דירה משלך

roshyarok1

New member
דירה משלך

אני בן 23, וגר כבר שנתיים וחצי בדירות שכורות בת"א. ואני חייב להבהיר פה כמה דברים (בייחוד לזאת בת ה-16 ש"משתוקקת כבר לעבור") ולהגיד לכם שזה נורא יקר!! מבחינה כספית שכ"ד, טלפון, חשמל, מים, ארנונה, ועד בית, קניות, כבלים, אינטרנט (אם יש). מבחינת הזמן המושקע לבשל, לשטוף, לשאוב, לקרצף, לשפשף מחבת, להבין את ההבדל בין אסלון בלי צוואר ברבור לכזה עם, לעשות קניות בסופר, לשטוף כלים בכיור (ולקבל עור יבש). פינוקים וגם אחרי כל זה... אין לכם את הפינוקים של הבית. אין מכוניות כמו אצל ההורים, אין כמה טלביזיות (לפעמים בכלל אין טלביזיה?), אין מחשב, אין אינטרנט, אין מספיק כסף לבילויים, אין מי שישים את הכלים במדיח, וגם אין מדיח כלים, אין עוזרת שבאה פעם בכמה זמן (וגם אם יש, זה מגיע רק אחרי ריב עם השותפים, כי לא כולם רוצים). חום של משפחה וגם אם אתם מסתדרים בלי הפינוקים... אין כמו אמא ואבא שיעזרו לכם כשאתם נקלעים לצרה, והסיפוק שמקבלים כשהאח הקטן שצריך לקבל עצות, או שהכלב החמוד שלכם שמקשקש בזנב כל פעם כשהוא רואה אתכם, אותו הכלב שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם כי האוכל שלו עולה 300 ש"ח בחודש (כמעט 1/10 מהמשכורת שלכם). אז נכון, בסה"כ זה כיף לגור לבד, וגם לומדים מזה המון על עצמאות. אבל חשבתם על כל ההשלכות האלו?

כמה דברים

אם ב"בת 16" התכוונת לשלומית, אז אמנם אין לי מושג בת כמה היא אבל משום מה יש לי תחושה שהבחורה עברה את גיל 16 לפני אי אילו שנים. ובנוגע לקביעה שדירה זה יקר אז נכון, אתה מאוד מאוד צודק אבל יש כמה דברים:
בשלב מסויים כל אחד צריך לעזוב את הבית וכל אחד יתקל בבעית ההתמודדות עם הכסף, אז לא יקרה אסון אם נקדים את זה בשנתיים.
בראש ובראשונה ה"יקר" הוא די אינדיבדואלי, כי זה מאוד תלוי איפה אתה שוכר דירה. בת"א למשל, זה מאוד מאוד יקר אבל סטודנטים בבאר שבע למשל יכולים לשכור דירה מקסימה בסכומים מגוחכים ביותר (ואני מדברת כמי שגרה בדירה בבאר שבע), והמסים שם נמוכים יחסית. גם בחיפה יש מציאות וגם באזורים נוספים.
בין ההוצאות מנית: קניות, כבלים, אינטרנט" - מי שתקציבו מוגבל, יכול להצטמצם בקניות (מרבית חברי הגרים בשכירות נעזרים בהורים לקניות שוטפות ומצמצמים בשופינג אישי), כבלים זה עניין די מיותר לסטודנט שגם ככה אין לי יותר מדי זמן לטלויזיה ותקציבו מוגבל ואינטרנט - אם זו הוצאה גדולה בשבילך גם בזה אפשר לצמצם, יש לך באוניברסיטה מחשבים ואינטרנט אם אתה כל כך מתגעגע. נראה לי שחסכנו ככה קרוב ל-1000 ש"ח בחודש, לא? ואם אתה מתגעגע לפינוקים של לגור עם ההורים, אז כנראה שאתה אישית הקדמת לעזוב. אני יודעת לפחות על עצמי שאני לא כל כך אתגעגע (לכלב כן, אבל נסתדר והוא גם יקפוץ לבקר). בדרך כלל מי שמעוניין לעזוב את הקן לטובת דירה משלו, מודע להשלכות ומוכן לנהל משק בית בעצמו עם כל המשתמע מכך. מתנצלת על המגילה שיצאה לי ואם נשמעתי צינית/תוקפת (זו ממש לא הייתה הכוונה), עוד אחת שמתה כבר לעזוב את הבית ומתכוונת לחיות טוב ואפילו מאוד

חחח...

זה נורא מצחיק,אתה מעלה את ההשלכות על אותו דבר אבל מסתבר שהיתרון הזה בבית משלך מחזיק אותך כרגע באותו הבית אז כנראה שהיתרון מתעלה על החיסרון שבדבר למרות הכל . בכל זאת לא תמיד יש שם הורים..

H20

New member
אני מסכימה איתך

גם לי היה חשוב לעזוב את הבית מיד אחרי הצבא וללכת ללמוד רחוק. עכשיו, אחרי שנתיים בדירות שכורות באזור חיפה אני מבינה כמה זה יקר. לי לא היתה ברירה, כי אין את מה שאני לומדת באוניברסיטה הקרובה לבית (שגם היא לא כל-כך קרובה) אבל אני ממליצה לאלה שכן יש להם ברירה ויש להם תנאים טובים בבית-ההורים לחשוב שוב האם ההוצאה הכספית הכבדה הזו והירידה ברמת-החיים שוות את העצמאות שמקבלים. האם ההורים שלכם באמת מציקים כל-כך?

למעלה