דירה ראשונה למגורים או השקעה?
ראשית מסקרנות, כמה מהאנשים פה בפורום בגיל 40+ גרים בדירה בבעלותם?
(או לכל הפחות הם בעלי דירה שהם רואים עצמם יכולים בה) ?
דבר שני, לאלו שיש דירה שכזו, האם הדירה הראשונה שקניתם היתה למגורים או השקעה?
והנה הסבר: אני מקבל בערך 500K מאבא שלי, לדעתו אני צריך לקנות למגורים.
חבר שלי טוען שזה בזבוז כסף, ועדיף לקנות להשקעה.
אני טוען: שעדיף לקנות במקום שאני חושב שהוא יכול להתאים לי למגורים (במידה ואצטרך) ובנתיים להשכיר אותו.. הבעיה שאני רואה עצמי גר בגוש דן. וזה הרבה יותר יקר.
אני מעדיף משכנתא כמה שיותר קטנה... אבל אז אאלץ לקנות במקום שאיני רוצה לגור. מצד שני, המקומות הפחות טובים ובפריפרייה, הם המקומות הטובים להשקעה . לחילופין אפשר לחנוק את עצמי עם משכנתא גדולה, ולהתאמץ לקנות בגוש דן. להשכיר ולדעת שביום מין הימים במידה וארצה יש דירה בבעלותי.
אני יודע, שאני לא מהטיפוסים שקונים ומוכרים בקלות. אם אני קונה זה להרבה מאוד זמן.
בקיצור, מבחינה כלכלית טהורה, כנראה שעדיף להשקיע בפריפרייה ולשכור במקום בו אתה רוצה לגור. במציאות, כ"א רוצה דירה לעצב אותה כרצונו ושתהיה שלו, ובה הוא יגדל את ילדיו וכו' וכו'...
איך אתם מתמודדים / התמודדתם עם העיניין של לבחור האם לקנות להשקעה או מגורים?
תודה רבה
ראשית מסקרנות, כמה מהאנשים פה בפורום בגיל 40+ גרים בדירה בבעלותם?
(או לכל הפחות הם בעלי דירה שהם רואים עצמם יכולים בה) ?
דבר שני, לאלו שיש דירה שכזו, האם הדירה הראשונה שקניתם היתה למגורים או השקעה?
והנה הסבר: אני מקבל בערך 500K מאבא שלי, לדעתו אני צריך לקנות למגורים.
חבר שלי טוען שזה בזבוז כסף, ועדיף לקנות להשקעה.
אני טוען: שעדיף לקנות במקום שאני חושב שהוא יכול להתאים לי למגורים (במידה ואצטרך) ובנתיים להשכיר אותו.. הבעיה שאני רואה עצמי גר בגוש דן. וזה הרבה יותר יקר.
אני מעדיף משכנתא כמה שיותר קטנה... אבל אז אאלץ לקנות במקום שאיני רוצה לגור. מצד שני, המקומות הפחות טובים ובפריפרייה, הם המקומות הטובים להשקעה . לחילופין אפשר לחנוק את עצמי עם משכנתא גדולה, ולהתאמץ לקנות בגוש דן. להשכיר ולדעת שביום מין הימים במידה וארצה יש דירה בבעלותי.
אני יודע, שאני לא מהטיפוסים שקונים ומוכרים בקלות. אם אני קונה זה להרבה מאוד זמן.
בקיצור, מבחינה כלכלית טהורה, כנראה שעדיף להשקיע בפריפרייה ולשכור במקום בו אתה רוצה לגור. במציאות, כ"א רוצה דירה לעצב אותה כרצונו ושתהיה שלו, ובה הוא יגדל את ילדיו וכו' וכו'...
איך אתם מתמודדים / התמודדתם עם העיניין של לבחור האם לקנות להשקעה או מגורים?
תודה רבה