די....זה כבר יותר מידי...

rondadon

New member
די....זה כבר יותר מידי...

איזה יום.... ים מעט גלי עם רוח מזרחית חזקה שאיפשרה להגיע רחוק עם הרולר... הפיתיון: ז´רז´רה סרדין וניקל חוט: 0.40 על הסרדין ו 0.30 על הניקל מרחק מהחוף: 20-40 מטר והתרחונים....חגגו.... משעה 10 עד שעה 10 חצי לערך... 7 תרחונים בטווח של קילו - 3 קילו... כאשר הגדול ביותר היה 3.100 קילו... (ואני תפסתי אותו!) ופלמידה של קילו... בקיצור....8 דגים בשק שלי...5 הגיעו הבייתה (אחד לחבר, שני לחבר ושלישי לדייג שאני מכיר...) אז כרגע יש אצלי 4 תרחונים של קילו וחצי עד 3 (נתתי את הקטנים של קילו) ופלמידה... וגם חבר שלי לקח מהלהקה 2 תרחונים של קילו - 2. ודייג נוסף שהיה במקום עם ז´רז´רה הצטרף לחגיגה ולקח 7 תרחונים של קילו - 2 וחצי... ובנוסף...3 דגים ברחו לי בזמן ההבאה לחוף...הם היו בכנראה בין קילו לקילו וחצי...לפי המלחמה שלהם... אז שברתי היום את שיא הגודל שלי (הקודם היה 2.5 קילו) וגם את שיא כמות הדגים (היה 3 הפרך ל-7) בקיצור...אחלה יום... ומודה...טעיתי....אפשר להוציא בקלות עם חוט 0.30 איכותי.... 3 תרחונים האחרונים היו בין קילו לשתיים והוצאו על חוט 0.30 בגלל שנקרע לי ה0.40 בסלע ולא היה לי כוח לסדר אותו אז לקחתי את המקל השני... תמונות...בקרוב....

אוריא

New member
שיחקת אותה. ../images/Emo45.gif

רון שובר השיאים. כל הכבוד לך. אני מקווה שהשארת לנו משהו בים למחר בבוקר. אני כבר שבוע מחכה למחר (כמו כל שבוע בעצם). חוץ מהפחד שיקרע לך החוט, מה שלא קרה לך, הרגשת הבדל עם החוט הדק יותר?

paluta

New member
לרון ואוהבי פתיון חי שימו לב |סופגנ

פטנט נחמד שבמקרה נתקלתי בו בעת שוטטות ברשת נראה לי מעניין וקל לבנות לבד

rondadon

New member
האמת...לא הרגשתי הבדל גדול...

אפשר להגיד שגם לא הרגשתי הבדל בכלל...פשוט השתמשי בקלאץ´ פתוח יותר מהרגיל...מהפחד כמובן...ולקח קצת יותר זמן להוציא אותם אבל גם המקל והרולר היו קטנים יותר ועדינים יותר ולכן הרגשתי את הכוח של התרחונים הרבה יותר מהציוד "הכבד"...

S K I P E R 2

New member
כל הכבוד ושוב טעית

אתה רואה גם משובר הגלים מוציאים שלל מכובד ולא רק מהסירה בהצלחה בהמשך

zoharfi

New member
האם הם אכלו יותר על 0.30 ?

ראשית, מזל טוב וכן יירבו ! האם היה הבדל - כלומר ייתכן ופחות ראו את 0.30 ולכן אכלו יותר ? איזה מהירות גלגול ? מצוף זריקה ? צבע הסרדין ?

rondadon

New member
חוט 30 נילון אבל איכותי וחזק...

חוט 0.30 מנילון פלרו-משהו.... עם כושר נשיאה של 22 ליבריות...יאנו 10 קילו בערך...

rondadon

New member
לא היה הבדל...

הם אכלו בדיוק אותו הדבר... הכל במהירות ז´ירז´ור בינונית-מהירה ללא מצוף וסרדין כחול-כסוף

daviel

New member
יפה...

נראה שיש אצלכם תרחונים. איפה דגת? בצינור או באכזיב? ואם לא קשה לך להסביר... מה זה ז´רז´רה סרדין? זאת לא הז´רז´רה הכבדה בצבע כחול כזה?

rondadon

New member
לא צינור ולא אכזיב...

אם אתה מכיר איזורים בצפון...אז זה בערך 300 מטר צפונה מבית החולים מזרע...קצת אחרי מקום שנקרא "פילדלפיה". וז´רז´רה סרדין היא אכן ז´רז´רה בגוונים כחול-כסוף עם "עיניים" ופס מבריק על הארוך והיא כבדה...בערך 40 גרם...

Rembi

New member
../images/Emo9.gif

רון, לדעתי האישית, אתה מיד צריך לרדת לפחות מזה ! הגיע הזמן שתהיה יותר ספורטיבי כי דגים אתה תופס (שזה מעולה!) עכשיו הגיע הזמן (תחשוב על זה כמו סוג של "בר-מיצווה") לרדת לחוט יותר דק אפילו מזה האחרון שתפסת בו ! הכל בשביל הספורט שבדבר ! אני מבטיח לך שתתמכר לזה, תגלה שרמות האנדרלין אפילו יעלו יותר לשחקים עם יותר "סכנות" בדרך עד לחוף ! תחשוב על זה, רמבי. נ.ב - כל הכבוד על ההתפתחות בנושא הזירזור ! :)

rondadon

New member
זה כבר אני חושש.... ../images/Emo2.gif

כלומר...אני פחדתי מוות עם חוט 0.30 שלא יקרע...אז יותר דק??? נראה לי אני יקבל התקפת לב....(חס וחלילה טפו טפו טפו....) האמת? החוטים פשוט מאוד יקרים פה....0.20 איכותי יעלה לי בערך 40 שקל בשביל למלא את כל התוף של הרולר הקטן (עזוב...לא נדבר בכלל על הגדול....), וזה קצת בעיה.... כשיתאפשר לי אני יחליף לחוט 0.20 אולי...אבל לא עכשיו...

alonps

New member
../images/Emo110.gifחוט דק

אני לא בטוח שהייתי מוכן לסכן ז´רז´רה של 40 ש"ח לנסיון על חוט 20

מזל טוב !!!

שיחקת אותה רון, איזה כיף. הלכתי לדוג היום בבוקר עם לייזר ובאמת בסביבות 10 בבוקר או אולי 9, ראינו מרדפים. כנראה גם אצלנו היו טורפים בסביבה... שימשיכו לבוא.

rondadon

New member
תודה לכולם....

אבל עכשיו תשימו לב למשהו.... אתמול היה סוער....אז לא היו סירות בים והיום בבוקר היו עדיין גלים שיקשו על סירות מסויימות ובאיזור שלנו לא היו סירות בכלל.... אני די בטוח שאם היו סירות......הם היו זורקים עליהם רשת ונגמר הסיפור! בכל אופן.....זה היה הכיף של החיים....זה היה ממש כמו להוציא ארסים...כל זריקה דג!!! דרך אגב...תתפלאו...אבל בתרחון של השלוש קילו היו 3 ארסים בתוך הבטן...הם אוכלים ארסים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

helpmeplz

New member
בטח הייתה לו בטן גדולה..

שאני יבין, אתה פתחת לו את הבטן?

helpmeplz

New member
לא את הבטן, המעיים..

פתחת לו את המעיים? חבל שלא היה שם בורי :)

הלכנו

אני לייזר וניר הלכנו לגן היה ממש תענוג. מזמן לא נהנתי בים כזה וכמו כן למדתי להתגבר על הקשים שבמקום. שהלכתם תפסתי עוד כמה קרסים ואז הלכתי מחר אני בא ב7 וחצי בערך. מקווה שנילך לגן. לילה טוב

למעלה