דירות בקיימברידג'/ברוקליין

Molie

New member
דירות בקיימברידג'/ברוקליין

הי, אנחנו מתכננים מעבר לתקופה של שנה-שנתיים לרגל פוסט דוקטורט בהרווארד, משפחה עם 3 ילדים בני 5.5, 4 ותינוקת בת חצי שנה. משיקולי תקציב מחפשים דירה בת שני חדרי שינה, אבל שיהיו מספיק מרווחים (כלומר לא דירות סטודנטים צפופות שיש במרכז קיימברידג'), משיקולי מרחק וחינוך מתמקדים בברוקליין וקיימברידג', עם עדיפות למקומות שיש בהם גישה טובה לקניות מיידיות לפחות, ותחבורה ציבורית.
1. מהו לדעתכם מחיר ריאלי לדירה כזו, שהיא לא מפוארת אבל יכולה לאכלס בנוחות משפחה כמו שלנו?
2. האם עדיף בניין מנוהל או דירה מבעלות פרטית?

לגבי תקציב, יש לנו תקציב גלובאלי (מלגות), מה שאומר שכמה שנצליח לחסוך- נוכל להשאר יותר זמן

תודה רבה על עזרתכם

Boston Guy

New member
מתנדנד סביב ה 3,000$ לחודש

פלוס מינוס 500$, פחות או יותר.
את צריכה גם להיות מודעת לעניינים הבאים:
1. עופרת. רוב הבניינים באזורים עליהם את מדברת הם בניינים ישנים, ובבניינים ישנים עלולה להיות בעיית "צבע על בסיס עופרת" - שהיה בשימוש נרחב עד אמצע שנות ה 80 של המאה הקודמת. זה מסוכן במיוחד לילדים קטנים שמכניסים כל דבר לפה, ושעלולים להחשף לאבק של הצבע הזה (למשל מהחיכוך כשפותחים וסוגרים דלת או חלון). עם ילדים קטנים מאוד מומלץ להתעקש על דירה שאין בה עופרת (נבנתה אחרי 1980 או שבוצע בה תהליך הסרת העופרת והיא DELEDDED עם אישור כתוב).

2. חנייה. אם אתם מתכוונים להחזיק רכב - בברוקליין אסור לחנות ברחובות OVERNIGHT. חייבים מקום חנייה מוסדר - ויש לא מעט דירות שאין להן חנייה, ואז צריך לשכור חנייה באיזשהוא מקום, וזה מוסיף כ 150$ - 250$ לחודש על כל כלי רכב.

KallaGLP

New member
כן, אה?

אני כל הזמן צריכה להזכיר לעצמי שהאזור שאליו עברנו גם נחשב יקר מאוד, פשוט אחרי המחירים שהתרגלנו אליהם בעמק הסיליקון הכל נראה זול פתאום.

Boston Guy

New member
לא יודע... לפי היללות של אנשים כאן זה לא נראה כך

אולי בגלל שרוב האנשים שאנחנו בקשר איתם הם אנשי אקדמייה שמנסים לחיות ממילגה, וסכומי המילגות בת'כלס לא השתנתו ב 20 השנים האחרונות - שומעים המון נהי ויבבה בעונה זו של השנה (עונת חיפושי הדירות והמעברים... שוב הרחובות מסביב לבית שלי מלאים במשאיות MOVING).

אבל כן - דירת 2 חדרי שינה בגיזרת ה 800-1000 רגל מרובע מסתובבת סביב ה 3,000$.

KallaGLP

New member
טוב, אפשר לפחות לנחם אותם בזה שהם לא צריכים

לחפש דיור באזור סטנפורד
.

Gidi Shemer

New member
גם אצלנו השתגעו לאחרונה

מחירים של דירות של שני חדרי שינה ו- 950 רגל מרובע עלו כבר ל- 900-950 דולרים. נורא

ilanvag

New member
הגענו לפה באותו סטטוס, גם כן פוסט-דוק בהארוורד (של אשתי)

לפני למעלה מ-10 שנים.
&nbsp
לא ציינת באיזה בי"ס את אמורה לעשות את הפוסט. כל עוד מדובר באחד מבתי הספר שנמצאים בקיימברידג', בהארוורד עצמה (לא ברפואה או ביולוגיה, שאז סביר שתהיי בברוקליין או בוסטון), אזי ממליץ בחום לנסות לשכור דירה באחד המתחמים של הארוורד עצמה.
&nbsp
יש המון יתרונות למגורים בנכס של הארוורד:
1. הבניינים של הארוורד הם בלי עופרת.
2. התשלום החודשי כבר כולל את כל היוטיליטיס (חשמל, גז וכדומה), ואת לא צריכה להתעסק בנפרד עם הספקים הללו.
3. יש מערכת מצוינת של שאטלים בין המגורים לקמפוסים השונים - בחינם.
4. תחזוקה מדהימה של המבנים.
5. את לא צריכה לשלם "דמי עירבון" בנוסף לשכר הדירה; אצל בעל בית סטנדרטי, סביר שתצטרכו לשלם לפחות חודש, וקרוב לוודאי של חודשיים - אשר ישכבו אצל בעל הבית עד שתעזבו. זה המון כסף, שצריך לשלם מראש ובמזומן.
&nbsp
בנוסף, בגילאים של הילדים שלך, מערכת החינוך של קיימברידג' היא די טובה. יש בתי ספר יותר טובים ויש פחות, אבל בכיתות הנמוכות הילדים יקבלו חיזוק טוב באנגלית בכולם, יש מערכת הסעות טובה בעיר, ויש דברים באין בערים אחרות (בקיימברידג, לדוגמה, היה אוכל הרבה יותר איכותי בקפיטריה של ביה"ס, לעומת ביה"ס הנוכחי בניוטון...).
&nbsp
הבכורה שלי החלה את ביה"ס היסודי בקיימברידג', ואז הסתיים הפוסט ועברנו לניוטון - כך שאני מכיר היטב את המגורים בקיימברידג', וגם את מערכת החינוך שלה.
&nbsp
בחזרה למגורים בדירות של הארוורד - אם אתם יכולים, ממליץ בחום על מתחם Botanic Gardens בו גרנו 5 שנים. ממליץ להתרחק מ- Peabody Terrace (אלא אם מגדלי בטון גבוהים ומכוערים, עם תקרות מאוד נמוכות בדירות, זה מה ש"עושה לך את זה"...).
&nbsp
את יכולה למצוא המון פרטים, וגם מחירים, באתר הבא:
http://huhousing.harvard.edu/
&nbsp
אגב, מתי אתם אמורים לעבור? אם ממש עכשיו, אז את צריכה להזדרז עם אפלייקישן לדירה דרך הארוורד - ייתכן שכבר מאוחר מדי.
&nbsp
בהצלחה

Molie

New member
תודה ותגובה

תודה רבה על התשובות!
ההאוזינג של הרווארד באמת בעדיפות ראשונה מבחינתנו והדבר הראשון שעשינו היה להירשם אבל זה אכן כבר מאוחר מדי והכל תפוס...
המידע לגבי העופרת ממש חשוב, תודה שעדכנתם אותי! יש דרך לדעת את זה מתוך המודעות שמפורסמות באתרים? או רק לשאול ולקוות שהתשובות אמינות...

עוד שאלה לגבי המתחמים המנוהלים- אני מבינה שמדובר בד"כ בדירות בסטנדרט יותר גבוה, מתוחזקות ועם יוטיליטיז כלולים וכו', מצד אחד, אבל עם חוזים דרקוניים מצד שני (קנסות יציאה מאד גדולים אם רוצים לצאת לפני סוף החוזה).
אני צודקת? האם בדירות הפרטיות אפשר להיות גמישים יותר?

Boston Guy

New member
באמריקה לבעל בית אסור לשקר (בנושא הזה).

אם מישהו אומר לך בפירוש (ובכתב) "DELEDDED" - אז אין עופרת.
יש השלכות חמורות מאוד מבחינה חוקית על שקר באספקט הזה.

אם המישהו לא אומר לך את "מילת הקסם" - ובמקום זה עונה לשאלה ישירה שלך עם התשובה הסטנדרטית "אני לא יודע" - אז כנראה שיש... השיטה כאן בארה"ב איך לא להיתפס בשקר היא להגיד "לא יודע". כאן עדיף לצאת בור או טמבל - זה פחות בעייתי מלצאת שקרן.

כל מה שכתבת בפיסקה השנייה שלך מהווה הכללה מאוד בעייתית.
כל קומפלקס לגופו, וכל בעל בית פרטי לגופו.
יש קומפלקסים מזעזעים שלא היית נותנת לחולדה לגור בהם מחשש לבריאותה,
ויש קומפלקסים מדהימים.
לרוב - האימרה של חנה לסלאו באיזו פירסומת בהחלט מתארת את המצב: "הכי טוב זה הכי כסף, וזאת המתמטיקה של החיים".
דירה בסטנדרט גבוה יותר - תהיה יקרה יותר. ה"מתוחזקת יותר טוב" לרוב "בנוי לתוך" הסטנדרט הגבוה יותר.
וזה גם באספקט השכנים: כמה שהדירה יותר זולה - כך השכנים יהיו מ"שכבות סוציו אקונומיות" יותר מגוונות.

בעלי בית פרטיים יכולים להיות לא פחות "קשוחים" מקומפלקס - כי בקומפלקס יש צוות שמקבל משכורת כדי לשרת את הדיירים ולהתנהל מולם, ובעל בית פרטי לרוב עושה את זה כ"SIDE BUSINESS". עזיבה מוקדמת פוגעת הרבה יותר בבעל בית פרטי שיש לו רק נכס אחד מאשר בחברה מסחרית שבבעלותה מאות דירות ויש לה כח אדם ייעודי שמתעסק במציאת דיירים וחתימת חוזים.

בקהילה גדולה של שוכרי דירות כמו שיש פה בבוסטון אנחנו שומעים סיפורים מכל הסוגים - החל מ "בעל הבית המלאך שויתר לי וסידר לי ועשה לי בייביסיטר לילדים כשהייתי חולה" וכלה בסיפורים על ה LANDLORD FROM HELL שהתעמר בדייריו.

John the Savage

New member
בעניין בעלי בית פרטיים לעומת קומפלקסים

מצד אחד, לקומפלקסים יש הרבה פעמים חוקים יותר נוקשים מבחינת מה מותר ומה אסור. אבל מצד שני, החוקים ברורים ולא נכנסים לך לחיים. ואם קורה משהו בדירה ויש איזשהו נזק שגרמת בטעות, מקסימום זה ירד מהפיקדון, אבל שום דבר לא אישי.

בעלי בית פרטיים יכולים להיות נהדרים ויכולים להיות נוראים, אבל מה שהכי גרוע זה שזה לא תמיד צפוי, הכללים פחות מוגדרים, ויכולים להיות כאלו שיכנסו לחיים שלך.

אחרי שחייתי גם בקומפלקסים, גם בטאונהאוס שהוא לא ממש קומפלקס אבל מנוהל על ידי חברת ניהול, וגם בבתים של בעלי בית פרטיים, אני יכול לומר שבבתים שמנוהלים על ידי חברות ניהול ובקומלפקסים יכולתי להרגיש הרבה יותר "בבית", למרות שיש חוקים ונהלים. בבתים עם בעלי בית פרטיים, גם אם היו נחמדים וגם אם לא, תמיד היתה לי הרגשה שאני אורח לטווח ארוך בבית של מישהו אחר.

למעלה