די דחוף- הכנה נפשית למסע

די דחוף- הכנה נפשית למסע ../images/Emo70.gif

שלום חבר'ה, מקווה שהכל טוב אצל כולם, אני אמור לטוס לפולין שבוע הבא, והחלטתי שמעכשיו עד הטיסה אני כבר "נכנס למסע" ומנסה לצלול אל העולם האיום הזה של תקופת השואה. כבר הרבה זמן אני קורא ספרות שואה וגם כל מיני ערכים של התקופה,היינו ביד ושם, שמענו הרצאות, אבל אני מרגיש שאני לא מוכן מספיק. וזאת לא סתם תחושה מוטעית אלא זה ממש ממש אמיתי. אז למי שהיה שם או שמע המלצות מאחרים- אמרו לי בבקשה- מה אפשר בשבוע אחד לעשות שיכין מבחינה נפשית? האם יש לכם המלצה לאיזה סרט-שניים-שלושה "חזקים" במיוחד? שמציגים בעיקר את ההווי של מה שיש איפה שנמצאים? (אני אקפוץ ולוידאומט הקרוב ואביא לי) ואולי איזה מאמר באינטרנט? או ערך מומלץ מהאינציקלופדיה לשואה? בקיצור, המלצות להכנה נפשית אמיתית. אני פשוט לא אסלח לעצמי בחיים אם אני ארגיש לא מוכן שם! תודה רבה רבה רבה רבה

שירנות

New member
ואווו:)

קודם כל,כל הכבוד לך על ההכנה והמוכנות,לא הרבה אנשים מכינים את עצמם בצורה כזאת,לא הרבה אנשים משקיעים זמן מעבר ומתעניינים מעבר למה שצריך-ואני לא שונה מכל האנשים כן?גם אני לא יצאתי מגדרי כדי ללמוד על הנושא ועל זה באמת כל הכבוד!!! טוב אז עכשיו לעניין-ביקשתי בקשה גדולה מדי, אין כזה דבר להכין מבחינה נפשית,למה שעוברים שם אין אפשרות להתכונן או ללמוד מראש! החוויה מיוחדת במינה ואין אפשרות להתכונן אלייה!משו חד פעמי שחווים רק שם,על כל אחד עובר משו אחר כל אחד מרגיש אחרת חושב מחשבות אחרות,באמת שאין אפשרות להתכונן לזה מבחינה נפשית. תגיד זה לא מפחיד אותך קצת מה שאתה עושה גם?כאילו אותי מאוד עניין על המסע ועל מה שעוברים ומה שרואים(בעיקר המחנות)לפני שיצאנו וקראתי על זה המון ראתי המון תמונות ואז תפסתי את עצמי יום אחד ופתאום נתקפתי פחד שזה לא יהרוס לי את החוויה,כי למה שקורה שם אתה לא אמור להיול מוכן,וזה כל היופי לדעתיפתאום פחדתי שאני יידע יותר מדי שאני יראה את זה לפני ואני יידע בדיוק מה זה כל דבר שאולי אפילו זה קצת ישעמם כי קראתי כל כך הרבה ולמדתי על זה לפני שאולי זה לא ייגע כבר ברמה כזאת כי ישבתי בבית ונחרדתי רק מהתמונות...זה לא מפחיד אותך? לא יודעת אני לא חושבת שאפשר להתכונן ואני גם חושבת שזה מצויין שזה לא אפשרי,אתה תהייה מוכן,תאמין לי שתהייה כל כך הרבה אנשים פחדו ממה יהיה ואם הם יתפרקו?אם הם לא יצליחו לעמוד בזה מבחינה נפשית?אם הם לא יהיו מוכנים? ובסוף הכל עבר בשלום,הם היו מוכנים ועברו את זה בדרך הכי מדהימה שאפשר לעבור את זה. אז אני ממליצה לך לא לחפור בזה יותר מדי,יהיו לך מספיק שאלות כשתחזור ולפי דעתי כשתחזור יהיה זמן מצויין לענות עלייהם וללמוד יותר... בהצלחה לך:) ומסע משמעותי ומוצלח:)

היי, תודה רבה לך, כנסי רגע בבקשה

כנראה לא חידדתי מספיק את בקשתי. לא ביקשתי הכנה פסיכולוגית של מישהו שעומד לראות זוועות, אלא הכנה נפשית מבחינה שכל מקום יהיה משמעותי עבורי. אני מאוד חושש ממצב שאני יגיע למקום, יגידו לי "כאן זה מחנה X , ונרצחו פה Y יהודים", ואני אראה רק את מה שבשטח. ראיתי מאמר שמדבר על הנושא, על מורה שכתבה מכתב לתלמידיה שיצאו למסע והיא כתבה להם "וודאי קשה לכם וכו' וכו'" והתלמידים העידו שהרגישו כאילו לא מדובר בהם. מזה אני רוצה להימנע! שוב תודה רבה
אשמח לעוד תגובות חבר'ה!

שירנות

New member
היי:)

אני חושבת שהסיכויים שזה יקרה אפסיים. אני באמת חושבת שאם יש לך כזאת מוכנות להתחבר לסיפור ולנושא ומוכנות לזה שזה יהיה משמעותי בשבילך אז אין סיבה שזה לא יקרה. זה קורה גם ככה מעצמו,אין כמעט בן אדם שמגיע לשם וזה לא משמעותי בשבילו,אולי יש מחנות שזה פחות נוגע כי הכל מאחורי זכוכית קצת יותר קשה להתחבר אבל בכללי הכל נוגע,בשביל זה גם יש שם את המדריכים ואת האיש/אשת עדות שממחישים את זה בצורה יותר טובה וגורמים להכל להיות הרבה יותר משמעותי! אני באמת חושבת שאין כמעט מצב כזה שאתה תרגיש ככה,גם מהסיבה שכשאתה שם ומן הסתם זה הופך להרבה יותר משמעותי,זה פתאום כן קשה וזה פתאום כן הרבה יותר מלראות רק את מה שבשטח,וגם מהסיבה שעם רמת המוכנות שלך להתחבר לנושא לא נראה לי שיש מצב שאתה לא תרגיש את זה ותחווה את זה בצורה הכי משמעותית שאתה יכול. אני לא יודעת מה להציע לך,שוב אני לא חושבת שאפשר להתכונן לזה,זה דבר שמגיע שם,בלי שאתה שם לב בכלל. בכל מקרה בהצלחה לך!:)ושוב מסע מוצלח:) ונשמח לשמוע חווית כשתחזור

bloomy

New member
שלום לך!

אני מבינה למה אתה חותר- אבל אני חושבת שאם תזכה למדריך טוב, המסע יהיה אחת החוויות המכוננות בחייך. כדי להתחבר, אתה צריך ליצור לעצמך קשר ריגשי "שואתי", וזאת כל אחד יוצר בצורה אחרת. אם אתה מעוניין בסרטים: רשימת שינדלר(כן, ראית אותו אלף פעם, אבל הוא סרט חזק), הפסנתרן, והחיים יפים. אלו הסרטים היותר מוכרים שיהיה לך קל להשיג. מבחינה ספרותית- ספרו של אליו ויזל "לילה", ספרו של פרימו לוי "הזהו אדם?" הם ספרים חזקים ביותר. גם "עם כלביא" של נפתלי לאו-לביא הוא ספר חזק. שיהיה בהצלחה ומי יתן ויהיה לך מסע מוצלח.

sss91

New member
חזרתי ביום חמישי..אז יש לי המון דברים...

והכי חשוב- לא משנה כמה תנסה! עד שלא תהיה שם אתה לא תוכל להבין בכלל... לנו הראו בזמן המסע עצמו סרטים.. אחד מהם היה "הבריחה מסוביבור" ועוד אחד "חומת הגטו" שניהם עזרו לי ממש! הראו לנו גם "רשימת שינדלר" אבל זה פחות עזר לי.. בשניים שאמרתי לך פשוט מתואר בצורה כל כך ברורה הכל!ואז אתה מגיע למקומות ומצליח הרבה יותר לדמיין מה קרה שם... יש לי עצה שהיא לא כל כך קשורה לשאלה שלך.. למסע בכללי.. תשתדל לעשות הפרדה מאוד ברורה בין המראות המזעזעים שתראה לבין ההווי באוטובוס ובמלון, ותבין שזה לא נורא שיש צחוקים אלא להיפך זה פשוט עוזר! אמרתי את זה כבר ואני אגיד שוב...אל תהיה עסוק במה אתה מרגיש ואם אתה לא מתרגש מהכל, זה לא בהכרח יבוא לך במסע, אני עדיין לא מעכלת שום דבר ועדיין לא מצליחה להבין איפה היינו.. אז פשוט תזרום ואל תחשוב כל הזמן שאתה צריך להיות עצוב או משהו כזה... כל אחד מתייחס למסע הזה בצורה שונה ורואה את הדברים בצורה שונה... מקווה שעזרתי.. ומקווה שתצליח להפיק כמה שיותר מהמסע הזה, ובין השאר גם להנות!

למעלה