דירה לדוגמה, באיזה נווה...

דירה לדוגמה, באיזה נווה...

מה דעתכם על תכנון הדירה? 1. לאיזה משפחה מתאימה הסידור פונקציונאלי? 2. סדר פונקציונאלי פרופר - נכון או לא? 3. שטחים לא מניצלים.. 4.פרופורציה בין שטח למס' החדרים, וחדרי אמבטיה.. כל הערות נוספות...

דרכי הגישה בתוך הדירה

כדאי לבדוק את דרכי הגישה, כדי לגלות קשר פונקציונאלי נכון, או טעות...

זה הכל? ../images/Emo4.gif אין בזה פוליטיקה../images/Emo70.gif

132 מ"ר = 9.91 מ"ר ממ"ד + 13.86 מ"ר חדר שינה + 9.24 מ"ר חדר עבודה + חלל מרכזי (כלל מטבח) 38.67 מ"ר + 60.3 מ"ר חדרי אמבטיה חדר ארונות ומעברים ???? דירה של 4 חדרים, כאשר 2 חדרים פחות מ: 10 מ"ר ומטיילים בלרג'יות DLX !

אין חלונות בשני השרותים, לשלישי

יש חלון פצפון...לא פלא, שבארץ יש פתריות ברוב חדרי האמבטיה, כי אנחנו מתקלחים בתדרות גבה, ואין לען לברוח האדים, דרך חלון מצ'וקמק...לפי החוק 10% מהשטח של החדר צריך להיות חלון...ממש מצחיק! בנוסף, על הסלון גם אין חלון! יש וויטרינה 4 חלקים, אבל אם אתה רוצה לפתוח קצת חלון, אז רק דרך המטבח!

Gordo

New member
תכנון דפוק

אני אישית שונא מסדרונות... ויש פה הרבה. הכל בנוי בצורה ממש לא היגונית. ממש לא נעים להכנס לבית ויש לפגוש דלת.. וגם שירותים זה לא נחמד.. הדרכי גישה אינם נוכים. המון פניות ופיטולים. אני ממש לא אוהב את התכנון הזה.. הכל חסום..

Rשף

New member
תרשי לי להאיר כמה דברים ? ../images/Emo6.gif

התכנון באמת יוצא דופן...
1. ריבוי השירותים הוא בגלל דרישה של הלקוחות, נסי לשאול מתווך ותביני (מצד שני הם אלו שיצרו את הדרישה המוזרה הזו...) 2. למה ילדים צריכים אמבטיה ? את התכנון הזה של אמבטיה רק להורים ראיתי כמעט בכל הדירות מקבלנים. 3. הבנתי שאת נגד שיטת מרפסת השירות, אבל מניסיון לכביסה אין ריח בצל... איך אפשר להפריד אחרת מסתור כביסה ושטח איכסון ? 4. שכחת את חדר הארונות המיניאטורי שרק גורם לבזבוז שטח.

לפי דעתי...

1. לא המתווך קונה את הדירה, אלא אנשים, שרוצים לגור שם...אולי...תשאל את אישתך (אך שהבנתי, היא השכל במשפחה...) כמה כיף לנקות אסלות... 2. ילדים לא נולדים בגיל 15, ישנם תקופות, שעושים להם אמבטיה... נכון, כיף לא נורמאלי לעשות סקס באמבטיה, אבל כמה פעמים ביום עושה את זה זוג ישראלי ממוצע? 3. נגד לערבב את הפונקציה של בישול וכביסה...תבדוק, בדירת היוקרה הזו צריכים להעביר את הכביסה דרך המטבח...זה, אלי עיניין של טעם אישי, אבל לפי דעתי, צריך חדר שרות בגודל סביר לכל בית...כביסה, גיהוץ, כלים לתחזוקה, סולם,...המקום לא בחזית הבניין, לפי דעתי, אבל צריכים גישה לתליית הבגדים...אפשר לפתור את זה, עיקר, שמדובר בבניין חדש, לא בשיפוץ. 4. לא שכחתי את חצי חדר הארונות, שלא טוב לשום דבר, חוץ מבלאגן, אבל זה הדבר הקטן ביותר...יש עוד: אסלות עם דלת אחד לחלל הסלון,...

אווה, ראיתי את הפרסום של זה

מדהים איך בדירת 4 חדרים ענקית נכנס זוג וכלב (ואולי ילד אחד שנדחוף בממ"ד). מה את רוצה? אולי מי שהפרסום הזה היה מיועד לו הוא לקוח מתאים לדירה...

כאשר מתכננים לאנשים שלא מכירים

מראש, אז חשוב יותר מכל לדנמיין כמה אלטרנטיבות של משפחות, כדי לתת פתרון לקונים השונים...את לא תאמיני, אתמול בערב, בדקתי, שבתוך המעטפת אפשר בכלל לעשות שינוי פנימי, שמאפשר למשפחות "רגילות" להכנס לדירה הזאת...כי ב: 132 מ"ר זה המינימום, שלפחות 3 חדרי שינה יהיו, מטבח נורמאלי, לא כזה נקניק...ועם כל הנסיון שלי, אין! ממש אין פתרון לכל שינוי! יש לי הרגשה, שגם משקרים קצת בשטח, האומנם לא עשיתי חשוב שטחים מדוייק... כאן, חשוב להגיד, שכאשר כותבים שטח דירה, זה כלל הקירות (גם חוץ), ועוד כ: 6 מ"ר מחדר המדרגות, כחלק יחסי משטח המשותף הקומתי.אבל גם אז, אם מורידים 10% לקירות, + 6 מ"ר = ~ 20 מ"ר נשאר 112 מ"ר !!!

אווה, לפי התכנון (והמחיר) מיד רואים

שזו דירה שתוכננה לזוג שלפחות אחד מהם עובד גם בבית, ויש או יהיה להם אולי ילד אחד . ואת צודקת, החדרים באמת מאוד קטנים ביחס לגודל הדירה כולה.

גם שמדובר בפרוגרמה מסויימת...

כאשר, נגיד, מכירים היתב את הדיירים, גם אז, צריך לחשוב לאפשרויות שימוש מגובנים...את צודקת, לפי הפרוגרמה מדובר באנשים שעובדים בבית...OK אבל, יכל לקרות גם אצל אנשים כאלה, שמצבם משתנה...הדירה לא מסוגל לקלות שום שינוי! אילו הייה מדובר בדירה, שממש מעולה לפונקציה מסויימת, גם אז, צריך לחשוב לשינויים בזמן, כי אנשים לא קונים לשנה-שנתיים דירה. יש עוד דבר...למה לא הכניסו את הממ"ד, איפה שהחדר עבודה? יש שם עמוד, והוויטרינה לא מאפשר חלוקה שונה מאשר יש...אבל, רואים, שזה החזית לרחוב ההולנדי...יעני...אז לא יפה, לחזית הראשית לשים חלון ממ"ד....נכון, שככ דופקים את כל האפשרויות לחלוקה שונה, אבל את מי זה מעניין... מקווה, שגם אנשים, שרוצים לקנות שם דירה, מבינים לאיזה מצב נכנסים.

fireman

New member
תכנון לא משהו בכלל

עם נטיה לכיוון הגרוע.... המטבח צפוף מאוד ובכלל אני לא אוהב את התצפית מהסלון לתוך המטבח.... מסתור כביסה נמצא במטבח....לא נראה לי כל כך חכם מבחינה פרקטית של להכניס כביסה ולהוציא כביסה גרך המטבח... כל הפרוסדור של החדרים נראה כמו מבוך חנוק. זה פשוט לא זה בקיצור.

למעלה