דירה להשקעה

מדי7

New member
דירה להשקעה

1. יש לי דירה להשקעה ששוויה כיום 1,700,000 ₪. שכירות 4,600
האם יהיה נכון למכור אותה ולקנות במקומה 3 דירות (בתוספת של כ 100,000 ₪) ובכך להגדיל את הרווח בשכר הדירה? או שהרעיון הזה טפשי.

2. האם בבאר שבע רצוי לקנות דירה רק בקרבת האוניברסיטה, או שאפשר להשיג תשואה יפה גם במרכז העיר?

elvinnox

New member
את השווי האמיתי אי אפשר להעריך

כל עוד העסקה לא נסגרה, השווי הוא רק על הנייר.
&nbsp
חסרים נתונים כגון איפה הדירה נמצאת,
היכן הדירות להשקעה האחרות נמצאות וכו'.
בגדול, תצטרך לשלם גם מס שבח ומס רכישה על שתי הדירות הנוספות כך שצריך לחשב תוך כמה זמן גם תחזיר את ההשקעה על המהלך.
&nbsp

על פניו מהנתונים שהצגת נשמע לי שאתה מחזיק בנכס

שמניב תשואה טובה. בהנחה שהוא אכן מושכר ולא עומד ריק הרי שלא הייתי נוטה לצאת למהלך שהצעת.

התשואה שלך היום, 3.2% נחשבת לתשואה בינונית ביותר

רק לפני שנים ספורות, בשביל תשואה של פחות מ 6%-7%, משקיעי הנדל"ן לא היו מזיזים את האצבע הקטנה שלהם...
אבל הנהירה של עם ישראל לחפש אלטרנטיבה ל 100,000 ש"ח שיש להם בבלטה, הביאה גם לעליה לא הגיונית במחירי הנכסים ובמקביל לירידה בתשואות.
אם היית שואל אותי את אותה השאלה לפני חמש שנים, הייתי אומר לך שהתשואה שאתה מקבל על הנכס היא עלובה. פשוט ככה. עלובה.
אבל היום?
היות ועולם הנדל"ן ימא מכל פרופורציה, אני לא יודע לתת לך הערכה בכלל.

בשליפה מהמותן, אני בטוח שאתה יכול למצוא תשואה יותר גבוהה על דירת ההשקעה שלך, במידה ותמכור את הנכס ותרכוש שלושה נכסים אחרים.
אם אני הייתי במקומך, הייתי נוטה למכור את הנכס ומחפש אלטרנטיבות השקעה ללא הוספת הון עצמי כלשהו.
כמובן שאתה צריך לקחת בחשבון שיהיו לך הוצאות אחרות מעבר לרכישה עצמה...
וכמובן לקחת בחשבון את נושא המיסוי, שהוא מאד קריטי בכל הסיבוב הזה, וגם לאחריו.

dat nigga daz

New member
אדוני המוסטיקר תפסיק לכתוב שטויות בבקשה !!!

לא מספיק שראיתי בשרשור אחר שאתה נותן ייעוץ מיסוי שגוי ושקרי לאנשים כאן בביטחון כל כך מופרז,

עכשיו אתה גם נותן ייעוץ השקעות לוקה בחסר ??

לידיעתך ובתור אחד שמשקיע כבר מספיק זמן ומלווה אחרים, תשואה של 3.2 באזור המרכז היא תשואה מצוינת בריבית של היום
אז לך תשקיע אתה בבנק ותקבל 0.3 אחוז ותעזוב אותנו בשקט

dat nigga daz

New member
שטויות במיץ

אחת הדירות שלי במרכז תל אביב
מושכרת בתשואה של 2.9

שוכרים תמיד יש בכל רגע נתון (ושוכרים טובים), שום תלונות, בטחונות גבוהים,
דקה אני לא משקיע מזמני בדירה

אני מכיר חכמים כמוך שמעדיפים להשכיר בעוד 300-400 שקל ולקבל חתול בשק,
הזן שממנו אני מגיע לא כזה :)

h a j b i

New member
מרכז תל אביב לא מייצגת את כל אזור המרכז

לפי מחיר הדירה שהוא ציין אני יכול להניח שהיא לא במרכז תל אביב.

מה אתה קופץ כמו חמור?

ראשית, אני לא מספק שרותי יעוץ מיסוי, וגם לא מתכוון לתת יעוץ מיסוי.
נהפוך הוא.
בכל מה שקשור למיסוי, אני תמיד כותב ש"יש לבדוק את נושא המיסוי"...
וזה לא בגלל שאני לא מבין בזה, אלה בגלל שהנושא מורכב ותמיד יש לבדוק לגופו של עניין, ואף פעם אין לנו כאן את כל המידע הרלוונטי בנוגע למיסוי.
ובכלל.. גם בנושאי מיסוי יש כמה דעות בין המומחים ובעלי התעודות בנושא.
אז שאני אתן יעוץ במיסוי ?

שנית, אם אתה משקיע בנדל"ן, אז אתה משקיע בנדל"ן.
ותשואה של 2.9% על נדל"ן היא תשואה עלובה.
וזה בכלל לא משנה איפה הדירה. וכן, ברור שבמרכז התשואות יותר נמוכות.. אבל בגלל זה המשקיעים שמבינים בנדל"ן ומשקיעים במרכז, מתרכזים בנושא של התשואה על הנכס, ופחות בתשואה החודשית.
אבל בניגוד לתשואה החודשית שהיא השקעה אלטרנטיבית לתשואה במקום אחר, התשואה על הנכס היא בהרבה מקרים מאד ספקולטיבית.
אז יש תקופות שזה מאד עולה (כמו בשנים האחרונות) ויש תקופות שזה מאד ירד.

אבל שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
וכמו שאתה שולח אותי לבנק (אגב - אני לא משקיע את הכסף שלי בבנק), אז ככה אני יכול לשלוח אותך לפריפריה.

שאלו לעניין תשואה, וקיבלו תשובה לעניין התשואה.

amot1

New member
יפה אמרת dat nigga daz

לא יודע מה מסתתר מאחורי האינטרס של המוסיקטר, אבל חוץ משטויות אני לא קורא שום דבר ממנו. " כאשר " מחירי הדירות יירדו , וכל מיני שטויות על מיסים שהוא רושם.
אולי מוסקיטר אתה כנראה ילד בן 20 שחולם על דירה בת"א ומנסה להצית את מחאת הדיור מהמפורום

אז תפנה אותי בבקשה גם ל"שטויות" וגם לשטויות על מיסים

ומעבר לזה, בתור אחד שרכש את הדירה הראשונה שלו להשקעה עוד בשנת 1985, נדמה לי שאני המשקיע הכי ותיק בנדל"ן כאן. ומאז לא ישבתי בשקט ועשיתי עוד כמה השקעות כאלה.
ומה מניע אותי? מעבר להבנה עמוקה של שוק הנדל"ן ?
אז אני חושב שכל הנהירה לנדל"ן של כל בוגרי הקורסים ל"התעשרות" הורסת את המדינה שלנו ואת העתיד המדומיין של כל אלה שרצים להכנס לשוק בכל מחיר וממנפים את עצמם לדעת.
וכמובן שגם הורסת את שוק הנדל"ן ואת היכולת שלי להשקיע בו בתבונה.
ולמה אני נשאר בשוק ולא מוכר את הנכסים? כי אין לי אלטרנטיבות השקעה אחרות. והתשואה שלי סבירה. ואני משקיע שקט של תשואה חודשית, ולא איזה מניפולטור ש"מתגלגל" מנכס לנכס ומוצא כל הזמן פראיירים חדשים שירכשו את הנכס ביותר כסף ממה שקניתי... (וכמובן שהם נהנים ןמרוויחים כל עוד השוק עולה, אבל כאמור, לא לעולם חוסן)

אגב, אני לא רק מאמין שהבועה תתפוצץ. זאת לא איזה משאלת לב. אני כאן, כי עברתי על בשרי כמה מחזורים כאלה של עליות וירידות מחירים מטורפות לגמרי.
ומה שכולם לא מבינים הוא שמחירי נכסים גבוהים פוגעים בכולם.
ומחירי הנכסים יירדו, לא כי אני אומר, ולא כי כחלון מספר שהוא רוצה. מחירי הנכסים יירדו כי ככה הכלכלה פועלת, במחזורים של גאות ושפל, גם בישראל וגם בעולם. זה תמיד היה ככה ותמיד יהיה ככה.
ומי שחושב שמחירי הנכסים ימשיכו תמיד לעלות, אין לו מושג בכלכלה.

ושיהיה ברור, מחירי נכסים עולים וגבוהים, פוגעים גם במשקיעי הנדל"ן (כמוני), שצריכים להוציא עוד הרבה יותר כסף בשביל פחות, אבל גם בבעלי המשפחות הנורמטיביים שקנו פעם דירה במיליון והיא שווה היום שני מיליון. גם הם נפגעים.
כי הילדים שלהם יצטרכו להוציא הרבה יותר כסף בשביל ארבע קירות וגם הם בעצמם יצטרכו להכניס את היד לכיס הרבה יותר עמוק בשביל לעזור להם...

הפכנו למדינה שבה המשקיעים החדשים (בוגרי אותם קורסי "התעשרות" למיניהם ) בעצמם לא מבינים בהשקעות, וחושבים שאם מישהו לימד אותם מה זה מינוף, אז הם יכולים למנף את עצמם לדעת, בלי להבין את ההשלכות של ירידת מחירי הנדל"ן על ההשקעה שלהם.

ושכל אחד יעשה את החשבון שלו. זה הכסף שלכם.

dat nigga daz

New member
אני אפנה אותך לשטויות שלך

תבדוק בעמוד הבא, מישהו שאל אם ניתן למכור ולקנות או שצריך לחכות ואתה רשמת לו :
"אין מניע לקנות ולמכור כל יום דירה אחרת, כל עוד היא דירתך היחידה"

זה מספיק כדי להפיל בן אדם שמספיק טיפש כדי להקשיב לך עם כמה מאות אלפי שקלים מס, לא כואב לך

דבר נוסף בקשר להשקעות התשואה מצוינת, אין תשואות כאלו במשק בריביות של היום ואני יודע, אני מושקע לא רק בנדלן

נדלן כיום, ועד היום - האופציה הטובה ביותר

מה לעשות? מה שכתבתי הוא נכון לחלוטין

אמנם טיפה הגזמתי עם זה ש"כל יום".. כי לא באמת קונים ומוכרים דירות כל יום. אבל רק רציתי להגיש נקודה.
ןהנקודה שהיא שכל עוד אין רווח הון, לא צריך לשלם מס שבח.
וחשוב לשים לב למינוח שכתבתי : "כל עוד זאת דירתך היחידה".
ומעבר לזה, כתבתי במפורש ש"צריך להתייחס לנושא של מיסוי רווח הון" (שעליו כן ישלמו מסים)
לעניין ה 18 חודשים - חשוב לדעת שאם אתם מוכרים דירה וקונים במקביל דירה אחרת, אתם פטורים ממס ולא צריכים לשלם (גם אם מכרתם את הדירה שלכם ברווח), כל עוד החזקתם את הנכס לפחות 18 חודשים.
מעבר לזה, כל עוד אתה מוכר את דירתך היחידה, אינך נדרש לשלם מס שבח.

במס שבח יש הטבה לבעלי דירה יחידה – "דירה מזכה" שמשמשת למגורים בלבד והם לא יידרשו לשלם מס שבח במועד מכירת הנכס שבבעלותם וזאת כאמור מאחר ויש הבנה שעליהם להמשיך לדירה הבאה.
מעבר לזה, מס שבח הנו מס שמחושב על סמך הרווח הנקי מהעסקה, כלומר, נחשב את עליית ערך הנכס ואת גודל ההשבחה של הנכס עם השנים. לזה אפשר להחסיר עלויות הפחת שיפוצים ותחזוקה.
ועל הרווח הנקי נדרש לשלם 25% מס הכנסה.

ומעבר לזה, מקווה שאתה לא ממונף עד הצוואר.

dat nigga daz

New member
אני אכן ממונף, אבל בחוכמה

ולא עד הצוואר כמו שאתה מקווה שאני אהיה אולי

אגב גם לכל מי ששואל אותי אני לא ממליץ להיות ממונף עד הצוואר, אבל עדיין כן ממליץ להיות ממונף

אני לא מקווה בשביל אף אחד שיפול כלכלית, גם לא לך

ובדיוק מהסיבה הזאת אני מזהיר את כל מי שאני יכול
והיה לי די ברור שאתה מדבר מתוך פוזיציה של מינוף...
וגם חוסר ההבנה של תהליכים כלכליים גלובליים ומקומיים, מסגיר את זה שאתה לא ממש מבין את הדברים שאתה מנסה לטעון
וגם ההתקפה שלך על מה שכתבתי בנושא המיסוי מוכיחה שאתה לא ממש בעניינים של הנדל"ן, כי אם היית מבין בזה, היית מבין שאני צודק.

ואולי אתה בעצמך אחד מהבוגרים של אותם קורסים של "התעשרות", שגורמים לאנשים לשים את כל הביצים שלהם על מציאות שיכולה יום אחד להתפוצץ להם מול העיניים.

ואני לא יודע מה זה ולא מכיר את המושג "ממונף בחוכמה"..., כי אני לא ממנף את עצמי לעולם (חוץ מהדירה הראשונה שקניתי להשקעה לפני 30 שנה, אבל אז לא היה לי הון עצמי אז הייתי חייב)
אני רוכש נכסים רק כאשר יש לי את הכסף המלא לרכישה.
אני לא צריך "שותפים" לתשואה שלי, שכאשר יש ירידה במחירי הנכסים ובתשואות, הם לא משתתפים איתי בירידה הזאת, אלה ממשיכים לדרוש ממני כל חודש את את מה שמגיע להם (ובצדק מגיע).
ובשלושים שנה האלה שאני משקיע, חוויתי גם עליות בתשלומים החודשיים שקיבלתי, וחוויתי גם ירידות בתשלומים החודשיים... ואפילו הייתה תקופה שלא התצלחתי להשכיר נכס שלי במשך חצי שנה, כי לא ממש "הסכמתי" לראות את התמורות שחלו בשוק ושמחירי השכירות ירדו מאד חזק.
בדיוק כמו משקיעי הדור החדש של הנדל"ן, שלא מוכנים להבין שלא לעולם חוסן.

ואני רק אשאל אותך כמה שאלות שיסבירו לך האם אתה יכול להיות בצרה כלכלית כתוצאה המינוף שלך (שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך כל הזמן)..
1. מה יקרה להשקעת הנדל"ן שלך ולתזרים המזומנים החודשי שלך במקרה שלא תצליח להשכיר את הנכס במשך כמה חודשים?
2. מה יקרה להשקעת הנדל"ן שלך ולתזרים המזומנים החודשי שלך במקרה שמחירי השכירות יירדו ב 25% - 30%...

ושאלה שנוגעת לכל מקשיעי הנדל"ן החדשים:
מה יקרה אם כתוצאה משינויים בשוק, התזרים של הנכס יהיה שלילי, ואז תרצו למכור / לממש את הנכס ותגלו שמחיר הנכס ירד מתחת לגובה ההלוואה?
האם תוכלו לעמוד בזה?

תענה על התשובות האלה ותדע את המצב האמיתי שלך

h a j b i

New member
הסיכוי שמחיר נכס ירד מתחת לגובה ההלוואה הוא אפסי בישראל

אחוז המימון המקסימלי שאפשר לקחת הוא 75 אחוז, הממוצע עומד על משהו כמו 60+ אחוז (ביום לקיחת המשכנתא). אחוז המימון הנוכחי למשכנתאות הקיימות הוא כמובן נמוך עוד יותר (אאל"ט בין 50 ל - 40 אחוזים).
&nbsp
אז התרחיש שאתה מדבר עליו על אותו אחד שלקח משכנתא באחוז מימון של 75 אחוז ויום למחרת ערך הדירה צונח ב- 26 אחוז הוא די דמיוני.
&nbsp
התרחיש במחירי השכירות ירדו ב- 25%-30% הוא אפילו יותר דמיוני בכל מקום שהוא לא מרכז ת"א (וגם זה בסבירות מאוד נמוכה).

elvinnox

New member
התרחיש הזה לא דמיוני בכלל

וזה רק מראה כמה אתה והחברים שלך מהקורס להתעשרות מהירה חיים בסרט.
&nbsp
היו ירידות בעבר בנדל"ן וכמובן שגם יהיו בעתיד.
אנחנו עם רצף מאוד ארוך של עליות וכנראה ששכחת שמה שעולה יכול גם לרדת.
&nbsp
דיי שקוף שאתה מדבר מפוזיציה, אבל היום אנשים רוכשים דירה רק בשביל לרכוש, גם אם אין להם בזה צורך או אפילו הדירה לא צפויה להיות מושכרת, וכאן יש בעיה רצינית של ספקולציות. אלו בהחלט מאפיינים של בועה ובועות סופן להתפוצץ.
&nbsp

אני אסביר לך מדוע מדובר בתרחיש הגיוני ביותר.

ראשית, לא אמרתי בשום מקום שמחירי הנכסים יירדו באופן ב 25% מהיום למחרת.
ממש לא.
גם לא התכוונתי לזה.
אבל אם אתה מבין כיצד מתנהגת משכנתא, אז ברב המשכנתאות, בשנים הראשונות, הערך של ההלוואה גבוה בהרבה מהמשכנתא שלקחת, כלומר, במשך כמה שנים אתה אמנם משלם ומחזיר כסף לבנק, אבל ערך המשכנתא שלך לא מתקזז אלה דווקא עולה. מדובר בסוג של חישובים בנקאיים שבהם מחזירים בהתחלה את רב הריבית, ובסוף את רב הקרן.
ההתנהגות הזאת של המשכנתא היא כזאת, מפני שאנשים לוקחים אותה להרבה שנים, ולכן "כביכול" אין משמעות לבדיקה יום יומית של ערך המשכנתא.
אבל מי שבודק, מבין על מה אני מדבר.

דבר שני, הרבה אנשים לוקחים אמנם משכנתא של 75% מערך הדירה, אבל בנוסף לזה יש להם הלוואות נוספות מבני משפחה וחברים. פשוט כי לא היה להם מספיק הון עצמי

דבר שלישי, העומס התזרימי לא מתגלה ביום אחד וערכי הנכסים לא יורדים ביום אחד. מדובר בתהליך.
העומס התזרימי מתחיל, אבל אף אחד לא רץ למכור את הבית.. מאמינים שיהיה בסדר, מאמינים שהדברים יסתדרו.. ובינתיים הזמן עובר ומחייר הנכסים ממשיכים לרדת..

מה שאני כותב הוא לא מדע בדיוני, מדובר בתרחישים שכבר היו כאן בישראל ובעולם.

h a j b i

New member
אני לא חושב שיצא לך לקחת משכנתא ב- 10 שנים האחרונות

יתרת המשכנתא תעלה רק אם היא צמודה למדד ויש אינפלציה. נכון שאם אתה משלם לפי לוח שפיצר (שזה הרוב המכריע) אז בהתחלה אתה משלם יותר ריבית ופחות קרן אבל אתה עדיין מקזז מהקרן.
או שאתה מדבר על יתרה לסילוק כולל תשלומי פרעון מוקדם וכדומה. זה סיפור אחר אבל הפריים כידוע לך פטור והקבועה לא צמודה בסביבת הריבית הנמוכה של היום לא תגרור קנס פרעון רציני. אני מניח שגם הצמודה במצב המדד של היום לא אבל זה אני פחות יודע.
&nbsp
75% זה המקסימום (70% בחלק מהמקרים אם המשכנתא נראית לבנק לא מספיק בטוחה), הממוצע כאמור הוא באזור ה - 60 ומשהו.
&nbsp
הלוואות ממשפחה וחברים זו לא בעיה כי הלוואות כאלה אתה מחזיר כשאתה יכול ולא ילחצו עליך עם ריבית פיגורים והוצאה לפועל.
&nbsp
ואתה סותר את עצמך. אם מדובר בתהליך אז זו לא התפוצצות בועה ומלכתחילה לא היתה בועה.
&nbsp
מתי בדיוק התרחיש הזה קרה בישראל, תזכיר לי...

h a j b i

New member
זה לא רעיון טפשי

התשואה שאתה עושה בינונית יחסית אבל בסופו של דבר הכל תלוי במה אתה רוצה להשיג, איזה טווח אתה מסתכל, כמה סיכון אתה מוכן לקחת ועוד.
&nbsp
בשליפה מהמותן, הייתי שוקל למכור ולקנות 2 דירות במקום ולהשקיע את העודף באפיק אחר.

למעלה