די לחנייה על המדרכות

די לחנייה על המדרכות

בשנים האחרונות מנהלים כמה מתושבי לפיד (שאני, לצערי, הבולט שבהם) מלחמה כמעט אבודה בנהגים שעולים על המדרכות עם המכוניות שלהם בלי לחשוב ובלי למצמץ. לרגע חשבתי להסביר כאן למה אסור לחנות על מדרכות אבל בשביל מה בעצם. מי שלא מבין את זה לבד יש לו בעייה. רוב תושבי לפיד מבינים זאת ואינם מחנים את המכונית על מדרכה בשום מצב. אני לא רוצה להעליב את האינטלגנציה שלהם בהסברים מיותרים. אני גם לא מתכוון לענות כאן לתירוצים העלובים שאני שומע כבר כמה שנים ("אין מספיק חנייה ברחוב, תאשים את המתכנננים".... "חניתי רק לרגע...."). המדרכה היא קודש להולכי הרגל ולילדים של כולנו! האחריות של כולנו כאנשים מבוגרים היא לשמור אותה פנויה. מי שחונה על מדרכה עושה זאת רק מתוך עצלות ושימת XXX על הזולת. בקרוב תתקיים פגישה עם מפקד משטרת מודיעין החדש בנושא, שכן מה שהתחיל פעם כטיפטוף הפך מזמן למבול והנהגים העצלנים והחצופים כבר משתמשים היום במעברי החציה וחוסמים אותם בלי בושה. בנוסף - הוזמנו עוד אבני שפה מוגבהות שיוצבו על מעברי חציה כדי למנוע אפשרות של מעבר מכונית. לפני דקות ספורות סיימתי ויכוח בנושא עם מישהו, שכותב כאן הרבה בפורום בצדקנות רבה על דברים שונים, אבל את מכוניתו הוא מקפיד להעלות על המדרכה סמוך לאחד הגנים, תוך שהוא עולה על מעבר חציה בגסות. אני מקווה שאותו אדם, שלא אזכירו בשמו, יפטור אותי סוף סוף מהחובה המעיקה להתעמת איתו בנושא לפני כל ילדי הגן, פעם אחר פעם.

beniAL

New member
אני איתך דיייכבר דייי

אני חושב שכן צריך לפרסם ברבים את שמות "העבריינים" לא חייבים בשם כדי לא לפגוע אישית אבל אפשר לכתוב את הכתובת רחוב מול בית, אגב דיי להאשים את המתכננים הם לא יפתרו את הבעיות, הרחוב צר זו בעיה אחרת, זו לא סיבה להחנות במעברי חציה ועל המדרכות.

JACKY35

New member
חניה על המדרכות

ידידי אביב רון האם חניית כלי הרכב רק ליד / סמוך לגנים ? או ברוב המדרכות בישוב אני יודע על מס' בתים שיש להם בעיית חניה ולכן יש להם " אישור" זמני עד למציאת פתרון אני מציע כמחזיק תיק תחבורה להביא לידיעתי מס' רישוי של הרכבים שראית ואטפל בהם בשיתוף פעולה עם השוטר הקהילתי { אתה מתכוון להפגש עם מפקד התחנה של מודיעין ? } בלי ידיעתי או ועד הישוב ? שבת שלום

ג'קי היקר

להזכירך, בעבר כבר העלתי את הנושא בישיבת ועד. אשמח לשוב ולהעלות את הנושא בתקווה שהפעם הוועד ייקח את העניינים לידיים ולא ישאיר לי להתעמת לבד מול העניין. ראויה לציון פעילותה הנמרצת של גלית, שכבר פועלת בנושא אבני השפה למעברי החציה. אני דוחה באדיבות את הצעתך להביא לידיעתך מספרים של מכוניות, כשם שאינני מדווח אף פעם לאיתן על כלי רכב ספציפי אלא רק מבקש את התערבותו העצמאית, לפי ראות עיניו (ולא חסר מה לראות). גם לך, כמחזיק תיק התחבורה, אני קורא כאן לפעול לבד כנגד העבריינים, כאשר אתה רואה אותם בשעת מעשה. הבעייה בלפיד אינה נקודתית אלא סדרתית ובעיקר מידבקת. זה התחיל בנהג התמים שחשב לעצמו "אני רק אשאיר כאן את האוטו לחמש דקות", המשיך לניכוס קבוע של חנייות-מדרכה ע"י דיירי בתים סמוכים וכעת לפיד היא גיהינום בטיחותי עבור הולכי הרגל: מעברי חצייה חסומים במהלך הבקרים ע"י מכוניות שעשו שם את הלילה; מכוניות של אורחים / אנשי שירות מטפסות אוטומטית על המדרכה הקרובה לייעדן; באי בית הכנסת מכל הסביבה אינם טורחים להחנות במורד רחוב הזית, כי יש מדרכה רחבה ליד ביה"כ ועוד ועוד. מעבר לסכנה הממשית שבה נתונים הילדים והולכי הרגל, זה גם מוריד את איכות החיים בלפיד מטה מטה. ובתור איש נדל"ן, אתה גם יודע בדיוק מה זה אומר מבחינת ערך הבתים. אבל אנו עוסקים באיכות החיים ובבטיחות וכל מטרתנו היא לקרוא לתושבי לפיד ולאורחים: אנא התאמצו עוד דקה או שתיים, מצאו חנייה מוסדרת ואם צריך לכו 10 מטר ברגל. זה כל הסיפור. זכרו שכאשר יורד גשם ואתם ממש "חייבים" לחנות על המדרכה ליד הגן, אתם מורידים ילד או עגלת תינוק את הכביש שהפך לנחל. לצד הקריאה לשוטר הקהילתי לאכוף את החוק במקרים ה"קשים" (חסימת מעברי חצייה וכו'), אציג בפני הוועד תוכנית להגברת המודעות ביישוב לנושא זה. זאת בתקווה שהפעם, הוועד ייתייצב באופן חד משמעי מאחורי הנושא. בברכה, אביב

למעלה