די.וי.די מארה"ב - מכס!!!

AhmedTaburov

New member
די.וי.די מארה"ב - מכס!!!

שלום! אני לא בטוח שזה המקום המתאים לשאלה הזאת... הרי לא מדובר באי-ביי אבל אנסה בכל זאת: בחיפושיי אחרי הסדרה האמריקאית Fired Up הגעתי בסופו של דבר לבחורה מארה"ב שברשותה חמישה דיסקים (די.וי.די.,צרובים) של הסדרה. היא צריכה למלא טופס מכס וכיוון שזו הפעם הראשונה שהיא שולחת לישראל אין לה מושג מה לכתוב (וגם לי למען האמת). מישהו יכול לעזור? תודה!

lollipop15

New member
תשובה

קודם כל, אין בארץ מכס על סרטי DVD - רק מע"מ שכידוע הוא 15.5%. על חבילה עם ערך של מתחת ל50$ לא צריך לשלם לא מכס ולא מע"מ, מה ערך החבילה? עכשיו, בהנחה וערך החבילה הוא מתחת ל50$ ובכל מקרה לא תצטרך לשלם מכס/מע"מ אז אין בעיה לרשום את האמת: שתרשום את ערך החבילה(כמה ששילמת לה על הדיסקים+המשלוח), תסמן V על "אחרים" במשבת המתאימה ובתיאור תוכן החבילה שתרשום "dvd's" או משהו בסגנון. כשתקבל את החבילה לא תצטרך לשלם שום דבר. במקרה ובו ערך החבילה הוא מעל 50$ יש לך 2 אפשרויות: 1. לבקש ממנה לרשום ערך נמוך מתחת ל50$ ולסמן V על "מתנה", ככה לא תצטרך לשלם כלום בדואר. 2. לרשום את האמת כמו במקרה הקודם, רק שהפעם תצטרך כנראה לשלם מע"מ 15.5%. שים לב שלא תמיד המכס תופס את החבילה שלך ולא בטוח שתצטרך לשלם מע"מ.

AhmedTaburov

New member
תודה על תשובתך!

קודם כל, תודה על תשובתך! לצערי אין את הסדרה הזאת על די.וי.די (או על קלטות). אז בעיקרון אתה אומר שזו הזמנה רגילה, נכון? הבחורה רצינית והבעיה בעצם מה הערך של הדיסקים. תודה!

lollipop15

New member
כמה באמת אתה משלם לה?

אם זה פחות מ50$ - שתשרשום את זה. אם מעל - תחליט אתה אם לא אכפת לך לרמות קצת את המכס ולחסוך כמה שקלים או שאתה מעדיף לשלם קצת יותר.

AhmedTaburov

New member
אני לא משלם לה אלא...

היא לא תיקח כסף אז אנחנו עושים "החלפות": היא שולחת לי את הדיסקים ואני קונה לה סדרה או שתיים מאמזון. אני מניח שהערך אכן נמוך מ-50 דולר, מחיר ממוצע של סדרה הוא 30 עד 40 דולר.

AhmedTaburov

New member
אז זה לא בעיה שדיסקים צרובים?

אז זה לא בעיה שדיסקים צרובים?

למעלה