דירה,משכנתא והחזרים

דירה,משכנתא והחזרים

שלום , רציתי להתייעץ ולשמוע מאנשים עם ניסיון אנחנו זוג צעיר ללא ילדים מתכננים מתישהו בשנה הקרובה,מתעניינים בדירה בעלות של 1,030,000ש"ח יצואים מנקודת הנחה שנצטרך להוסיף על מסביב עוד כ -20000 אש"ח לרשותנו חצי מיליון ש"ח ואת היתרה אנחנו חושבים לקחת במשכנתא ההכנסות נטו לשנו מסתכמות כרגע ב- 14 אש"ח מתוך אמונה ותקווה שהכנסתנו תגדל בשנים הקרובות (נסיים תארים שניים ונוכל להתמודד על משרות בכירות יותר בעלי בהייטק ואני עובדת בעסק משפחתי) האם החזרים של 3000-3500 ש"ח בחודש הם ריאליים? או שמא אנחנו מכניסים את עצמנו לבור בלי תחתית? אשמח לזוויות ראיה נוספות תודה רבה

shoom12

New member
תחילת הדרך

היי אורטלית, אני אתחיל קודם באופן כללי. אין ממש סיבה לקנות דירה בשלב הזה שלכם, אתם בהחלט יכולים לקנות דירה לקראת הגעת הילד הראשון לגיל 5-6. לא אכנס לכל התחשיבים כאן, אבל אני ממליץ להמשיך לחסוך הון לטובת קניית הדירה בשנים הקרובות ולא לקנות אותה עכשיו. דבר שני, דירה שעולה מליון ש"ח -> כלומר 4-5 חדרים? אתם צריכים 4-5 חדרים? זו אחת הטעויות של הזוגות הצעירים בארץ שרצים לקנות דירת4 חדרים למרות שהם רק 2 או 3 נפשות. אתם בהחלט יכולים לקנות דירה קטנה, אינטימית ונחמדה באיזור החצי מליון - 600 אש"ח ולחיות שם לא מעט שנים (עד הילד השני). אם יש את היכולת לקנות דירה ללא משכנתא הרי זה משובח. ובכל מקרה המטרה צריכה להיות קניית דירה במינימום משכנתא אפשרי כדי לא לשלם סתם לבנק. ובאופן ספציפי :) אם השכר שלכם 14 אש"ח, המשכנתא שלכם צריכה לעמוד על - עד 3500 שח. כלומר לא לעבור את ה-25% מההכנסות. אל תבני על זה שהשכר יעלה, כי באותה מידה הבעל עלול להיות מפוטר למשל מעבודתו. בנוסף קחי בחשבון את הילד הראשון שמקפיץ את ההוצאות המשפחתיות וכו'. בהצלחה יוסי

אוקיי כמה נתונים נוספים

בהנחה שרכישת דירה כרגע היא בלתי נמנעת כלומר להשאר בשכירות זה לא אופציה {חרדות מהגולה
} נשאלת השאלה האם זה ריאלי מבחינת הוצאות עתידיות להתחייב כעת למשכנתא בכזה סכום שאלה נוספת חמי שיחיה מעלה כל הזמן א הטענה שאם נתחיל בנמוך יהיה לנו קשה להתקדם זאת אטומרת שאם עכשיו נרכוש דירה בשכונה צדדית בעלת שניים וחצי חדרים יהיה לנו אחר קשה להשתמש בה כמנוף לצורך מעבר לדירה גדולה יותר, כך שבהנחה שקונים דירה בת 4 חדרים במיקום מרכזי בעוד כ- 10 שנים יהיה ניתן למכור אותה ולהשתמש בה כמקפצה לדירה הבאה האם יש משהו בטענותיו או שמא אלו הם נבואות זעם? תודה,אורטל

קניית דירה

א. השיקולים בעד קניה או השכרה הם אישיים, בכל מקרה, מצבכם הפיננסי נראה טוב ואני לא הייתי חושש להכנס להתחייבות של 3000 ש"ח בערך לחודש משכנתה (גם כך אתם כנראה משלמים סכום דומה על השכרה) ב. לדעתי חמיך צודק, אני לא אהיה נביא ואגיד שהפער בין מחירי הדירות יעלה או יקטן, אבל אני יכול לומר שכנראה אם אתם תתרגלו להכנסה פנויה גבוהה יהיה קשה להכנס למשטר חיסכון לאחר מכן. ג. את הכדאיות אתם יכולים לבדוק באתרים כגון זה (קניה או השכרה) http://www.hakesef.org/rentOrBuy/rentOrBuy.php ד. בהצלחה בכל אשר תחליטו סוליטייר

shoom12

New member
הגולה....

הי אורטלית, אני מבין את נושא הגולה, אך לעיתים אנחנו צריכים לקבל החלטה רציונאלית. לקיחת משכנתא זו מחויבות והתחייבות שנכון לעשות אותה, אך לתקופה קצרת מועד ובאופן שיטיב עם המשפחה ולא יקשה עליה. אני לא חושב שיש איזשהי סיבה לקנות דירת 4 חדרים בשלב זה של חייכם. רוב ההורים דוחפים את הילדים שלהם לקנות בתים בגודל שלא הולם את היכולת הכלכלית שלהם או את הצרכים הפיסיים שלהם. אתם פשוט נכנסים לבור כלכלי מיותר לחלוטין. שוב אני אומר בהתחשב במצב הכלכלי המאוד יפה שלכם, חצי מליון ש"ח, אני ממליץ אם כבר פשוט לקנות דירה בסכום הזה, וללא משכנתא. מצטער שאני נוקשה בעניין, פשוט חבל..

רכישת דירה

לרכישת דירה יש משמעויות כלכליות אבל גם משמעויות תרבותיות וחברתיות ובחינה זו צריכה לשקלל את כל מרכיבי התועלת של הרכישה ולא רק את הפן הכלכלי. עפ"י הנתונים אתם הכן נימצאים בתחום שאתם יכולים להתחייב על רכישת דירה. אינני תומך בטענת אביך כי כלכלית עדיף לרכוש עכשיו דירה קטנה וזולה ובכך להקטין הוצאות (ארנונה) ולהקטין התחייבויות דבר שמוביל להגברת החיסכון והערכות לדירה הבאה. המלצתי א. לקנות דירה זולה ולבנות תוכנית כלכלית לדירה המיוחלת בעוד כמה שנים. התוכנית צריכה לכלול לא רק את הדירה אלא גם את שאר היעדים המשותפים שלכם (ילדים, רכב, טיול חו"ל וכדומה) וכמובן להערך גם לאפשרות שההכנסות תקטנה וההוצאות יגדלו. בהצלחה

חמך טועה

במקרה הכי "גרוע" שתקנו דירה קטנה ללא משכנתא, תחסכו את הסכום שתכננתם לשלם משכנתא (או יותר, אם משכורותיכם יעלו) ותמצאו את עצמכם עם יותר מידי כסך בעוד 5 שנים
תוכלו לקנות דירה נוספת גדולה יותר ולהשכיר את הקטנה (שגם תהיה מקור הכנסה נוסף), או להעביר את העודפים אליי...

liatooti

New member
עצה נחמדה

לדעתי תכירו את וובן זוגך את עולם הנדלן לעומק כך יהיה לכם הרבה יותר קל להגיע להחלטות טובות עם הכסף שלכם זה חשוב שתכירו את כל הנושא לעומק כדי שתרוויחו כסף ולא תפסידו "שהכסף יעבוד חזק בשבילכם" תעשו אפילו קורס של כמה שיעורים בהשקעות בנדל"ן זה לא הרבה זמן ומשתלם ביותררר. שיהיה בהצלחה אשמח לקבל תגובה

למעלה