דירה להשקעה בקומה גבוהה ללא מעלית. עד כמה בעייתי?

di9010

New member
דירה להשקעה בקומה גבוהה ללא מעלית. עד כמה בעייתי?

שמתי לב שלפחות 40% מהדירות ביד 2, הן בקומות גבוהות ללא מעלית..
אני רוצה לקנות דירה להשקעה ולוקח בחשבון שיש סיכוי גבוה מאוד שבעוד כ 5 שנים אעבור לשמה בעצמי.
אישית, אני סולד מקומות נמוכות... אך יש לי חשש שקומות גבוהות קשה מאוד להשכיר או למכור בבוא היום.

האם באמת קומות גבוהות כ"כ קשה להשכיר / למכור?
למה לדעתכם כ"כ הרבה דירות בקומות גבוהות מופיעות ביד 2?
אשמח לדעתכם, מה אתה חושב לגבי דירה להשקעה בקומה גבוהה..

תודה רבה

קומות גבוהות תלוי באיזה אזור

שלום,
רצוי כמובן להשקיע בדירות בקומות ביניים לא ראשונה ולא אחרונה, אחרונה לא טובה בגלל הרטיבות אם לא מטפלים בגג בזמן, למרות שזאת ניתן לפטור ע"י טיפול באיטום מקצועי. וללא מעלית זה תלוי בכושר שלך והסיבולת. זה יכול להיות חוויה וזה יכול להיות מתרד - תלוי בך חבר.
אבל תמיד יהיו לך שוכרים שיהיו מוכנים לגור שם - תמיד תוכל להוזיל בכמה מאות שקלים אומנם יותר בעייתי למצוא שוכרים אבל אל תחסוך עמלת תיווך. המתווכים תמיד יכולים לעזור לך במציאת שוכר.
ככה שאתה יכול ללכת על זה בטוח.

h a j b i

New member
לדעתי זה תלוי איפה

באזורי הביקוש בת"א לדוגמא לא תתקשה להשכיר, באזורים אחרים עשוי להיות קצת יותר קשה בעיקר אם זו קומה רביעית.
כמו בכל עסקה המחיר צריך להיות בהתאם.
&nbsp

000lilachi

New member
הרבה יותר קשה למכור ונאלצים להתפשר על המחיר המון

אני רואה בחיפושים שלי המון דירות בקומה רביעית בלי מעלית תקועות. יש כמה שכבר יותר מחצי שנה למכירה אך עוד לא נמכרו. (עם דירות אחרות לא קורה הרבה בימים האלה לצערנו)
יש בעיות של רטיבות, הם חמות הרבה יותר בקייץ וגם אומרתי שהרבה בנקים לא אוהבים לתת משכנתא על קומה רביעית בלי מעלית מחשש של להיתקע עם הדירה אח"כ - זה משהו שמתווחים אמרו לי.

Nemesis001

New member
מניסיון שלנו

לפחות במרכז, לא היתה בעיה לקבל משכנתה ולהשכיר. שופץ ברמה גבוהה בהרבה מהסטנדרט הנפוץ, השוכרים רבו על הדירה.
במכירה אני מניח שיהיה קשה יותר. אבל קונה בזול מוכר בזול....

גרוע !! להתרחק !!

הדבר הכי חשוב ברכישה הוא לא המחיר אלא איכות מינימלית ושלא יהיה מוצר פגום.. קומה גבוהה היא מוצר פגום !

elvinnox

New member
מסכים, מה שלא טוב לשוכר גם לא טוב למשכיר

גם אם נניח והיית מוצא שוכר, הוא לא ישאר בדירה מעבר לחוזה לאחר שיום-יום יעלה 4 קומות ברגל ולפעמים מספר פעמים.
לכן, זה יגרור תחלופה גבוהה של שוכרים והתעסקות מיותרת.
&nbsp
זה קשה בהשכרה, קשה במכירה, וכקונה אין לך סיבה לקחת נכס כזה אלא אם הוא ממש, אבל ממש מתומחר במחיר מציאה.
&nbsp
אם אפשר למצוא נכס אחר - עדיף גם במחיר של איבוד קצת מהתשואה.

Nemesis001

New member
מצטער, לא מסכים כלל וכלל

יש לנו 2 דירות מושכרות בקומה רביעית ללא מעלית.
אחת מושכרת זו השנה הרביעית לאותה משפחה, השנייה יצאה להשכרה לא מזמן.
אחרי שיפוץ נאה, שתיהן הושכרו תוך 48 שעות אחרי שבחרנו מתוך מבול של מתעניינים את אלה שהכי התאימו לנו.
מחיר ההשכרה אולי מעט נמוך יותר מאשר דירה בקומה נמוכה יותר, לא קרוב אפילו לפרופורציה בין עלויות הקנייה של הדירות.

dezvuv

New member
תלוי. יתרונות וחסרונות

לא חד משמעי. כל מקרה נבחן לגופו- שאלה של מיקום /של מחיר /של התאמה לצרכי הקונה
&nbsp
*ברור שבכלל לא תתאים לשימוש משפחה צעירה או לאנשים מבוגרים
*באזורים עם ביקוש גבוה לא אמורה להיות בעיה להשכיר
&nbsp
דירה ראשונה שלי הייתה קומה רביעית ללא. נוף פתוח של תל אביב. חלום של דירה.
גם הושכרה בקלות.
&nbsp
לצד החסרון הברור - שלא מתאימה לכל אחד, לעיתים יש יתרונות:
*המחיר הזול יותר מאפשר כרטיס כניסה למיקום מבוקש, לצעירים או כשהממון מוגבל.
*עשוי להביא את ההשבחה הגדולה ביותר במקום שניתן להוסיף מעלית או שמיועד להתחדשות עירונית- למרות שנכנסים עם הדירה הכי זולה אפשרי שמקבלים דירה חדשה הכי שווה בקומה גבוהה יותר והפעם עם מעלית
&nbsp

AdirSha

New member
אני לא הייתי שוכר בקומה גבוהה

אולי 30% פחות בדמי השכירות לעומת דירה זהה בקומות 1-2 היו משנים את דעתי אבל גם לא נראה לי.
לשכור בקומה אחרונה(ביחוד רביעית) זה סוג של מזוכיזם.

h a j b i

New member
שטויות

אם אתה אדם בריא זה באמת בקטנה. אני גר קומה רביעית בשנה האחורנה (ולפני זה שלישית), עולה את זה בריצה בלי למצמץ ומאחר וזו דירת פנטהאוס משופצת אני מאמין שלמעשה היא הכי יקרה בבניין (מלבד הדירת פנטהאוס השניה.
&nbsp
הכל תלוי באזור, בת"א הדירות הללו מושכרות בקלות ובמחירים טובים, באוזרים של משפחות צעירות, פחות אבל עדיין, לכל היותר יושכרו ב- 10 אחוז פחות במקרה הגרוע (ולכן גם מחיר הקניה צריך להיות בהתאם).

למעלה