די לכפייה הדתית

גליתgalit

New member
די לכפייה הדתית

חג פסח- הזדמנות נוספת לכפות עלינו אורח חיים דתי...לשבוע!! כאילו לא מספיק לנו השבתות... מדינת ישראל הדמוקרטית- אייך?

setonr

New member
לגלית קראתי מאמרו של לפיד- הוא קבע

שבעקבות החקיקה הדתית יותר ויותר מתרחקים מהיהדות.. מיד עם חקיקת חוק החמץ עברתי לאכול חמץ בפרהסיא לאחר ליל הסדר.. עשי כמוני ובוזי לכפייה הדתית השחורה...

nehud

New member
לכל זמן, ועת לכל חפץ תחת השמש..

מתכוון שיש מקום גם לדתיים וגם לך והפיסקה מסתיימת ב.. עת למלחמה ועת לשלום ..קוהלת ג/ג בדרך בה בחרת אתה דומה לחרדים בכפיה רק הניואנס שונה והתילבושת אולי באהבה אהוד

setonr

New member
לנהוד- אין תסביר את הלהיטות בחקיקה-

הדתית של השנים האחרונות. כולל חוקי הכשרות שנכפים עלינו במוסדות ציבוריים ופרטיים על ידי משגיחים שחורים ומושחתים... באיצטלה של יהדות....

nehud

New member
ההסבר נמצא בספר קוהלת

הכול הבל הבלים..... זמן לכל ועת לכל חפץ תחת השמש אצל אותם אלו אשר בלהיטות מחוקקים חוקים הנאכפים ע"י מושחתים ותאבי בצע יש חשיבות לנושא כפי שאתה בלהיטות מתנגד ואו בוחר שלא לתת מקום רב ל"כשרות" השאלה שיש לשאול האם גם הדרכים לפעולה דומות שהרי אז אין כל הבדל בינך לבינהם היות והינכם באותה סקלה התנהגותית. באהבה אהוד

nehud

New member
היכן את מוצאת כפיה ???

מי מחייב אותך לעשות דבר וחצי דבר חוץ מאת את עצמך!!! אולי גם את מנסה לכפות את אורח החיים שלך על הסביבה ?? בדמוקרטיה יש מקום גם לזה וגם לזה ולפעמים קשה לקבל את העובדה "שהזה" שלך לא התקבל ע"י הרוב
קחי מחג את הרעיון הרוחני של שחרור מהעבדות להתניות האישיות שלך במסע בין הארבעים שנה (במידבר) באהבה אהוד

גליתgalit

New member
היי אהוד...ערב טוב,

אכן. דמוקרטיה מבוססת על קבלת החלטה עפ"י דעת הרוב. ובדמוקרטיה, כמו בדמוקרטיה, צריך להפריד בין דת למדינה, לצערי..במדינתנו, בנושאים מסויימים זה רק על הנייר (ולפעמים גם זה לא). אצלנו יש כפייה דתית. (נשענת על טיעונים היסטוריים או פוליטיים או גזעניים, אך לא משכנעים) זה מתחיל בסופר מרקטים שניילנו הבוקר את האוכל "החמץ", עם הודעות אזהרה נוסח "נא לא לפתוח את הניילונים, חמץ! חמץ! חמץ!" (כאילו לפחות היו מחבל מתאבד..) וזה נגמר בדיני אישות הנהוגים במדינתנו הנאורה חג שמח (וכשר?)
גלית

nehud

New member
הבחירות הן שלך

אפשר להכניס יד מתחת לנילון לקחת ולגשת לקופה. הנילון נועד לאלו אשר חשוב להם ומותר לכבד זאת (הרוב מתנהג כאילו זה חשוב לו לא רק "שחורים") בכל הקשור לחוקי אישות אין שום חובה לעשות בהם שימוש מלהתחילה במידה ויש לך סיבה טובה השכנים שלי עורכים כעת מסיבת יום הולדת לביתם בת השנה כאשר למיטב ידיעתי אין הם נשואים כלל מתוך בחירה. חג "חרות" !!!! מהתניות אישיות באהבה אהוד

גליתgalit

New member
בוקר...

היי אהוד, אילולא המקרה של אתמול בבוקר לא הייתי מעלה כלל את הנושא. אחת הלקוחות בסופר רצתה לקנות קפה (כנראה תוצרת חוץ) שהיה בגדר חמץ, ולא הסכימו למכור לה! שמעתי אותה מדברת עם מנהל הסופר (מדובר ברשת גדולה), מנסה לשכנע אותו תוך כדי תסכול, כשהוא עונה לה ביובש שאלה הם ההוראות של הרשת, הם לא מורשים למכור חמץ... זה פשוט מחלחל לחיי היומיום, ולכן זה מאוד מפריע. יום אביבי נפלא לכולם... גלית

nehud

New member
יש אפשרויות נוספות

ליד ביתי במרחק 10 דקות הליכה 27 בתי כנסת!!!! הישוב מוגדר חילוני ואין כל כפיה דתית בשבת וחג במרחק 5-10 דקות נסיעה יש חנויות הפתוחות בשבת וחג ומוכרות חמץ בגלוי באהבה אהוד

ita101

New member
הי גלית

מדינת ישראל היא מדינה יהודית. לשם שמירת הזהות היהודית כדאי לאמץ מנהגים שהיו קיימים במסורת היהודית. כמו החגים. זה לא אומר שצריך לכפות על אף אחד שום דבר ואף אחד בטח לא עוקב אחריך אם את מקיימת או לא מקיימת כל מיני מצוות. ולראיה שרוב הציבור בארץ הוא לא דתי. אז תאמרי לי עכשיו - אם הרוב לא דתי והמדינה דמוקרטית הרי שצריך ללכת ע"פ הרוב! אז את צודקת מבחינה מסויימת אך אם באמת יהיה כך נאבד חלק מזהות היהודית שלנו. לאחר תקופה קצרה כבר לא יהיה דבר המייחד באמת את היהודים משאר העולם. היום יש לנו עדיין ייחוד כזה. מבחינות מסויימות אכן ע"י הנהגת חוקים ותקנות מסויימות שנועדות לשמור על המסורת היהודית כפי שהיתה קיימת מאות שנים, נפגע חלק מהציבור. אך זה ויכוח גדול יותר מאשר מי נפגע איפה. השאלה היא באמת מהי הזהות היהודית וכל אחד רואה אותה בצורה שונה. והשאלה היא איך צריך לראות את הזהות היהודית? במובן מסויים יש להפריד דת ממדינה ואסור להכריח אף אדם להיות דתי. מצד שני זאת מדינה יהודית, ויהודי זה משהו שקשור ליהדות, לדת. תמיד יהיו קונפליקטים וחוסר נוחות שירגישו אנשים מכיוונים שונים. בגלל שרואים קשר סיבתי לדת אז קל להאשים. אבל אם סתם היתה תקנה של המדינה להשבית את המשק לשבוע, בגלל חוקי המדינה זה היה מתקבל בצורה טובה יותר. לכל מדינה יש את המנהגים שלה והמסורת שלה. בחלק מהמדינות זה פחות מורגש וגם העם שם הוא לא כזה עם מגובש כמו העם היהודי. ולסיום אני לא רוצה להצדיק שום פגיעה באף אחד. זאת לא המטרה של החג. יש בעיה קשה עם זה שאנשים לא רוצים לקבל את החג ואת הדברים שנלווים אליו. ואני מבין את האנשים האלה מאוד. בתקווה שלא יהיו בעיות והכל יהיה סבבה, איתמר

חג שמח וחופשי, גלית!

שלום גלית גם אני הייתי מתרתח אילו הייתי רואה את המוכר בסופרמרקט מסרב למכור לקונה את אותו קפה רווי חמץ. יש כאן בהחלט חציית גבול בין האיסור להציג חמץ בפרהסיה לבין מכירת מוצרים המכילים "חמץ" באריזות אטומות. אני חושב שהאובססיה הישראלית מרחיקה אנשים כמוך וכמוני מהמסורת. אבל בה בעת היא פועלת נגד האינטרסים של שומרי הדת עצמם. אני מעלה בדעתי יהודים בכל הדורות וגם בימינו, שחיו בקרב הגויים וקנו באותם "סופרמקטים" או שוווקים ולא רק שהדבר לא מנע מהם לחגוג חגים כהלכתם- זה דווקא העצים בהם את תחושת ההתגברות והחירות. אני מתאר לעצמי שאיש לא מעלה בדעתו, אפילו בסופרמרקט אמריקאי המנוהל על ידי יהודים ובבעלות של יהודים לחסום גישה לחמץ למי שמעוניין לקנות אותו. ובכן גלית יקירתי, גם אני כמוך שותף לתחושת הבוז ביחס לנסיון לכפות מסורת (מסורת וכפייה נראים לי מושגים סותרים כמעט) ואני מתנחם בכך שהאובססיה הזאת מביסה את עצמה לטווח הארוך. אין באמת טעם בזעם. קל להשיג חמץ בארצנו. בביתי לא ניתן למצוא ולו מצה אחת לרפואה (ביערתי את המצות בעזרת נוצה ונר בערב החג).

למעלה