די , אין לי כוח , אני מתמוטט

SeazeR

New member
די , אין לי כוח , אני מתמוטט

קודם אספר על עצמי : אני חייל , בן 20 , התגייסתי עם פרופיל 45 נפשי . בצבא דווקא משתפר המצב , למרות שהיה גרוע , אך כעת המצב יציב ומאפשר לי להמשיך את השירות בשקט , אך לא בשקט נפשי , וזאת תוכלו לקרוא כאן : בגלל אישה מטומטמת שאבא שלי הכיר לפני 8 שנים , אני אוכל חרא . הסיפור הוא ארוך , אבל אספר בצקרה : כמו שציינתי , לפני 8 שנים אבא שלי הכיר את בת זוגתו הנוכחית . שנה לפני זה , אימא שלי נפטרה ממחלת הסרטן לאחר 7 שנות מאבק . במהלך השנים , גרתי עד לפני כ 4-5 חודשים איתם בבית שלה , למשך 3 שנים , עד שהכול התפוצץ , רבנו ריב גדול כי סבלתי שם מאוד ועברתי לגור אצל אחותי , תוך כדי היותי חייל . לאחר תקופה לא ארוכה אבי אמר לי כי רכש בית בעבורנו (כי הבית הקודם מושכר לשנתיים הקרובות) וששם נגור , שתינו . עברונ לבית לפני שבועיים , אך איני מרגיש שינוי כלשהוא , מלבד העובדה שהוא לא שוהה בבית (ושלא ממש אכפת לי) אלא אצלה בבית , הוא לא ממש מתאמץ ליצור שינוי משפחתי , הוא לא מתאמץ לגבש את המשפחה אלא ההפך - דואג להתרחק מהמשפחה . לפני כמספר ימים , הגיע אליי בדרישה (מדגיש , דרישה) לחתום לו על טופס שאומר שאני מסכים לפדות תוכנית חיסכון , שהיא על שמי , מגיל 0 , שאימא שלי ואבא לשי פתחו לי ושצברה סכום מכובד של מאות אלפי שקלים . האמת היא שדי התלהבתי מהעניין , אך יותר התלהבתי להמשיך לחסוך את הכסף לאחרי הצבא , כי זה בעצם כסף שנועד לתואר שלי , שנועד לתת לי עתיד טוב יותר . סכום הכסף הזה מספיק לשנתיים של תואר (!) העניין הוא אחר - אבא שלי רוצה את כל הכסף לעצמו , כדי לכסות את החובות שלו בבנק , אני אישית לא הסכמתי ואמרתי לו שאני מעוניין להמשיך את החיסכון , או להעביר אותו לחשבון שלי ולסגור אותו בתוכנית ארוכת טווח . מאותו רגע קיבלתי תגובה שלילית לחלוטין , קיבלתי ממנו מסר חד משמעי שאין סיכוי ל"משא ומתן" (כך הוא אמר זאת) על לתת לו חלק מהסכום כמו שהצעתי ולהשאיר לי חלק , שיישאר בצד . פשוט לא . לא אכפת לו מזה שהכסף נועד בשבילי , הוא רוצה הכול בשבילו . חשוב לציין , שכרגע הוא מימן לי קורסי השלמת בגרויות , זאת בעקבות הנטישה שלי את התיכון . לאחרונה אף רכשתי רכב קטן , הוא השתתף ועזר לי (כדי שארד לו מהוריד ולא אבקש ממנו את רכבו , שגם עליו היינו רבים המון ...) אבא לשי יצר לעצמו תדמית של אדם תאב בצע , שאוהב כסף וכל מה שהוא רואה מול עיניו זה כסף , הוא לא רואה תא ילדיו ולא מעניק להם אהבה , הילדים שלו הם אני ו-2 אחיותיי , ששתיהן נשואות באושר בבתים משלהם . אז נכון , הוא מימן לי את כל העסק , אבל זה כי הוא רצה . המטרה שלי הייתה לא למשוך את הכסף , כדי לדאוג לעתיד , אך הוא התעצבן , הוא אמר לי לעוף מהבית ולחזור לאחותי , התפתח מזה ריב גדול והטחתי בפניו האשמות רבות כגון "אתה לא ראוי להיות אבא , אתה לא ראוי לתואר הזה" , הוא בעצם ויתר עליי בשביל כסף , חד וחלק . כתוצאה מהמצב הזה , אני שרוי פשוט בדיכאון , עד שהצלחתי להתייצב ולהגיע למצב שהנה , יש לי בית נורמלי , שקט נפשי וחדר משלי בלי הצקות - הוא נופל עליי עם הפתעות כאלו , שמתפתחות לריבי ענק על כסף . תבינו - לא אכפת לי מהכסף , מצידי שילך לתרומות , שילך לחיסכון , אבל שלא ילך אליו . ישנן סיבות למה שלא ארצה לתת לו - זאת כי הוא שיקר ורימה את אחיותיי בנושאים כספיים לאחר מותה של אימי (לטובתו) , הוא שיקר לי וכמובן שהוא מזלזל בנו כילדיו , הוא לא תומך בנו רגשית , הוא אדם קר וחסר מצפון . מאז שיש לו את החברה הזאת , כל מה שהוא רואה לנגד עיניו זו היא , היא , היא בלבד ומשפחתה בלבד . לא אכפת לו להפסיד אותנו , הוא אמר לי את זה ישירות ... כיום אני לא מעוניין לתת לו את הכסף , זאת בגלל שאחרי שאמרתי לו שיקח את הכסף ושירד ממני כבר , הוא עדיןי לא מדבר איתי , הוא מתייחס אליי כמו לחרא , הוא מתעלם ממני , הוא לא יושן פה ולא מדבר איתי . ואני שואל : למה , למה , למה מגיע לי העונש הזה ?! איבדתי אימא בגיל 12 , התאשפזתי במקום לא נעים כל כך בעקבות משבר נפשי ודיכאון עמוק , נלחמתי כדי להתגייס לצבא ועם כל הקושי , שכמעט גרם לפרישה מהצבא , אני עדיין נלחם , נלחם בהתמודדות עם קשיי הצבא כדי להוכיח לעצמי שאני חייב משהו , והתמודדות עם החיים המחורבנים שלי שהם חיים מלאי "אקשן" , ריבים על כסף כסף כסף .. די !!!! נמאס לי !!!! אני מתפרק , אלוהים קח אותי מפה \ תיקח את הרשעים מפה ! אני לא רוצה לסבול כבר , נמאס לי לאכול כל יום את הלב שאין לי אבא , לא מספיק שהתייתמתי מאימא , עכשיו גם אין לי אבא , התייתמתי מאימא וקיבלתי אבא רודף בצע , תאב כסף ושקרן , חסר רגישות וקריר , בנאדם שפשוט לא אכפת לו אלא רק מעצמו ומכספו . אלוהים , אם אתה שומע אותי , עזור לי ! שמע את צעקותיי , תעזור לי !!! אני סובל , אני נקרע , אני רק בן 20 וסוחב על עצמי יותר מדי לגילי , אני כבר לא מסוגל יותר , אני נשבר מיום ליום !!!! אני שוקל לפנות לצבא למגורים , אבל קשה לי , קשה לי שוב לעבור , שוב לעבור סיוטים , שוב לעבור תהליכים שממוטטים אותי לאט לאט די אלוהים , תחזיר לי את אימא !! תחזיר לי אותה ! אני סובל , אני נקרע מבפנים , כאילו שמישהו לוקח אותי כמו דף וקורע אותי לאלפי חתיכות קטנות ! די לסבל , אני מתפרק ואף אחד לא מחזיק אותי , אני מתפרק ואף אחד לא שומע , אני מתפרק ואין לי אימא לחבק , אני מתפרק ונלחם , מתפרק ונלחם , אני מתפרק ואף אחד לא יכול לעזור לי אלוהים תציל אותי כבר , תפסיק את הסבל , תן לי שקט נפשי לפני שיהיה מאוחר מדי ! אני כבר לא יכול לסבול , סבלתי מספיק ! מה עשיתי לעולם !? למה הרשע הזה שקוראים לו אבא , למרות כל הכבוד וכל המאמצים שאני מנסה לתת לו , פוגע בי ?! שמע צעקותיי , עזור לי ! שמישהו יעזור לי כבר , כי אני מתפרק... אני מתפרק

שלום

כ"כ כואב לשמוע על המצב שלך... אתה נשמע בנאדם חזק ואמיץ וחבל שאתה צריך לעבור את כל הסיוט הזה. קבל חיבוק גדול ואני מאמינה שיהיה לך עוד טוב בחיים. חשבת לפנות לקב"ן או לספיכולוג אזרחי? אולי זה יעזור לך קצת לדבר עם מישהו מקצועי...

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
SeazeR יקר...

קודם כל קבל מאתנו
חזק שאולי יחמם אותך קצת, יעזור לך קצת בייאוש שבו אתה נמצא. אכן, אתה מתאר מצב מאד קשה, מאד כואב, התיתמת מאמך בגיל צעיר, עברת חבלי התבגרות קשים, משבריים, ואביך, במקום לעזור, לתמוך בך, לחבק אותך כבן יחיד, מתנכל לך, מקשיח את לבו, מעצים את הבדידות שבה אתה נמצא, מתנהג כרודף בצע. יחד עם כל הקושי הגדול אנחנו מרגישים שיש בך הרבה כוחות, אתה מתמודד, לא נשבר, מתעקש לשרת בצבא, משתף בבעיותיך, בדברים שכואבים לך, זה מאד בוגר בעינינו. רצינו לשאול אם אתה עדיין מקבל טיפול, עזרה מקצועית? בעניין הדרישות הכספיות של אביך, כדאי אולי שתבין שאתה לא יכול לשנות את אביך, אם יהיה שינוי זה כנראה יבוא ממנו. אתה היום אדם בוגר, לא ילד, ועליך לדאוג לעצמך, לעתידך. למיטב הבנתנו, הכסף שעליו מדובר הוא שלך, ואולי כדאי להתייחס אליו כאל ירושת צוואה מאמך המנוחה, ירושה שהיא השאירה עבורך שאולי תבטיח במשהו את עתידך. אולי כדאי שתחשוב מהכיוון שלה, האם היא היתה רוצה שהכסף ילקח ממך? אם תחשוב כך אז אולי זה יקל עליך, אולי יגרום לך להרגיש שאמך נמצאת אתך, תומכת בך, שאתה לא לבד. אולי כדאי לך להתיעץ גם עם אחותך, לשמוע את דעתה, לקבל את תמיכתה. בנוסף לזה, אולי כדאי לך להכנס לסניף הבנק שלך, לקבל את כל המידע לגבי תוכנית החיסכון שלך, להתיעץ לאיזה כיוון השקעה או חיסכון כדאי להפנות את זה. וכדי להיות מעשיים כדאי לך אולי לפנות למש"קית ת"ש, ואולי לבקש פגישה עם קב"ן, לדבר עם מישהו, להוריד מעצמך חלק מהנטל הכבד שרובץ עליך. תמשיך לשתף, כולנו כאן בשבילך.

SeazeR

New member
אני אגיד לך משהו ...

הייתי אצל הקבנית , למעשה , כל שבוע יש לי פגישה אצלה . הקבנית מעולה , באמת , היא אפילו לא קבנית היא עוברת הכשרה להיות והיא נותנת לי את הנשמה , אבל אני נמצא כרגע בצומת דרכים , אני לפני יציאה מהבית ואין לי לאן ללכת . בבסיס אני לא מסוגל לישון , יש לי פטור מלישון בבסיס , אני פשוט לא מסוגל . חשבתי אולי לקבל סיוע בשכירת דירה , אבל עם הבירוקרטיה של הצבא זה יקח המון המון זמן ... איך אפשר לא להיות מיואש ? אין לי למי לפנות , אני לא אחזור לגור עם אחותי זה בטוח , אני צריך להתקדם הלאה לא לחזור אחורה ואני פשוט תקוע במקום .. למה זה מגיע לי , למה ?

הפתרון הכי

ריאלי שהצעת זה הכסף מהצבא. תלחץ עליהם ותשגע אותם. תפעל- גם אם זה יקח הרבה זמן זה עדיף מלהתקע במקום. לך מחר למש"קית ת"ש ותגיד שזה מצב חירום (אפילו תקצין קצת מה שצריך).

למעלה