דירה להשכרה... מה לבדוק?

yair24

Member
דירה להשכרה... מה לבדוק?

שלום, מה צריך לבדוק לפני שחותמים על חוזה של דירה להשכרה? יאיר

odedg

New member
את הדירה בדקת?

ומה שנשאר זה החוזה? אולי תתיעץ אז עם עורך דין ?

yair24

Member
כן... אבל איך?

איך אני בודק שהדירה באמת שייכת לבן אדם? ידוע לי שהדירה באמת שייכת לבן אדם שקוראים לו בשם שהוא אמר לי. אם הוא מראה לי תעודת זהות ואני רואה שבאמת השם שלו מתאים למה שרשום במועצה זה בסדר? נראה לי שזה באמת דירה שלו בגלל שידוע לי על מישהו שהשכיר את הבית הזה לפני המון זמן וכששאלתי אותו אם הוא יכול לומר לי את השם של הבן אדם שהשכיר אז את הדירה אז הוא באמת אמר לי אותו. יאיר

nirdagan

New member
האמת שצריך לבדוק את הרישום בטאבו

כמו כשקונים דירה. אבל במציאות אף אחד לא עושה את זה. נראה לי שבדקת יותר ממה שרוב האנשים בודקים.

רחלילי

New member
לבדוק

בהנחה שאתה שואל לגבי הדירה ול אלגבי השותפים: שהכל תקין שיש ביטוח למקרה של תקלה שבחוזה רשום מי מתקן ומי משלם במקרה של תקלה ותוך כמה זמן דואגים לתקן!!! שבחוזה כתוב איך מפסיקים את השכירות למי מות רלהפסיקה באמצע ובאילו תנאים שסגרתם מי משלם במקרה שוועד הבית בתוך התקופה מחליט לבנות מעלית לדוגמא, האם השוכרים משלמים או בעל הבית<????היו מקרים מעולם! שיש רשימת אינוונטר שעליה אתם חתוים, אם יש כזו לוודא שהכל קייך בדירה. יש המון דברים לבדוק אבל הכי חשוב זה שיהיה לכם בעת בית נורמאלי. אני שכרתי דירה שבדקנו המון דברים אבל הסתבר שהנכס היקר ביותר היו בעלי הבית, שהיו אנשים נעמים ונורמלים, כמעט ולא באו לבקר, פעם בחצי שנה היו באים לקחת דואר, היו ישרים, נעימים ועשו על חשבונם ביטוח של צנרת ודוד וכאלה והכי חשוב זה שהכל היה רשום בחוזה. כשהכל רשום, מס הבעיות והאי הבנות הולך וקטן ואתה חופשי לעסוק בלימודיך ועיסוקיך ולא כל הזמן לברר מי חייב לי מתי וכמה. שיהיה לך בהצלחה. אה כן לא לתת שום כסף מזומן מראש! אני אישית מכירה סיפרו של בחור ששכר דירה ושילם בצ´ק מראש את כל השנה וכשבא לקבל מפתח הסתבר שמי שהשכיר לו השכיר לעוד כמה אנשים את הדירה, קיבל מכולם כסף מראש (Zה קרה בישראל של שנות התשעים המאוחרות במרכז תל אביב ולאנשים אינטל´ מאד!!!) וכמובן זה שהשכיר להם ברח מהארץ והסתבר שהדירה כלל לא היתה שלו! הוא היה סתם תייר. אז: לבקש לבדוק תעודות זהות ולמרות שממש ממש לא נעים (Tפיו אנחנו לא עשינו) לבקש אסמכתאות שהדירה אכן של מי שמשכיר לך אותה ולא שמספרים לך סיפורים.

yair24

Member
תודה רבה לכל מי שעזר

הנה עכשיו אני חוזר מהבנק אחרי שחתמתי על ערבות בנקאית וכבר יש לי פחות 450 ש"ח בחשבון...
העיקר שניהיה בריאים...
יאיר

למעלה