

New member
תמונות של דירות

אכן קשה למצוא, וגם אם אתה מוצא - הפרספקטיבה יכולה מאוד להטעות, אז במקומך גם לא הייתי מחפש. גודל הדירה - זה תלוי, יש ויש, מה שאני כן יכול להגיד זה שהדירה שלנו מאכלסת את כל הפריטים שציינת, ועוד רואים רצפה (פרקט, אגב). חדר כושר: אנחנו נרשמנו לסניף המקומי והחדש של New York Sports Club, אחלה חדר כושר, עולה בסביבות 70$ לחודש לאדם - תלוי על איזה מבצע אתה נופל. בפרברים מנוי לחדר כושר עולה פחות מאשר במנהטן, כמו המחיה בכלל. אינטרנט, טלפון, כבלים וכו - תלוי כמה אתה משתמש. אפשר לעשות חבילה אצל וריזון, אפילו שזו לא חברה ידידותית כ"כ, שכוללת את כל צרכי התקשורת (שיחות מקומיות, בתוך ארה"ב, בינלאומיות, וDSL) ב90$ (לפני מיסים). כבלים - אנחנו לא מנויים, בכל מקרה זה מסוג הדברים שאתה יכול לגלות לבד עוד מהארץ דרך האינטרנט. חשמל - לנו יוצא בסביבות 55$ לחודש, כולל גז. על מים אנחנו לא משלמים, זה כלול בשכ"ד, אבל אני לא יודע אם זה סטנדרטי. חימום גם הוא כלול בשכ"ד - וזה סטנדרטי. לגבי עוד דברים שיכולים לעניין אותך - לדעתי, לא שווה להעביר מכולה עם רהיטים לניו יורק. יכול להיות שלא יהיה לך מקום לרהיטים הספציפיים, זה יקר, מגיע כמעט תמיד באיחור, ובקיצור - איקאה יכולה לספק את כל הצרכים ובזול (וחלק אפשר למצוא גם ברחוב). לגבי המשכורות שציינת - מניסיוננו האישי זה מספיק בהחלט, בעיקר אם שכ"ד הוא פחות מ1000$, אבל אני לא יודע לאיזו רמת חיים אתה רגיל. שיהיה בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלות אנחנו פה...

Numnum

New member
היי לך שוב,,,

אין לך מושג כמה התשובות שלך עוזרות לי ! תודה על הזמן וההשקעה, רק תיזהר ... לפי איך שאתה מתאר את זה כנראה נהיה שכנים
. אכן אסטוריה נשמעת אופציה מעולה, שכרגע ההתלבטות שלי (מבלי שעוד הגעתי לניו יורק) זה בין אסטוריה, קווינס ומנהטן . כמובן שבסוף זה כנראה תהיה פונקציה של כסף ומרחק . מה גם בשלב הראשון אני מגיע לבד, אז אני מעדיף לגור באיזה קופסאת קרטון ולחסוך כל סנט, ורק שחברה שלי תצטרף אלי ותהיה גם לה הכנסה, נוכל להרשות לעצמנו קצת יותר . נכון ש-3500$ בחודש ואולי יותר מספיקים לזוג ? (PLEASE אל תאכזב אותי
) אי מתאכזב לגלות שאינטרנט, טלפון זה לא משהו כל כך זול ... אגב, האם על מחיר הדירה (נומר 1000$) יש מה שנקרא מעיין "דמי תחזוקה" שכאלו ? (אני יודע שב-DC זה ככה)? לגבי רמת החיים אליה אני רגיל, אני כן מסוגל לגור בדירה קטנה, לא חייב אולם נשפים, אבל שמשני צידי המיטה הזוגית יהיה אפשר ללכת , המקלחת (יש סיכוי לאמבטיה ?) תהיה סבירה ולא בתוך המטבח, ושהסלון, לא יהיה חלק מהחדר שינה, שלי תהיה את הפינה עם הLAPTOP בזמן שאהובתי צופה בטלויזיה מבלי להסתיר ולהפריע אחד לשני . דימיוני ? ושאלה אחרונה (בהודעה זו) מטרו, איך זה עובד עבור מי שגר שם ? קונים כרטיס חודשי ? שנתי ? ידועות לך העלויות ? ו..רכב, יש לכם ? יש סיבה להחזיק ? יש מקום להחזיק ? תודה תודה תודה תודה וגם חג פסח שמח וכשר, נמרוד

jethro1

New member
אז ככה

אנחנו חיינו עד עכשיו על פחות מ-3500$, כך שלדעתי זה די והותר... הדירה שאתה מתאר נשמעת לי כמו one bedroom, שזה עולה יותר מהסטודיו שלנו, למרות שגם בסטודיו לפעמים יש חלוקת חלל שמאפשרת פרטיות. בקיצור, תסתכל על שני הסוגים. לגבי מציאת דירה, אנחנו השתמשנו בסוכני נדל"ן מקומיים ויש לנו הרושם (אולי מוטעה, אבל לך תדע) שככה עובדים רוב בעלי הדירות כאן. הבעייה היא שהסוכן לוקח עמלה - באיזור הזה זה בד"כ מחיר שכ"ד חודשי. אפשר גם לבדוק בווילג וויס שיוצא כל שבוע ביום רביעי (שלישי בלילה) ויש שם היצע נאה של דירות. אפשרות נוספת היא באתר craigslist.org. דמי אחזקה? אולי אתה מתכוון לשטר ביטחון, בד"כ עלות שכ"ד חודשי. לא ידוע לי על מקרים שדרשו תשלום נוסף על זה. סאבווי - תלוי בכמות הנסיעות שלך (ומי משלם עליהם). עבורנו האופציה הכי זולה זה כרטיס של 11 נסיעות (משלמים על 10 מקבלים 11). אפשר גם לקנות חופשי-שבועי (21$) או חופשי-חודשי (70$). נסיעה אחת עולה 2$, לשם ההשוואה. אין לנו רכב, אפשר להסתדר עם תחבורה ציבורית לא רע... למרות שזה די מעיק. לפי מה שאני רואה יחסית יש חנייה בשכונה, אבל במנהטן די קשה למצוא. נראה לי שבסופו של דבר זה עניין של סדר עדיפויות כלכלי - בטוח יותר זול בלי אוטו, אבל זה תלוי במרחקים שתצטרך לנסוע וכו. חג שמח...

למעלה