דירה - קושיות

דירה - קושיות

ברשותינו דירת 3.5 חדרים המספיקה לצרכינו,
הצפי הוא שבעוד שנתיים/שלוש נרצה לעבור לדירת 4.5-5 חדרים חדשה,
העלות המשוערת לדירה החדשה תהיה סדר גודל של 2 מיליון שקלים,
ושווי הדירה שלנו בנוסף לחסכונות הקיימים והעתידיים יספיקו לרכוש את הדירה ללא משכנתא,
כאשר העדיפות היא אכן ללא משכנתא, או משכנתא קטנה, מאשר למנף את הכסף.

מכיוון שכך, אנו מעוניינים לרכוש את הדירה כעת, על הנייר, 2-3 שנים לפני מועד איכלוסה,
ובכך להוזיל את עלותה (על הנייר לעומת בנוייה) וגם להשתמש בחסכונות במקום שיקבלו ריבית סולידית נמוכה,
וגם אולי להנות מעליית המחירים בעתיד, במיוחד לאור הרכישה בשלב המוקדם, אך זוהי ספקולציה כמובן.

1. בערך 60%-70% מהתשלום לדירה החדשה יגיע משווי הדירה הנוכחית,
ולכן אנו מסוגלים ל Down Payment של כמה מאות אלפי שקלים כעת,
אבל החלק הארי של התשלום חייב להתבצע רק בסמוך מאוד למועד האכלוס, לאחר מכירת הדירה הנוכחית,
לכן אשמח לדעת מהו בערך (למרות שמשתנה בין קבלנים) פריסת התשלומית הממוצעת המקובלת מול הקבלן,
אני מניח שבהתאם להתקדמות הבנייה, אבל אשמח לשמוע מה בערך הממוצע.

2. עדיף כמובן למכור את הדירה לפני שרוכשים, ע"מ שלא להקלע לסיאוטציה בעייתית,
אך כיצד כדאי להתנהל כאשר האכלוס יהיה בעוד שנתיים/שלוש?
האם יש אפשרות אחרת מאשר לרכוש כעת, אבל להתחיל לנסות למכור את הדירה בעוד שנה?
(כלומר, לרכוש לפני שמוכרים)

3. מה כדאי לשים לב ברכישה על הנייר מקבלן, מבחיינת אמינותו, הסיכוי להשלים את הבנייה,
חוסנו הכלכלי, לו"ז, מפרט הדירה, שלבי ההתקדמות, הביצוע, הבקרה, התשלום וכו'?
אני מניח שלא מדובר בתשובה קצרה, ובטח יש מדריכים מפורטים בנושא,
אשמח ללינק המלצה לקריאה יסודית של הנושא.

4. במידה והאיזור המיועד הוא איזור ראשל"צ, אילו איזורים/פרוייקטים חדשים שמועד איכלוסים הוא בעוד שנתיים/שלוש,
מומלצים ושווים ביקור ובדיקה של הנושא בצורה פרטנית?

5. במידה והאיזור המיועד הוא תל אביב, והתקציב יכול לגדול בעוד חצי מיליון ש"ח,
אילו איזורים/פרוייקטים חדשים (בעיקר באיזור המרכז או הצפון) שמועד איכלוסים הוא בעוד שנתיים/שלוש,
מומלצים ושווים ביקור ובדיקה של הנושא בצורה פרטנית?

תודה רבה!

פופאפ

New member
אולי תחפש קודם דירה אצל קבלן?

בפורום של בני 20 לא תמצא את התשובה, הם עסוקים יותר בלימודים ושכירויות...

Optimistic Girl

New member
תפני לפורום נדלן בתפוז

בהצלחה

GeJuFan

New member
לא קבלנית או מתווכחת אבל..

יש לי ניסיון ברכישת דירה. אני רכשתי דירה קטנה של 75 מ"ר, כרווקה, והדירה הייתה מראש מיועדת להשקעה. אבל, המחשבה שלי באופן אישי היא כזו:
עדיף דירה בנויה מדירה מקבלן. לדירות קבלן כיום יש נטייה להיות מאד קטנות (מניסיון אחותי גרה בדירה במגדל בניינים די חדש והדירה שלהם קטנה! והמחיר ששולם עליה הוא מגוחך ולא בצורה הטובה, והאיזור
אהה הוא חביב לא יותר) דירה שכבר בנויה את יודעת מה את מקבלת (ברוב המקרים) אבל בסכומים שאת מדברת עליהם מאד קל לקנות דירות במצב מעולה.
אם הדירה הנוכחית יכולה להכניס לכם לפחות מיליון ש"ח אתם במצב טוב, יש המון דירות בנות עשר - 15 שנה שיעלו לכם באיזור המיליון, מיליון וחצי, ויהיו מספיק גדולות כבית סופי למשפחה עם שניים שלושה (אפילו ארבעה אם מאכלסים שניים בחדר)ילדים.

העניין הוא כזה: בשביל לממן את הדירה החדשה תצטרכי בכל מקרה לקחת משכנתא כנגד הדירה הקיימת כדאי לשים מקדמה על החדשה.

אילו הייתי במצבכם הייתי שואלת את עצמי קודם כל:
1) למה אני רוצה לעבור?
2) האם זה באמת הכרחי לעבור? בצפי זמן שנתתי לעצמי.. האם יהיה לי עדיף למשוך עוד כמה שנים או שמא אולי אני יכולה כבר עכשיו לחשוב על קנייה ומעבר?
3) אם החלטתי בכל זאת לעבור האם יש דירות בנויות שיכולות לתת לי את מה שאני צריכה באותו סכום ופחות, באיזור הכללי שאני חושבת עליו, ובמחשבה קדימה (שירותים כללים, בתי ספר- אם אתם חושבים על/יש לכם ילדים) וכן הלאה.
4) כמה אני אצטרך לשלם כל חודש משכנתא על הדירה החדשה? ולכמה זמן? בהנחה ולקחת משכנתא.
כמה אני עוד אצטרך אשלם אם מכרתי את הדירה הקודמת? והאם בכסף כיסיתי את רוב אם לא כל העלות של הדירה החדשה.
כמה אצטרך לשלם אם לא אמכור את הדירה הקודמת?
5) כמה שכירות אני יכולה לקבל על הדירה הנוכחית? האם השכירות הזו תכסה את המשכנתא? כל חודש?
6) האם בכלל יש לי את הרצון, הזמן והעצבים להיות בעלת בית (תלוי מאד במצב הדירה הנוכחית אם היא במצב טוב אז אין בעיות אם את מודעת לבעיות זה עלול להיות קוץ בתחת).

עכשיו סתם לאחת השאלות האחרונות שלך, אבל כן קשור. אני גדלתי באיזור ראשון, ספציפית בחולון שכונת בן גוריון. השכונה יושבת על הגבול עם ראשון לציון סמוך לאיזור התעשייה של מערב העיר. (כלומר קרוב לסינמה סיטי, לקניון הזהב ושאר איזורי הקניות של ראשל"צ).
אומנם אישית אני לא יכולתי לחכות לברוח מחולון, אבל זה כי הגעתי לגיל שהעיר שיעממה אותי מוות. אבל לילדים חולון נחשבת אחלה עיר, וקרית בן -גוריון יושבת במיקום נהדר מבחינת קירבה לראשל"צ, בת-ים, ואף ת"א. היא קרובה לאיילון מבלי להיות קרובה מדי. היא קרובה לחוף הים של שני הערים שציינתי מבלי להיות קרובה מדי. לגבי החינוך- במידה ואחת מסיבות המעבר כי ילדים, קשה לי לומר בדיוק כי שנים כבר לא הייתי חלק ממערכת החינוך של העיר אז אין לי מושג מה השתנה מאז.
מה שכן אני יודעת באופן אישי שדירת 4 -5 חדרים בשכונה נאה בין 1.1 מיליון עד ל-1.5 מיליון (מינוס פלוס .דודה שלי מכרה בסכום דומה דירת 4 חדרים בשכונה לפני שנים אחדות אבל זה כבר היה בשלב הבועה כשמחירים עלו).
שכונה נוספת בעיר היא קרית רבין.

מה אני מנסה לומר: קודם כל תבדקו שכונות קיימות בערים שמעניינות אותכם, תראו אם יש דירה קיימת שיכולה לספק את התוכניות (אני מניחה שמדובר בילדים) והצרכים שלכם, הן כיום והן בעתיד.
אח"כ תבדקו כמה אתם יכולים להשיג על הדירה שלכם, דרך לבדוק היא לבדוק באתר (שאת שמו שכחתי) שמראה לכם דירות דומות (גודל, מס' חדרים, לא מצב) שנמכרו באיזור שלכם, לפי מס' גוש ואף חלקה, ובכמה הן נמכרו. אח"כ תסתכלו ביד 2 ותראו כמה דורשים על דירות דומות באיזור שלכם (תורידי משהו כמו 30 אלף מהמחירים ביד 2 כי הם כמעט תמיד מנופחים מהמחיר הסופי שהדירה תמכר). מזה תוכלו לקבל צפי לכמה הדירה שלכם פחות או יותר שווה בשוק כיום.

אחרי כל זה תשבו ותעשו חושבים, לפי מה שכתבתי למעלה בשאלות.

אבל הכי חשוב: קודם כל תחליטו על איזור! המחירים גם בתוך עיר אחת משתנים, שלא לומר גם בתוך שכונה (ואת זה אני יודעת מניסיון אישי). תחליטו על העיר שהכי מושכת אותכם לפי התוכניות העתידיות שלכם, לפי אפשרויות הגעה לאיפה שאתם עובדים. וכו'. ואז תבחרו שכונה או שתיים באותה עיר.
אח"כ, אחרי שתדעו כמה הדירה שיש לכם כיום שווה תוכלו לעשות חיפוש של דירה.

ואם לא הובן: אני בכלל בעד לחפש דירות קיימות. הרבה יותר קל לקנות אותן, ומכיוון שאתם בעלי דירה כבר יהיה לכם קל יותר להשיג את המשכנתא לשלם על הדירה כי פשוט תקחו משכנתא כנגד הדירה הקיימת, את הדירה הקיימת אתם משכירים ואת הכסף מעבירים לכיסוי המשכנתא. כשתחליטו שלא בא לכם יותר לתפקד כבעלי בית לשוכרים אתם יכולים תמיד למכור את הדירה (שבתקווה שוויה יעלה) ולהחזיר את המשכנתא.
ואם תחליטו להשאיר את הדירה, בסופו של דבר אם המשכנתא לא תהייה לתקופה ארוכה מדי, אתם תסיימו לשלם עליה, ומהדירה הישנה יהיה לכם שכר חודשי קבוע שתוכלו לחסוך אותו לשנות פנסיה.

דירה זו תמיד אחלה השקעה, אבל יש לה חסרונות וצריך להיות מוכנים לחסרונות הללו. לא כולם מתאימים להיות בעלי בית.

זה השני סנט שלי בנושא.

Purple Mushroom

New member
ואו.זאת השאיפה שלי,אבל כבד לי בשעה כזאת

אולי יש לי כמה שאלות.
(מובן לי שצריך עבודה ופרנסה, ועדיף להיות גם זוג, ברכישת דירה).
מה גודל ההכנסה שלכם? וההוצאות בחודש? כדי שרכישת דירה יותר גדולה, תיהיה אפשרית?
יש לכם ילדים?
מה גודל התקציב החודשי והשנתי שלכם? וכמה אתם כבר במשפחה?
זה מעניין אותי מאוד. ואף פעם לא היה לי את האומץ לשאול את זה את האחים שלי, במיוחד ה-2 הראשונים שנשואים פלוס.
=]
=]

למעלה