דישון ופחם

• פותח הנושא (:
  • פורסם בתאריך

(:

New member
דישון ופחם

יש לי אקווריום מטר פנורמי עם פילטר ביולוגי חיצוני! באקווריום יש לי צמחיה מרובה ואני מדשן אותה בעזרת דישון נוזלי. רציתי לדעת האם הפחם שבפילטר סופח את הדשן אליו וכתוצאה מכך הדשן אינו יעיל בכלל ואם כן מה עליי לעשות? אני רק יציין שהצמחים גדלים בקצב מהיר מאוד וכל יום יוצאות שלוחות חדשות שתוך יומיים שלושה הופכות לצמחים גדולים כבר ובגלל זה לא נראה לי הגיוני שהפחם סופח את כל הדשן אליו...

Suikun

New member
פחם סופח דשן נוזלי

אבל גם בלי דשן צמחים יכולים לשגשג, דשן רק מוסיף כמו כן יכול להיות גם שהצמחים משתמשים בחלק מהדשן לפני שהוא נספח, וגם ייתכן שהפחם כבר לא סופח יותר כלום.

ganjaman stound

New member
אישית אני ממליץ

להחליף את הפחם במצא ביולוגי אחר טוף,חרסית או כל דבר אחר שקיים בחניות מפני שפחם סופח חומרים מהמים ומנטרל אותם ולא דווקא רק את הרעלים אלא גם חומרים מזינים לצמחים פחם ממולץ להוסיף למים רק במקרים מיוחדים של עודף רעלים או עכירות במים לשם ניקוי המים אבל אישית אני לא ממליץ על פחם בפילטר על בסיס קבוע

shirili

New member
אפרופו צמחיה טבעית

אין קשר בין פחם לבין דשן קודם כל רצוי מאוד לשים דשן בחצץ (דשן מוצק) אותו מחליפים פעם בשנה פלוס אחרי זה צריך להמשיך עם דשן נוזלי ועם ברזל נוזלי עבור הצמחים עדיף גם תאורה שמתאימה לצמחים אפרופו פחם לפילטר יש כמה סוגים שונים של פחם אבל בכל מקרה פחם הוא מפרק את הרעלים שבמים ויש לו עוד פעילויות ולכן רצוי מאוד לשים פחם בפילוטר ולהחליפו פעם בחצי שנה עם ניקוי הפילטר. בהצלחה

dz108

New member
מה?

ופילטר צריך? ואוכל? לא צריך לא פחם פעיל ולא דשן? על סמך מה אתה אומר את זה?, על סמך שאתה לא שם - והאקווריום שלך משגשג? אם כן, אז אני מצטער - זה שהאקווריום שלך סוחב לא מוכיח: א. שהתנאים שקיימים אצלך קיימים אצל כולם. ב. שהוא יחזיק מעמד - ולא מצטברים אצלך רעלים באקווריום. להשליך ממקרה של אקווריום אחד - לכלל כזה גורף, נראה לי מוטעה.

גלעד cool7

New member
שירלי

האם את בטוחה ש"פחם הוא מפרק את הרעלים שבמים"
תודה, גלעד.

ganjaman stound

New member
כן גם אני הייתי שמח לדעת

מאיפה האינפורמציה הזו פחם בתור חומר פעיל ולא חשוב מאיזה סוג הוא וכמה סוגים יש ישאף תמיד להשלים את עצמו עד שיגיע לרוויה בתהליך זה הוא יפרק כל חומר כימי שיתאים לחוסרים שלו ובינהם גם נתרן המשמש לדישון בנוסף בהכנסת פחם תהליכי פירוק הרעלים במים מסתמכים על הפחם ומונעים בניית מערך אקולוגי אמין של מושבות בקטריות אשמח לדעת האם קיימים פחמים בחנויות שעובדים אחרת

duel

New member
אם רק היו קוראים

את התוויות שעל קופסאות הפחם "הטוב" והיקר הלא הוא "כימי פיור", היו מגלים שאחוז הפחם בתרכובת הנל לא עולה על 5%. יורד ים, אהבתי את המושג "מערך אקולוגי אמין של מושבות בקטריות" דודי

למעלה