די, הגיע הזמן שתעזרו לי... :)

די, הגיע הזמן שתעזרו לי... :)

תאמינו לי, שבוע שלם זה יותר מדי לעבוד על חתכ'ת סרט מסכנה כזאת. אז כן, עדיין מדובר ב'שושנה' הזאת שאני רוצה לבנות על קופסת מתנה ( http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=147&msgid=60583184), ולא, עדיין לא הצלחתי לבנות אותה. מיכאל ג., ניסיתי כמו שאמרת, להשתמש במודפייר Twist, ואכן בתחילת הדרך זה היה נראה שזה בדיוק מה שאני צריך. אבל אחרי עשרות (!) נסיונות, אף אחד לא היה אפילו קרוב לתוצאה הרצויה. ניסיתי כמובן גם עם המודפיירים האחרים, אף אחד מהם לא עזר. אולי תוכל לנסות לבנות אחד כזה? אשמח אם בכל אופן תוכל להדריך אותי יותר בפרוטרוט. שירי ש., לא הבנתי בדיוק למה התכוונת. מה הכוונה Scale 'למעלה'? איפה זה למעלה, ואיפה למטה? על איזו צורה את מדברת בכלל? קיצר, חבר'ה, אשמח אם תוכלו לנסות סקיצה של מה שדיברתי עליו, ולפחות לדווח לי אם הצלחתם או לא. (אני לא אומר שזה דחוף, כי בדר"כ כל אחד שני אומר את זה בפורומים. אבל כן, זה דחוף...) תודה רבה רבה מראש. הנה הכי קרוב שאני הצלחתי להגיע...

והנה הנתונים של ה Twist שהשתמשתי

בו. אגב, זה אמור להיות מסלול בצורת פרסה, למי שלא הצליח להבין מה הולך שם. המסלול לא סגור, אבל הקצוות של הפרסה עולים אחד על השני. למה עשיתי את זה? בעקבות מודל מנייר שעשיתי לפני העבודה במקס...

3Dvinchi

New member
אולי כדאי שתפסיק לחפש פתרונות קלים

ופשוט תמדל את הצורה של אחד הקיפולים בסרט שלך באדיט-פולי. ואז תשכפל.

אוף, למה לכם זה יוצא כזה יפה?

אני יודע שאני נשמע כמו בת ממוצעת בכותרת הזאתי, אבל זה פשוט מעצבן!!! אבל לא, לא זה מה שניסיתי לעשות. בתגובה האחרונה אתה יכול לראות את מה שאני מנסה כבר שנים לעשות... ואגב, לא נראה לי שיש סיכוי שאני יכול לעשות את זה באדיט-פולי. גם אם כן, בטוח שזה לא יצא חלק כמו שאני צריך.

voguemaster

New member
אני לא חושב שזה פיתרון "קל"

לעשות LOFT או להשתמש במודיפיירים לאו דווקא אומר שזה פיתרון קל. אלו פתרונות שדורשים מיומנות כמו כל פיתרון אחר. ברגע שתהיה לו אותה, לא תהיה לו בעיה. אגב, אני בכלל לא בגישה שאומרת שכל דבר שהוא לא טריויאלי צריך למדל עם editable mesh או משהו דומה. לפעמים יש כלים יעילים יותר לביצוע המשימה. נדמה לי שחלק מתהליך הלימוד זה גם למצוא אותם.

מיכאל ג

New member
אני מצטער אבל

אני לא מצליח להבין איך זה בנוי מהתמונה היחידה והמטושטשת שצירפת. אם אתה כל כך רוצה למדל אותו, אולי כדאי שתשקיע איזה חמישה שקלים בלקנות מין קישוט כזה בחנות מתנות ולחקור איך בדיוק הכל מתחבר שם?

לקנות בחנות? למה לא 'עבודת יד'? :)

אז הנה, השקעתי קצת, ו'בניתי לך מודל' עבודת יד. לקח לי בערך 2 דקות... מצורפת תמונה של ה'מודל' מכל הכיוונים, להמחשת הכוונה (נא לא להתייחס לרקע. זה סה"כ המזרון שלי, בלי סדין...) אגב, לפני כמה הודעות, פירסמתי פה קישורים למודלים שכבר נעשו בנושא. כנראה שפספסת אותם, אז אני אחזור עליהם. שושנה - http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/141328

תודה, אבל לא נראה לי שזה מה שאני

צריך. אם תסתכל בתגובה שכתבתי למיכאל ג., תראה דוגמא יותר מפורטת. מעניין שדוקא כמה מהמודלים שראיתי שנעשו באינטרנט, היו דומים יותר למודל שלך. כנראה (בעצם, בטוח) שיותר קל לעשות את זה בצורה כזאת. אבל אני צריך שושנה בסגנון הזה. אגב, ראיתי כמה מהעבודות שלך באתר, ו... מה לומר? אני מת עליהם!! אתה פשוט מקצוען. מה לא הייתי נותן בשביל רק לעמוד מאחוריך יום אחד וסתם לראות איך אתה עובד... תודה בכל אופן.

robb75

New member
הנה זה מה שהתכוונת?

רשמתי פירוט על איך עושים אבל זה נמחק

robb75

New member
עשיתי שינוי קטן שלא ממש רואים

דרך אגב השתמשתי בPLANE-ואח"כ עשיתי CONVERT TO POLY ןאח"כ השתמשתי ב-BEND מודיפייר לשנה סיומת ל - RAR

robb75

New member
היי

BEND מודפייר על ציר Y ןפשוט תשחק שם עים פרמטרים , זווית צריכה להיות מינוס 360 או 360 ככ שהמלבן יתקפל כלפי מטה, נראה לי מינוס 360. והפרמטר השני צריך להיות מינוס משהו, תלוי בך. ודבר חשוב כשאתה בונה את ה-PLANE (מלבן התחלתי) תן לו הרבה סיגמנטים לרוחב משהו כמו 30 שהוא יצא חלק אחרי קיפול(WIDTH)(לפני שאתה עושה CONVERT ל-POLY) CONVERT ל-POLY עושים ע"י לחיצה ימינית על אוביקט ואז בחירה באפשרות מתאימה מהתפריט ביי ובהצלחה

robb75

New member
2 אחרונות

הוספתי תחתית לסרטים כדי שהם יהיו כאילו "מחוברים" יחד כמו כן הקטנתי סרט אמצעי

robb75

New member
תוספת

אתה צריך לחבר את כל האלמנטים יחד, פשוט עושים זאת ע"י ATTACH . האלמנטים צריכים להיות מוגדרים כPOLY כדי שתוכל לעשות ATTACH אז תבחר את הסרט האמצעי(כי הוא היחידי שהוא POLY ,השאר פשוט נשארו מוגדרים בBEND) ותלחץ על התיבה ממש מימין לכפתור ATTACH ואז תבחר את כל האלמנטים של RIBBON ותעשה ATTACH.(אל תשכח לחבר גם את העיגול התחתון-"ribbon buttom") אחרי החיבור תוכל להזיז סרט בתור יחידה אחת. יאללה בהצלחה ביי אים אתה צריך עזרה תשאיר הודעה בפורום

למעלה