דירות למכירה ביד2 לפי שנים

דירות למכירה ביד2 לפי שנים

הנה הנתונים. יש ירידה ב-3 שנים אחרונות. מה לדעתכם זה אומר על המחירים ??

gevayu

New member
לא הייתי מחפש קורלציה ישירה בין השניים. יש עוד משתנים בתמונה

יכול להיות שנוספו פלטפורמות מתחרות מסביב. באופן אישי אני יודע שפייסבוק נהיה יותר אפקטיבי עבור האנשים והם זונחים את הפרסום "הקלאסי" ביד 2.
יכול להיות שגם משהו השתנה במודל התשלום מול מתווכים והם מצמצמים מודעות בתשלום, לדוגמא.
&nbsp

קצת להיפך.. בשנים אחרונות המתחרים נעלמו (הומלס וכו')

ומניסיון אישי, פייסבוק זה לא המקום לפרסם נדל"ן כלל. נסה בעצמך.

gevayu

New member
האמת שהידע שלי ביחס לפייסבוק והחברים נוגע לדירות להשכרה

אבל לא הייתי מסיק מירידה של 3000-4000 מודעות בשנה משהו בנוגע למחיר הדירות.
&nbsp

לגבי השכרה זה נכון.. לגבי מכירה, מניסיון, אף אחד לא

מתקשר בגלל מודעה בפייסבוק, למעט בודדים.

על המחירים זה לא אומר כלום

רק על מס' המודעות באתר.
תבדוק כמה אפיקי פרסום אחרים נוצרו באותם שנים והאם חלה עליה במס' הפניות למתווכים, זה ייתן לך תמונה רחבה יותר.

gevayu

New member
אני

מכרתי דירה באמצעות מתווך והעסקה נסגרה בתוככי הפול של הלקוחות שלו בטרם פורסמה.
כמו שחן אמרה, יכול להיות שהמתווכים נוטים לפרסם פחות ביד 2 ויותר במעגלים הפנימיים שלהם (מערכת במבי ומקבילותיה). באותו אופן אתה גם רואה הרבה פחות בימינו שלטי למכירה על מרפסות הדירות. משתמשים באמצעי הזה אבל פחות.

elvinnox

New member
שטויות

המתווכים מפרסמים מודעות ביד2 ושאר הלוחות בדיוק כמוך.
&nbsp

gevayu

New member
אני לא מתווך ומכרתי לאחרונה 2 דירות

ראשונה פרסמתי ומכרתי באמצעות המודעה (המתווך לא הצליח למצוא קונים) ושניה דירה של סבתי ואני ושאר אחיי הינו עסוקים ולכן השארנו את העבודה למתווך (שלגמרי במקרה היה הדייר בדירה ב-4 השנים האחרונות) שעבד על המכירה כחודש וחצי. כך שיצא לי להכיר לא מעט מתווכים בשנתיים האחרונות.
יש בכל העניינים האלה פאן של ניהול משאבים של המתווך. יכול להיות שיש לו פול לקוחות (שלו או של קולגות החולקים איתו בעמלה) שהוא מסתובב איתם מזה זמן בדירות באזור ופתאום בינגו.
המתווכים תמיד מדברים על ״לקוחות בשלים לעסקה״ ושונאים לפרפר על לקוחות בוסריים. מודעה ביד 2 מושכת הרבה בוסריים שבהרבה מהמקרים, כמה שזה ישמע מפתיע, לא מתאים למתווכים לפרפר עליהם על ריק.
אני יודע שזה נוגד הרבה הגיון שיווקי בריא אבל ככה הדבר. הם יודעים לזהות את הבשלים ולרוץ איתם.

"פול הלקוחות" של המתווכים זה בסך הכל מודעות ביד 2

כאילו שלמתווכים יש איזה "רשימה סודית" של אנשים שרק תביא להם דירה מתאימה, והם שולפים את הארנק..
שטויות במיץ עגבניות.
אז כן, מבין אלפי המתווכחים יש כמה בודדים, ואולי עשרות ששעובדים עבור משקיעים מסויימים, אבל זה היוצא מהכלל.
99% מהמתווכים שמים ומפרסמים את הדירות שלהם ביד 2 (אגב, לא פעם, גם מוצאים את הדירות שלהם לא פעם)
וגם את את הדירה שלך לא שמת ביד 2, אז אתה יכול להיות בטוח שהמתווך שם אותה שם.

gevayu

New member
אני לא הסקתי על התחום כולו אלא נתתי מקרים פרטניים

אבל האופן שבו אתה מבטל כל דעה שונה ואף מכליל, די פסול בעייני.
מה קורה? היכול להיות שיש משהו שלא מתיישר עם האג׳נדה שלך? האם דבר כזה צריך להתבטל?! תן לחוות דעה. תן לתאר אספקט אחר של השוק. תאפשר שיח במקום לבטל הכל.

מקרים פרטניים ? או אולי רק מקרה אחד פרטי שלך שלא מייצג כלום?

וזה שכתבת ש"מכרתי דירה באמצעות מתווך והעסקה נסגרה בתוככי הפול של הלקוחות שלו בטרם פורסמה",
אז
א - זה לא אומר שהסיפור שלך נכון
ב- גם אם הסיפור נכון, וגם אם ככה אתה רואה את הסיפור מבחינתך, זה עדיין לא אומר שהמתווך לא שם את הדירה ביד 2.

ובקשר לאג'נדה שלי.. אני לא היחיד כאן שיש לו אג'נדה,
אבל לפחות האג'נדה שלי היא הכי מוסרית ומנסה להציל דור שלם משיעבוד של כל העתיד שלו בשביל ארבע קירות.
מעבר לעניין הפשוט שמחירי הנכסים והשכירויות בישראל חצו מזמן את הרף ההוגן.
אז הגיע הזמן להחזיר את המדינה לאזרחים שלה, מקומץ האינטרסנטים שמתעשרים על חשבון ההמון.

למעלה