דירוג העונות (
)

shaharEB

New member
דירוג העונות (
)

לאור חוסר הפעולה בפורום לאחרונה , חשבתי.. אולי נדרג את העונות של סדרתנו האהובה D:

כל אחד יכתוב מה סדר העונות האהוב עליו מ1-6 (את 7 לא נחשיב את שנראה את התוצר המוגמר
)
מבלי להתייחס לספיישלים.. רק פרקים של העונה

shaharEB

New member
דירוג

קשה

אמממ :

מקום 6 ואחרון :

עונה 5. מפתיע
לא

העונה קשה מבחינת העובדה שמאט החליף את דיוויד
והנעליים של דיוויד לא התמלאו אפילו עד החצי בעונה 5

העונה גם די הזויהה.. >< ודברים שם מומצאים. סיבוך ענקי שמסתיים ב5 שניות האחרונות של הפרק בדרך הכי לא מתחוכמת בדרך כלל בעזרת מחשבה "כי הכל יהיה טוב"

מקום 5:

עונה 6.
כי למרות השיפור מעונה 5 ,זה לא הצליח להגיע לרמה של עונות 1-4 .

מקום 4 :

עונה 3 .
אני מודה שישר דחפתי כאן את עונה 3 כי קשה לי להעיף את האחרים עדיין.. אבל כן, למרתה יש חלק בעניין

לא מדובר על פרקים ספציפיים אלא סתם על מבט כולל. כמה פרקים ממש ממש מעולים אבל...

מקום 3:

עונה 1.
עונה מקסימה
D:
העונה הראשונה, כריסטופר ובילי , ממש אין מה להגיד.. אחלה עונה

מקום 2 :

עונה 4.
דונה ה

אני מודה שלמלוות יש חלק גדול בעניין של הדירוג
עונה ממש כיפית ומרגשת

מקום ראשון

עונה 2

רוז והדוקטור ה-10

הוא הדוקטור הכי טוב בעיניי והיא המלווה הכי טובה, הסיפור הכי טוב. סיום עצוב ומרגש שלא באמת נגמר..

מה צריכים יותר מזה
?

מסכימה

גם לא סובלת את הדמות של מרתה, ואהבתי את הדוקטור ה10 ביחד עם המלווה רוז ודונה.

limors2

Active member
אוי. קשה.

במקום השישי- עונה 3. נכון שיש לה את בלינק ונכון שיש לה עוד כמה פרקים טובים, אבל בגדול הרושם שלי ממנה שלילי. ותודה למרת'ה.

במקום החמישי- עונה 5. אני אוהבת את המלאכים, מתה על ריבר, אוהבת עוד כמה פרקים אבל יש בה יותר מדי פרקי "אהה..." מכדי להיחשב לעונה טובה.

במקום הרביעי- העונה הראשונה. לקח לי זמן להתחבר אל הסדרה ואל דוקטור אקלסטון.

במקום השלישי- עונה 4. חשבתי לרגע שאני לא יכולה לבחור אחת מבין 2 4 ו-6 שאני אוהבת פחות, אבל עם כל אהבתי לדונה, את הפרקים של עונה 4 ראיתי פחות מאת הפרקים של 2 ו-6.

ובמקום השני/ראשון AKA הזוג שחולק את המקום הראשון שלי- עונות 2 ו-6. אני לא יכולה להחליט איזו אני אוהבת יותר. 2 מלאה בדוקטור טננט ורוז וניו ניו ארת' וכ"כ הרבה דברים נפלאים, ו6 מלאה בריבר ובמאט סמית' שהפך לדוקטור נפלא ובשילוב של שניהם ובפרקים נפלאים עם הפונדים. אז שתיהן ביחד. אז אל תאלצו אותי לבחור

pennylane11

New member
שלי~

במקום השישי שלי נמצאת העונה החמישית. בהסתכלות כוללת עליה- נהניתי באמת רק מהפרק עם וינס, מהפרק עם קרייג ומהביסט בילואו, והפינאלה פשוט הייתה נוראית בעיניי. מעונה חמש לא נהניתי, ויותר מזה, בעיניי, היא לא מציגה את מאט במיטבו. למדנו להכיר את השחקן אחר כך ואני אישית יודעת להגיד שלמדתי להעריך אותו, אבל בשלב הזה עוד הייתי רחוקה ממרוצה.

במקום החמישי שלי נמצאת העונה השלישית. כן, יש לה את הכפול הגאוני של היומן נייצ'ר (שעדיין מקריפ אותי בצפיות חוזרות...) ואת בלינק שהוא חביב, אבל בסך הכל היא יחסית פושרת בעיניי. מרת'ה היא לא הקאפ אוף טי שלי, במיוחד בהשוואה לשאר המלוות, ולכן זה גם לא תרם לעניין. עוד דבר- עונה 3 בצפיות חוזרות מרגישה לי הרבה יותר כבדה מ2 ו4 שלידה, וזה קצת מציק לי, אולי בגלל זה אני אוהבת אותה פחות.

במקום הרביעי, ובהרבה אהבה, אני אמקם את העונה הראשונה, ולו רק בגלל שלמדתי להעריך אותה הרבה יותר אחרי שהתאהבתי בסדרה. בצפייה ראשונה, אני מודה, היא קרטעה לי קצת בהתחלה ולקח לה זמן להתייצב, אבל אחרי שהתעמקתי לתוך תקופת דיוויד, לומדים להעריך מאוד את הראשונה והיא נורא כיפית. הכפול של אמפטי צ'יילד מקסים (וג'ק! הו ג'ק
) ובכלל יש בה רגעים נפלאים. אקלסטון באמת מעולה, וחבל לי בשביל מי שמדלג עליו כי הוא באמת מקסים.

במקום השלישי שלי היא העונה השישית, עם הרבה גיבוי מאחוריה. המשחק של מאט היה בה מקסים בעיניי, שיפור מטורף מהעונה החמישית. בהתחלה חשבתי שלא אהבתי אותו בחמישית כי לא הצלחתי להתנתק מדיוויד בתור הדוקטור שלי, אבל גם בצפייה חוזרת אני לא מאוד אוהבת את חמש, ונהנית מאוד משש. יש בה פרקים נפלאים לחזק אותה (ובמיוחד, בשבילי, 4-7-8-13) והיא כיפית נורא. עונה 6 היא שגרמה לי להעריך את מאט, אז אני מרוצה ממנה מאוד.

במקום השני (והאהוב והמכובד והנפלא, שמציב את התחרות הכי קשה בעולם...) העונה השנייה. וול, העונה השנייה נהדרת בעיניי בכל פרספקטיבה. דיוויד מרהיב ומבריק להפליא, אפילו את רוז חיבבתי בה מאוד, וקווי העלילה שלה מצד אחד כיפיים ומהצד השני מרגשים מאוד. The girl in the fireplace הוא הפרק הראשון שראיתי של הסדרה (ובדיעבד, אחלה פרק לראות בתור פרק ראשון!) והוא כיפי ונפלא ועדיין אחד האהובים עליי, ויש את דומסדיי הנפלא. בין רפרנסים משעשעים ובדיחות מגניבות לסצנות מרגשות ועצובות- עונה 2 מצליחה לעשות את הכל.

וזה משאיר במקום הראשון את
העונה הרביעית!

דיוויד הוא הדוקטור האהוב עליי. דונה היא המלווה האהובה עליי. ריבר היא הדמות האהובה עליי בכללי. עונה ארבע נהדרת. אין לי דבר אחד רע להגיד עליה. אני יכולה לקום באיזה יום פנוי שיש לי בבוקר ופשוט להחליט לראות את כולה ברצף. יום ההולדת שלי קרב ואני הולכת להקרין בו את פרטנרס אין קריים, כנראה, כי הוא מייצג את כל מה שאני אוהבת בסדרה הזו. עונה ארבע היא האהובה עליי ויש בה את כל מה שגרם לי לאהוב את דוקטור הו מלכתחילה. הדוקטור מבריק, המלווה שלו היא סתם אחת ומצד שני האישה הכי חשובה ביקום, וביחד הם עושים שטויות נפלאות ודברים קשים, and they have the best of times.

Lhuna1

New member
קשה לי לדרג במדויק

אבל הכי אוהבת: עונות 2-3-4
בגלל שילוב של כתיבה מעולה עם דוקטור נהדר.

לגבי עונות 1,5,6 אני לא יודעת איך לדרג אותן.
בעונה 1 היתה כתיבה מצויינת, אבל לאקלסטון לא ממש נקשרתי.
בעונות 5-6 יש דוקטור שאני מאוד מאוד אוהבת, אבל הכתיבה התדרדרה קשות וקיבלנו חצי אופרת סבון + סיפורים חלשים יותר מהעונות הקודמות (עם סופים מעצבנים כמו שכבר הוזכר), עם פחות שמירה על המשכיות מהעבר, פחות הקפדה על היגיון ועל פרטים ובגדול על איכות. היו רק מעט פרקים מעולים באמת (בעיקר the girl who waited)

מבחינת המלוות אהבתי את כולן עד עכשיו.
דווקא לגבי החדשה יש לי הרגשה לא משהו :( אבל ניתן לה צ'אנס.

symptoms

New member
הו לא, אני לא בטוחה

שאני יכולה לעשות זאת, אצטרך לחשוב על זה קצת.

רעות

אז ככה

נראה לי שקשה לי לבחור בין העונות של טננט, אולי העונה עם רוז במקום ראשון סתם כי זאת רוז. אבל גם את מרתה אני ממש ממש אוהבת ודונה, למרות שלא התחברתי אליה במיוחד העונה איתה כן היתה ממש טובה והחיבור בינהם דווקא היה מעניין.
אחרי זה אני אבחר את העונה הראשונה עם אקלסטון כי ממש אהבתי אותו ובכלל כשטננט הגיע בסוף העונה לא רציתי לשמוע ממנו בכלל וכעסתי על זה שאקלסטון עוזב, אבל תודה לאל שכנעו אותי להמשיך

לגבי עונות מאט סמית' אני מסכימה עם רב מה שאומרים כאן שעונה חמש ממש חלשה ועונה 6 היתה טובה יותר אבל סך הכל בכלל מדובר ברמה פי כמה פחות טובה מהעונות הקודמות.
איימי דווקא התחבבה עלי עם הזמן למרות שבהתחלה לא אהבתי אותה, ואת ריבר אני לא סובלת. אהבתי אותה כל כך בפרק הספרייה כשהיא הופיעה לראשונה ומאז שהחזירו אותה היא רק עולה לי יותר ויותר על העצבים.
אני כן חושבת שמאט סמית' אבל משחק מצויין אבל הכתיבה של העונות שלו הרבה הרבה פחות טובה מהקודמות.

myaron

New member
ננסה

מקום שישי - עונה 5. העונה הכי פחות טובה. רק וינסנט והלודג'ר זכורים באמת לטובה.

מקום חמישי - עונה 6. למרות שיש כמה פרקים טובים (אהבתי את הסיפור עם ה flesh, ואת אשת הדוקטור), ושנהניתי מהעונה באופן כללי, עדיין הרבה מהעונה טעון שיפור (בעיקר הנקודה השחורה, god complex ו night terrors הנוראי)

מקום רביעי- עונה 3. מדהים שעונה שאהבתי מאוד מגיעה למקום האחרון מהעונות טרום מאט. מראה כמה אהבתי את הסדרה יותר בזמנו של דייוויס.

מקום שלישי- עונה 1. חצי עונה ראשונה רע, חצי עונה שניה (מדאלק ואילך) הולך ומשתפר. בזכות the empty child ו the doctor dances עוברת את עונה 3 בקצת.

מקום שני - עונה 2. כמעט כל פרק, למעט 2, תענוג.

מקום ראשון - עונה 4. כשאני עובר על שמות הפרקים אני רואה שמדובר ביצירת מופת טלוויזיונית. למעט הפרק עם אגתה כריסטי שהיה סתם טוב, את כל שאר הפרקים אני ממש אוהב. גם בניית הסיפור עם דוקטור דונה מעולה ומוסיפה המון לאיכות הגבוהה ממילא של העונה.

OKDeSign

New member
מנסה לדרג:

אין ספק, שבמקום האחרון עומדת עונה 5.

אח"כ יש את עונה 3, שלמרות שיש פה פרקים מעולים, היא פשוט לא עושה לי את זה =\

בתיקו על מקום 3-4 נמצאות עונות 1 ו-6 שאני לא באמת מצליחה להחליט את מי אני אוהבת יותר.

עכשיו זה ניהיה קשה, ולמרות כל אהבתי לרוז, עונה 2 נמצאת במקום השני, ואת המקום הראשון לוקחת עונה 4. פשוט כי כסיפור, כעונה שלמה לדעתי היא עובדת יותר טוב :)

ailag

New member
אני לא יכולה

יש חלקים שאני אוהבת יותר אבל לא חלקים שאני אוהבת פחות :) אולי חוץ מהחלק הראשון של עונה 1 שעוד ניסה להסגר על עצמו.

כל עונה טובה מסיבותיה שלה. עונה 1, חוץ מחלק מהפרקים (רוז, סלית'ין ראשונים ועוד קצת) מראה פן מאוד חד-משמעי וחזק של הדוקטור שלא חזר באותה עוצמה מאז. 2 היא שילוב נהדר בין הדוקטור ורוז כצוות. 3 אהבתי את פרימה, אהבתי את המאסטר, ו human nature / family of blood מראים דברים חדשים ומיוחדים. 4, דונה, ריבר.. 5 הראשונה שראיתי בצורה מסודרת והיא שאבה אותי לתוך הסדרה, הייתי מכורה עוד לפני שסיימתי אותה. ביג בנג נהדר, וגם 11th hour. עונה 6.. ריבר.. וגם הברקות כמו כל הפרקים של מופאט, זה של גיימן, god complex, והבניה החכמה של הסיפור עם העלייה והנפילה שלו ושאלת הזהות (האם אתה מרפא או לוחם וכו') שהתחיל ב5 והפציץ ב6. אפילו לפני הסוף שלה. אני לא יכולה לבחור. אני פשוט חושבת שהסדרה טובה.

ולבחור באחת בהכרח אומר לא לבחור בשניה.

timetraveler900

New member
איך אפשר?

כשאני מסתכלת על הסדרה אני רואה סיפור אחד גדול. עם עליות ומורדות, עם הברקות ואכזבות. כשאני לוקחת כל עונה אינדבדואלית אני רואה את אותו הדבר. בכל עונה יש טוב ולא טוב. אז אני הולכת לעשות דירוג מעורפל:

עונה 1: העונה הראשונה שהתחילה (ולמעשה המשיכה) את המסע הנפלא הזה. עוד בחיתוליה (שזה בפני עצמו מקסים) היא עושה את צעדיה הראשונים לתוך היקום העצום של רעיונות, עולמות וזמנים בלתי נשכחים. היא לא העונה עם רמת התחכום הגבוהה ביותר ויש בה לא מעט פרקים שקראים "פושרים", אבל היא זאת שהתחילה הכל והיא זאת שבראה לנו כל כך הרבה דמויות נפלאות, רעיונות מעניינים וקווי עלילה שממשיכים איתנו עד היום. וזו בעצם הגדולה של הסדרה - ששום דבר לא באמת נגמר.

עונה 2: התחלף לו דוקטור וקצת קשה לקבל את זה בהתחלה והבלבול שרוז חווה עובר באופן מדויק גם אלינו. אנחנו במסע יחד עם רוז לגילוי עצמי, ולגילוי הדוקטור. עונה 2 תווה לנו מערכת יחסים מיוחדת ומופלאה בין הדוקטור לרוז. אם היה לנו קשה לקבל את העובדה שזה אותו דוקטור, עכשיו אנחנו מוכנים לקבל אותה בזרועות פתוחות. העונה הזאת הצליחה להוציא ממני דמעות של צחוק ושל עצב, קריאות התפעלות ורגשות זעם. וכשרוז הלכה.. לא היו לי מילים עד שדונה הופיעה פתאום ואז נפלט לי "מה?!"

עונה 3: לא יודעת מה אתם רוצים מהעונה הזאת - היא עונה נהדרת וההתלבטות של כולנו בחוליה החלשה רק מעידה על כך. קו עלילה מרשים ביותר, חוצה זמנים ואת המתקבל על הדעת. החזירה את המאסטר בצורה מעולה והביאה לנו סיפורים נהדרים שאפילו אם הם לא מתקשרים ישירות לקו העלילה הראשי, עולים על הרבה מהציפות שלנו. רמת'ה אולי שנויה במחלוקת (בעיניי היא מלווה טובה מאוד) אבל אני חושבת שלא עד כדי לשנות את הדעה על העונה כולה.

עונה 4: אמרו כבר את הכל. לא נותר לי מה לומר.

עונה 5: גם היא סוג של עונה בחיתוליה, אבל בניגוד לעונה הראשונה, לעונה הזאת יש היסטוריה מאחוריה. משום מה ההפקה החליטה להתעלם מרוב העלילות הקודמות ולהתחיל מחדש לגמרי. זה לא בהכרח רע, וזה גם היה יכול להיות טוב אם היו עושים את זה נכון. אבל להתעלם לגמרי זה ממש לא בסדר. את העונה הזאת אני לא אוהבת לאו דווקא בגלל סיפורים, פרקים או עליולות כאלו ואחרים, אלא דווקא בגלל דברים קטנים יחסית כמו "אתה אף פעם לא נותן לאנשים לקרוא לך אדוני" ב - 5X04. היא נמצאת איתו כולה שלושה פרקים והיא כבר יודעת את מה שלקח לנו להבין במשך שלוש וחצי עונות. איימי הייתה בהתחלה יותר מידי מושלמת. רורי סלח לה יותר מידי מהר והדוקטור, בעיניי, לא הרגיש לי נכון (למעט רגעים מסוימים שבהם אמרתי שזה ללא עוררין הדוקטור). כמובן שזה היה בגלל שדיוויד בדיוק עזב והייתי הרוסה מזה אז היה לי קשה לקבל דוקטור חדש, אבל גם היום כשאני צופה בפרקים של עונה 5 משהו לא מרגיש לי בסדר.. הסיום החפוז של העונה גם לא מוסיף למעלות שלה. משהו שכן אהבתי בעונה הזאת זה את הפרק הכפול של המלאכים. אמרתי ואומר זאת שוב - אחד הסיפורים האהובים עליי בכל הסדרה.

עונה 6: עונה מדהימה. כל הפרקים - אחד אחד, היו מעולים (למעט 5-6 שבהם אני נרדמת כמעט כל פעם ו - 9 שאכזב קצת). פשוט רכבת הרים של הנאה ואם אני אתחיל למנות כל פרק שנהניתי ממנו אני אדבר כמעט על כולם. פשוט גאונות.

אז למען הסדר הטוב:

5 - מקום אחרון

1 - בהפרש קטן מאוד מהמקום הראשון

2,3,4,6 - מקום ראשון

אני לא יכולה להפריד, טוב? גם ככה היה לי קשה להפריד את 1 מהמקומות הראשונים..

shaharEB

New member
מסכימה עם רוב הסיכום שלך

אבל לא עם הדירוג
אני אישית לא הייתי שמה את עונה 6 במקום הראשון..

pennylane11

New member

אני חושבת שהתאכזבתי מהתשיעי של השישית כי 7 היה ממש מעולה ואחריו הייתה הפסקה, ואז 8 בא והיה עוד יותר מעולה, ו9 היה בסדר כזה, אבל לא כמו קודמיו, לפחות בעיניי...

shaharEB

New member
לא אהבתי את 9 כי פתרון הבעיה היה

לחשוב על אהבה, תחשוב שבלה בלה בלה.. ומחשבה תפתור את הכל. זה היה יכול להתאים לפרק בול
אם זה לא היה קורה בפרקים קודמים וחוזר על עצמו שוב ושווב..ואם זה לא היה קורה ב5 שניות האחרונות של הפרק ,אבל זה מה שקרה וחבל.
כי אלמנט האימה היה מגניב בטירוף

ellendili

New member

מסכימה איתך לגמרי.

במיוחד עם מה שאמרת על עונה 5. ועונה 3 הייתה מעולה גם בעיני! זה דיוויד. זה לא יכול להיות רע. אז מה שמרתה-עיני-עגל שם. היו בעונה הזאת המון פרקים טובים. והסוף שלה בכלל גאוני.

למעלה