אז תפנה אותי בבקשה גם ל"שטויות" וגם לשטויות על מיסים
ומעבר לזה, בתור אחד שרכש את הדירה הראשונה שלו להשקעה עוד בשנת 1985, נדמה לי שאני המשקיע הכי ותיק בנדל"ן כאן. ומאז לא ישבתי בשקט ועשיתי עוד כמה השקעות כאלה.
ומה מניע אותי? מעבר להבנה עמוקה של שוק הנדל"ן ?
אז אני חושב שכל הנהירה לנדל"ן של כל בוגרי הקורסים ל"התעשרות" הורסת את המדינה שלנו ואת העתיד המדומיין של כל אלה שרצים להכנס לשוק בכל מחיר וממנפים את עצמם לדעת.
וכמובן שגם הורסת את שוק הנדל"ן ואת היכולת שלי להשקיע בו בתבונה.
ולמה אני נשאר בשוק ולא מוכר את הנכסים? כי אין לי אלטרנטיבות השקעה אחרות. והתשואה שלי סבירה. ואני משקיע שקט של תשואה חודשית, ולא איזה מניפולטור ש"מתגלגל" מנכס לנכס ומוצא כל הזמן פראיירים חדשים שירכשו את הנכס ביותר כסף ממה שקניתי... (וכמובן שהם נהנים ןמרוויחים כל עוד השוק עולה, אבל כאמור, לא לעולם חוסן)
אגב, אני לא רק מאמין שהבועה תתפוצץ. זאת לא איזה משאלת לב. אני כאן, כי עברתי על בשרי כמה מחזורים כאלה של עליות וירידות מחירים מטורפות לגמרי.
ומה שכולם לא מבינים הוא שמחירי נכסים גבוהים פוגעים בכולם.
ומחירי הנכסים יירדו, לא כי אני אומר, ולא כי כחלון מספר שהוא רוצה. מחירי הנכסים יירדו כי ככה הכלכלה פועלת, במחזורים של גאות ושפל, גם בישראל וגם בעולם. זה תמיד היה ככה ותמיד יהיה ככה.
ומי שחושב שמחירי הנכסים ימשיכו תמיד לעלות, אין לו מושג בכלכלה.
ושיהיה ברור, מחירי נכסים עולים וגבוהים, פוגעים גם במשקיעי הנדל"ן (כמוני), שצריכים להוציא עוד הרבה יותר כסף בשביל פחות, אבל גם בבעלי המשפחות הנורמטיביים שקנו פעם דירה במיליון והיא שווה היום שני מיליון. גם הם נפגעים.
כי הילדים שלהם יצטרכו להוציא הרבה יותר כסף בשביל ארבע קירות וגם הם בעצמם יצטרכו להכניס את היד לכיס הרבה יותר עמוק בשביל לעזור להם...
הפכנו למדינה שבה המשקיעים החדשים (בוגרי אותם קורסי "התעשרות" למיניהם ) בעצמם לא מבינים בהשקעות, וחושבים שאם מישהו לימד אותם מה זה מינוף, אז הם יכולים למנף את עצמם לדעת, בלי להבין את ההשלכות של ירידת מחירי הנדל"ן על ההשקעה שלהם.
ושכל אחד יעשה את החשבון שלו. זה הכסף שלכם.