דירה חדשה מקבלן

s21m31

New member
דירה חדשה מקבלן

שלום, רכשתי דירה חדשה שאנו אמורים לקבל עוד כחודשיים. המהנדס רוצה להיפגש עימנו בדירה בכדי שנעשה פרוטוקול. אשמח לדעת מה זה בדיוק ומה עלי לבדוק במהלך הפרוטוקול. תודה רבה.

s21m31

New member
חברים..

מישהו יכול לעזור לי עם זה? לתת לי נקודות שאני צריכה לשים לב אליהן? תודה.

פרל דוד

New member
פרוטוקול למסירת החזקה בדירה.

להלן מובאים הערות והארות לקראת פגישתך עם נציג הקבלן, כדאי להתכונן לפגישה זו ולערוך סיור מקדים בדירה עם איש מקצוע שיעזור לכם בהכנת רשימת הנושאים שטרם באו על פתרונם/ליקויים בדירה. 1.אתם רשאים להכניס כל נושא ,פגם , ליקוי בניה וכו´ שמחייב תיקון , אי התקנת אביזרים/שינויים שנקבעו בהסכם בין הצדדים. 2.קבלן/נציגו- אינו רשאי להתנגד , וחייב לרשום את ההערות . 3.יש לדרוש מהקבלן/נציגו- לרשום מועד משוער לתיקונים הטעונים בפרוטוקול המסירה. 4.אתם והקבלן חותמים על הפרוטוקול. 5.העתק אחד ,חשוב שיהיה המקור ישאר אצלכם- למניעת אפשרות של שינוי שלא בידיעתך . 6. במידה ואיזה דבר נשכח ונשמט עדיין חוק המכר דירות מגן עליך בצורה די יעילה, או שתבקשי פגישה נוספת להוספת פרטים נוספים לפרוטוקול. 7.מטרת הפרוטוקול היא לקבוע שרוכש הדירה קיבל את החזקה בה עם ציון התיקונים הנדרשים ו/או אישור על קבלה ציוד כלשהו בדירה כגון: ברזים , דלתות , כיורים ,דודי שמש וכו´. 8.רצוי להביא מישהו בקיא בנושא בכדי להכניס דברים נכונים ומהותיים לפרוטוקול . גישה נוספת לקראת פגישת רישום הפרוטוקול. 1. מעמד מסירת הדירה ועריכת פרוטוקול מעוגן בחוק והנו בעל חשיבות משפטית במידת הצורך . 2. חיוני ביותר לצרף מהנדס בניה למתן חוות דעת הנדסית לאחר שבדק את הדירה בבדיקה המכונה : "בדיקת טרום מסירה" ואת חוות הדעת לצרף כחלק בלתי נפרד מפרוטוקול מסירת הדירה . 3. מטרת הבדיקה ההנדסית הנה לאתר ליקויים ובעיקר ליקויים בטיחותיים שאינם ניתנים לאיתור אלא ע"י מומחה הנדסי . 4. הדגשים המיוחדים ינתנו לך ע"י המהנדס שיבדוק את הדירה . 5. חובה עליך להתייעץ עם עורך דין להסדרת נושאים נוספים הכרוכים במסירת הדירה .

למעלה