די להשתמטות ?

די להשתמטות ?

הפורום מחמיץ את המטרה שלו, בעיקר כי יש כאן רוב גדול של אנשים נגדו שבמקרים רבים הם פשוט צודקים. אני נכנסתי לצבא למסלול מוגדר שחייב קבע מראש [ונראה מאוד מפתה לפני הגיוס וגם מחוץ לצבא]. אחרי הטעות שלי, עשו איתי כמעט כל טעות אפשרית (טוב לא כל טעות, אבל אני סתם רוצה להיות דרמטי) וכרגע כמו רוב גדול, אני רק מחכה להשתחרר [כלומר, בלי כלא]. מצד אחד זה ידוע שיש אחוזים ניכרים של חיילים שלא עושים כלום או שעושים כלום במשמרות או שעושים כלום שבוע-שבוע. גם מי שעושה משהו, לא מתאמץ לשיא היכולת שלו בין אם העבודה מתחלקת בין אנשים אחרים, אין לו עבודה או סתם הוא לא חש צורך או מחוייבות למערכת. [יש משהו מאוד דפוק במקום בו גם אם תתן מהנשמה שלך מהבוקר עד הערב ותציל את עתיד מדינת ישראל יגיע איזה לוזר שלא היה מגיע לתפקיד סמכותי במקום אחר ויחפש פגמים בהופעה שלך / מטלות להטיל עלייך]. גיוס של עוד כמה אלפי אנשים אולי יעזור במקומות מסויימים, אבל ברוב המקומות הוא פשוט יהיה מיותר. מצד שני, כרגע קיים חוק במדינה שמחייב גיוס לצה"ל. יכול להיות שהוא הכרחי (כי אז הרבה אנשים לא יתגייסו ורק כאלו שיצטרכו את הכסף ייאלצו להתגייס) והוא מלא בפירצות של שחיתות (בנות יכולות להתחתן-להשתחרר-להתגרש, בנות יכולות להצהיר שהן דתיות ואח"כ להתערטל בציבור, מישהו יכול להצהיר שהוא לומד בישיבה וללמוד בה או לא) שלא מטילות את ה"נטל" גם אם הוא מיותר על כולם. זה שהצבא משחרר אנשים מסויימים זה באשמתו ובאשמת חקיקה של המדינה. זה שאנשים משקרים בשביל להשתחרר והצבא מאמין להם, זאת עבירה על החוק. גם מי שהצבא משחרר בצדק צריך למצוא מסלול תרומה כפי יכולתו. בכל אופן, במצב הקיים אף אחד לא יכול לעשות דין לעצמו ולהחליט שהוא לא יתגייס ואחרים כן. שירות לאומי בהרבה מקרים לא משתווה לשירות צבאי. לא מבחינת הקושי והמחוייבות, לא מבחינת זמן השירות, לא מבחינת הכסף שמשלמים לך. לפעמים התרומה נחשבת יותר (בית לווינשטיין) ולפעמים לא (פקידה בבית חולים).

בקשר למשפט האחרון שלך

לפעמים התרומה נחשבת יותר (בית לווינשטיין) ולפעמים לא (פקידה בבית חולים). אותו דבר אפשר להגיד על הצבא - עובד רס"ר שעושה 5-9 וחוזר הביתה כל יום ב12 לעומת לוחם שסוגר שבועיים ושלושה. אנשים צריכים להכניס את השירות הלאומי ולקבל אותו בדעתם באופן שווה. זה רק יועיל לכולם. הרי מי שלא עושה צבא לא עושה את זה כי הוא "מת לעשות שירות לאומי", אלא הוא לא עושה מסיבות כאלה ואחרות (טובות ולא טובות זה כבר משוה אחר), אז שלפחות יקבל עידוד כן לתרום בשירות לאומי.

baudrate

New member
לגבי הבנות

אם זה מוצדק לבנות דתיות שלא לשרת בצבא אז זה מוצדק גם לגבי החילוניות. אם רוצים לחייב את כל הבנות שאינן משרתות בשירות צבאי לשרת בשירות לאומי, אין לי בעיה עם זה, אבל בהחלט יש לי בעיה אם האיפה ואיפה שאני רואה פה. הלא כולם אזרחים שווי זכויות. או אולי יש מי שמצדד בזכויות יתר לאיזה מגזר? ועוד אם אין חיוב לשרת בשירות לאומי ומישהי מצהירה שהיא דתיה , אין לי בעיה עם עם הלבוש שלה אחר כך. אני לא שומר המוסר של אף אחת וחושב שזה חוצפה ועזות פנים לבוא למישהי בטענות כיצד היא מתלבשת בגלל שלא שירתה בצבא.

אזרח111

New member
"איזה לוזר שלא היה מגיע לתפקיד כזה במקום אחר"

אני זוכר את הטיעונים האלה כשהיייתי בצבא. האמת היא - שהאנשים ה"לוזרים" האלה מקפידים לצוץ בכל מקום בחיים, בכל מקום בו תלך. הפלא ופלא - אפילו במשרד ראש הממשלה יושב אדם שהמשפט הזה מתלבש עליו.

למעלה