דירה בשכירות לבן במחיר סמלי 1 ש"ח

aviwalla20

New member
דירה בשכירות לבן במחיר סמלי 1 ש"ח

שלום , ברשות בני דירה יחידה שהוא משכיר אותה . ברשותי דירה שבדרך כלל אני מקבל עבורה דמי שכירות ומשלם מס (לא דירה יחידה ).אני מבקש לשאול שבמידה ואני נותן לבני הדירה שעד היום השכרתיה במחיר סמלי של 1 ש"ח ,יש בעיה עם זה מבחינת מיסוי ?תודה מראש

תשובה

שלום רב,
אם שאלתך היא לגביי עניין המיסוי כאשר מדובר על העברה במתנה לבן .
אן עם זה שום בעיה אך שים לב לנקודות חשובות :
1. מס רכישה בהעברה לקרוב הינה 1/3 כמו כן הזכרת שלבן שלך כבר יש דירה והדירה שתעביר לו במתנה תהיה דירתו השניה ולכן מס הרכישה יהיה 1/3 כפול 8% משווי הדירה .
2. נקודה נוספת הזכרת בשאלתך שאתה מקבל שכר דירה למגורים שים לב בעל הנכס הוא בעל הפרי שכן מהרגע שהדירה עוברת לבעלות הבן גם ההכנסה משכירות עוברת אליו משמע חוזה השכירות יהיה על שם הבן , הדיווח לרשויות המס יהיו במיסוי על הבן , ההכנסה משכר הדירה תהיה בעבור הבן .
נקודות אלא נועדו לבדוק שאכן ההעברה במתנה נעשה באמת במתנה .

התשובה ניתנה על ידי קרולין עובד, יועצת מס.
ממונת תחום מיסוי מקרקעין בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

** היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

aviwalla20

New member
השכרת דירה במחיר 0

אני חוזר על השאלה, ברשותי דירה שעד היום דיווחתי למס הכנסה על דמי השכירות שקבלתי. מחר אני משכיר את אותה דירה לבני במחיר 0 או 1 ש"ח לחודש..האם פקיד השומה יגיד לי שיש כאן הכנסה רעיונית אצלי.כלומר גם אם איני מקבל שכר דירה אשלם מס כאילו קבלתי שכר דירה.תודה

תשובה

שלום רב,
אם באמת הבן שלך יגור בה אז אין מניעה ולא תהיה לך בעיה מול מס הכנסה.

התשובה ניתנה על ידי ג'נט סורי, יועצת מס.
ממונת תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

**היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

למעלה