דירות להשקעה

אכן 22

New member
דירות להשקעה

אבא ואמא רוצים לקנות כמה דירות להשקעה בעיקר כדי לממש מהר (לא להשכיר לזמן ארוך). יש להם כמה ילדים בוגרים רווקים ללא דירות.
בהכללה סטטיסטית, מהי הדרך הנפוצה מבחינת מיסוי לעשות כן ?
רישום ע"ש הילד וקבלת הדירה בחזרה בשליש מס רכישה, למשל?
אני מבין שזו שאלה קשה אבל מבקש בהכללה ולו גסה...
תודה רבה

aeonf

New member
דרך מצויינת להתפס

תמיד קח בחשבון שהאנשים שעובדים ברשות המיסים אינם מטומטמים.
&nbsp

אכן 22

New member
מה הבעיה?

מה הבעיה לקנות ל 3 ילדים ואחכ להתחרט...זכותי הלא כן?
פרט בבקשה אם אתה מתמצא....
הרי אלפים קנו לילדיהם

Johnn

New member
יש לך את זה עם יותר היתממות?

אתה מתכנן מראש שבעתיד תתחרט, ושואל ״מה הבעיה״?
&nbsp
כתבו לך שהאנשים שעובדים ברשות המיסים אינם מטומטמים. גם חברי פורום זה אינם מטומטמים, וספק אם תמצא מי שייעץ לך כיצד להיות עבריין מס, וכן, מה שאתה רוצה לעשות אינו תכנון מס לגיטמי, אלא תכמון מס שבצידו יכולים גם לבוא קנסות. אני בטוח שתשמח להסביר לאמא ואבא למה במקום לחסוך להם כסף, הם צריכים לעבור ביקורות של רשות המיסים, להחזיר כספים ולשלם קנסות.
&nbsp
או שאולי אתה מצפה מעורכי הדין שנמצאים פה שגם יחתמו לך על פתרון ויכשירו את השרץ?
&nbsp
אם אתה כזה תחמן, מניין לנו שלאור עצה שמישהו פה יביא לך לא תתבע אותו מחר אחרי ש״בגלל עצה שלו קנסו אותי״?
&nbsp

לא הצלחתי להבין...

ראשית,
ראשות המיסוי מוצפת בעבודה.
לכל שומה מוקדש פרק זמן קצר מאוד, בה בעיקר נבדקת סבירות השומה.
אם המחירים נמצאים סבירים, אף אם הם ברף התחתון, סביר להניח שהעסקה מאושרת.
באם נמצא ספק בסבירות עיסקה או שמשהו ב"חוש הריח" של פקיד השומה לא נראה לו מתאים, הדיווח ממתין בצד לבדיקה יסודית יותר שכוללת הקדשת כמות גדולה יותר של שעות עבודה, ובאם מתגלה ספק אז מוזמנים לדיוני שומה במקרה הטוב (וחקירות מס במקרה הרע).

למה הקדשתי את כל הפתיח הזה שכלל אינו מעניינך?
העסקאות היחידות להם מוקדשת מראש תשומת לב גדולה יותר הינם עסקאות בתוך המשפחה. עסקאות אלו בדרך כלל מועדות לפורעות. עסקה שבה ילד מעביר דירה להורה בכלל מקפיצה את כל מנורות האזהרה.

יש דרכים חוקיות לרכוש דירה ע"ש הילד (בתנאי שיש לו קצת הון עצמי),
אבל יש לזה השלכות כלכליות גם על ההורים וגם על עתיד הילדים.
בטרם תחליטו מה אתם מעוניינים לעשות, גשו לעו"ד שמתמחה במקרקעין כי הנזק במקרים כאלו הינו בלתי הפיך (ובוודאי שלא שווה חיסכון זעום של 8% מס).

בברכה,
עו"ד ירדני לילך, שמאית מקרקעין.

אכן 22

New member
תודה למשיבים ו-

אודה על קישורים מפרטים יותר את עניין שכתבה עו"ד לילך :"יש דרכים חוקיות לרכוש דירה ע"ש הילד (בתנאי שיש לו קצת הון עצמי),"

Johnn

New member
כפי שכתבה לך עורך הדין הנכבדת:

גשו לעו"ד שמתמחה במקרקעין.
&nbsp
או שאתה מצפה לייעוץ משפטי/תכנוני/מקצועי בחינם? (כי בד״כ הוא גם שווה כמה ששילמת עליו...)

אכן 22

New member
לא ברור: עשרות % מבין רוכשי דירות הם משקיעים

וכאן מיתממים לי כמה גולשים..כאילו אני המיתמם...
יש מצב שזה רק פספוסים?

פרל דוד

New member
רכישת דירות ע"ש הילדים הבגירים - התייחסות.

שמתי לב שקיבלת תשובה מוסמכת באתר נוסף - lawguide.co.il/
והתשובה שם היתה : הפורום אינו נותן יעוץ כיצד לבצע עבירות מס עו"ד ינקוביץ אירית 26/1/2016 11:36
הפורום אינו נותן ייעוץ כיצד לבצע עבירות מס. השאלה אינה חכמה בלשון המעטה.

להלן התייחסותי.
לרכוש דירה לילדים ועל שמם [כעסקה אמיתית] נראה לי באופן אישי כעסקה כשרה וראוייה כאשר הילדים בגירים ואחרי גיל 18, ובלבד שההורים יוכלו להוכיח שמדובר על עסקה אמיתית שבהם ילדם הבגיר הופך לבעל הדירה כחוק. [והוא רשאי לעשות בה כרצונו] ואף לגור בה.

במידה והדירות יושכרו לאחרים , רשויות המס יבקשו [אולי] לבחון להיכן הולכים כספי השכירות, מי חתום כמשכיר על הסכם השכירות , שכן מדובר על רווחים חורגים המחייבים מיסוי כחוק.

כל הסכם צל /יפוי כוח בלתי חוזר - שאמור לקבוע שהדירה בעצם שייכת להורים הוא עבירת מיסוי/העלמת מס שבעקבותיה יוטלו סנקציות שיטילו ספק בכדאיות העסקה בכללה.

פס"ד הנוגע לסוגייה דומה לנושא שהעלית...
האם יש פטור ממס על רישום דירה על שם קטין ?
האם הכנסות מדמי שכירות מדירה שרשומה על הילדים נחשבת כהכנסה של ההורים ?

2. השאלה שבמחלוקת, היא אם יש לראות את דמי השכירות מהשכרת שתי דירות הרשומות על שם ילדי המערער, כהכנסות של המערער, ובמקרה כזה, להוסיפן להכנסותיו החייבות במס, בשנות המס הרלוונטיות, או שמא יש לראותן כהכנסות של כל אחד מילדי המערער. במקרה כזה, חל על אותה הכנסה פטור, לפי סעיף 2(א) לחוק מס הכנסה (פטור ממס על הכנסה מהשכרת דירת מגורים) (הוראת שעה), תש"ן-1990 (להלן: חוק מה"נ - פטור מהשכרת דירת מגורים).
http://www.fridmanwork.com/lawyers3648.html
במקרה הנדון בוטלה שומת המס.

ראה תרחישים שונים במאמר שבנדון
- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4517420,00.html

להלן פס"ד הנוגע לסכסוך בן אב לביתו על נכס שניתן במתנה לכאורה אך נשאר בפועל בשליטת האב - http://www.psakdin.co.il/kAnnex/nws_nmku_1.doc.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
פרל דוד סלולרי - 052-8964914
מידענות,איתור מקרקעין, יזמות בנדל"נ, יעוץ פרטני למתחמי נדל"נ.

מייל -

אכן 22

New member
ואם

ואם אני רוצה לרשום את הדירות על שמי לנתינת נדוניה בבוא העת?
ונניח גם שאחרי הרכישה אני אולי אתחרט?
אסור?!
פסול בהכרח?!

תודה

הפורום אינו נותן יעוץ כיצד לבצע עבירות מס

זו תשובה מצויינת . אפילו יותר טובה מההתעלמות שלי מהשאלה הזו.

למעלה