די, מספיק

די, מספיק../images/Emo60.gif

הערות פתיחה: *אנשים שלומדים איתי בכיתה [יש כמה] - בבקשה לא להגיב להודעה הזו. בבקשה בבקשה. *אתם באמת לא חייבים להגיב אם אתם לא רוצים, באמת, אני לא אפגע אם ההודעה הזו תשאר מחוסרת-תגובות בארכיון לנצח. המטרה העיקרית שלה היא לא תגובות. מאידך, אם יש לכם משהו לומר - אשמח לשמוע, ואם יש משהו לייעץ/להזדהות - אשמח גם כן. טוב אני אתחיל בעצם במה שרציתי להגיד. תראו, אני מרגישה שיש לי גוש אדיר באזור בית החזה. הוא התחיל להיות שם כבר לפני כמה חודשים, אבל התעלמתי כי הוא היה קטן. אבל הוא התחיל לגדול, ושוב התעלמתי - כי התחיל ביצפר והיה לי ממש כיף, ומה זה בכלל גוש קטן-בינוני באיזור בית החזה? זה כלום, למה להדאיג אנשים? למה להדאיג את עצמי? והוא המשיך לגדול, ולגדול, ועכשיו אני מרגישה שהוא כל כך גדול עד שדי, אני לא יכולה יותר ואני חייבת להוציא אותו החוצה באיזושהי דרך. הייתי רוצה לבכות, אני יודעת שזה היה מקל עלי, אבל איפה אני ואיפה דמעות? העיניים שלי יבשות כמו קרקר. אני לא יכולה יותר. לא משנה כמה אני משקיעה במשהו, הכל נדפק, וזה באשמתי. זו לא עוד הודעה או תלונה או איך שלא תקראו לזה של 'האא כלום לא מצליח לי', זה ממש לא. אני אף פעם לא מתלוננת, על כלום, אם קורה לי משהו לא נעים אני פשוט בולעת אותו וממשיכה הלאה. ועכשיו פתאום אני מרגישה שאם אני לא אוציא את הכל החוצה אני אתחרפן. השנה התחילה לי כל כך מצויין והרגשתי שכל מה שאני נוגעת בו נהיה שוקולד [זהב זה פאסה ליד שוקולד]. עד הימים האחרונים חשבתי ככה באמת ובתמים. אבל די, על מי אני עובדת? אם הייתי גמל, הגב שלי היה נשבר היום בשעה רבע ל12. אני לא יכולה יותר. בשבועות האחרונים אני משקיעה בלי סוף בדברים שאני חושבת שהם ממש חשובים, וכלום - כלום לא מצליח לי. אני לא ישנה בלילות בשביל לסיים אותם (וכמובן שמגיעה לביצפר ביום שאחרי), אין לי זמן לעשות שום דבר, אני מזניחה את החברים, את המשפחה, את הפורום שלי, ומה יוצא לי מזה? כלום. אפס עגול ושמן. לדוגמה, היום.. היום משהו שהיה צריך להיות כל כך נהדר פשוט נהרס. אני יודעת שזה גם כי לא תכננתי את זה מספיק, וזה שובר אותי, כי כמה אני יכולה כבר להשקיע? אתם לא מבינים. אני ועומר [מישהו שלומד איתי] עבדנו על זה כל כך קשה. השקענו בזה לילות וימים, נפגשנו עם אנשים, אז איך אפשר עוד להשקיע?? כן, אני לוקחת אחריות מלאה על הכישלון שלי, אבל אני לא מבינה איך הייתי יכולה עוד יותר לתכנן את זה כדי שזה כן יצליח. לא היינו יכולים להשקיע יותר, פשוט לא. נתנו את המקסימום של המקסימום שלנו, והמקסימום של המקסימום פשוט ירק לנו בפנים. או נגיד אתמול, אתמול סוף סוף האירוע שעבדנו עליו [לא זה מהיום, ולא רק אני ועומר] התקיים. ואני פשוט יודעת שזה לא הצליח. כן, זה קרה גם כי היו לנו בעיות של תיאום וגם כי חלק חיפפו, ועדיין - אני השקעתי כל כך הרבה בשביל שהכל ילך כמו שצריך, אני לא מבינה למה זה לא יכול להסתדר. מה כל כך מסובך פה. אני כל כך מתוסכלת עכשיו שזה פשוט לא יאמן. תכננתי דברים כל כך נהדרים, ושום דבר לא יוצא לפועל ואפילו גרוע מזה - אני יוצאת מושפלת כשבסך הכל ניסיתי לעשות משהו טוב. מה שרציתי לעשות היום, זה התחיל יפה. אני ועומר עמדנו ודיברנו והקרנו את המצגת שהכנו לגבי מה שרצינו לארגן, והכל היה כל כך מצויין אפילו שאף אחד מאיתנו לא ידע בדיוק מה לומר כי לא היה הרבה זמן לפני כדי לתאם. היינו מתואמים. דיברנו נהדר. אנשים הראו התלהבות. זה היה אדיר. ואז הגיע החלק השני, שבו מישהי שהבאנו דיברה - ועשינו טעות ענקית שבכלל הבאנו מישהי שלא דיברנו איתה כמה ימים לפני. מישהי שלא הכרנו ורק הסתמכנו על המלצות של מישהי אחרת לגביה, אחת שכנראה לא ידעה על מה היא מדברת. היא שיעממה אותם המון זמן והכל נהרס ועכשיו אף אחד לא ירצה להשתתף בזה וזה היה פשוט כישלון וכולם הסתכלו עלינו עם הפרצופים המלגלגים שלהם ורציתי להרביץ להם כל כך רק שהם בעצם לא עשו כלום אלא זו אשמתי שהם בכלל מסתכלים עלינו בפרצופים מלגלגים. והפרצופים האלו.. הם היו כמו מכה ממש חזקה בראש, שגורמת לך להתעלף ואז להתעורר ולראות את הכל בצורה שונה לגמרי. בשבילי, זה היה לחזור למציאות. כשזה נגמר, ליוויתי את המישהי למונית והלכתי לכיתת-מגמה שלי דרך החצר בלי להתקל באף אחד מהכיתה [אני לבד מהכיתה במגמה]. בדרך ראיתי חברה ורציתי לספר לה הכל ושהיא תחבק אותי חזק חזק ותלטף לי את השיער ושכל ליטוף ישכיח ממני עוד משהו רע מהחודשים האחרונים, אבל לא אמרתי לה. היא חיבקה אותי כרגיל ואני חיבקתי אותה חזק, אבל לא חזק מדי - כדי שהיא לא תדע שקרה לי משהו. וזהו. למדנו שעתיים והלכנו הביתה ולא הייתי צריכה לראות אף אחד מאותם הפרצופים. אני מתוסכלת מעצמי, אני מאוכזבת מעצמי, וזה כבר כל כך הרבה זמן לא קרה לי בצורה כזו. אולי זה כי אני תמיד מדחיקה את כל הצרות שלי ואז הן חייבות להתפרץ בבת אחת, או שבעצם כל הכשלונות שלי היו חייבים לגרור את התסכול והאכזבה הזו מתישהו. אני לא יודעת מה לעשות. אתם מכירים את זה שרוצים שהאדמה תשאב אתכם פנימה ותעלים אותכם לעולמי עד? ככה אני מרגישה. אני לא רוצה ללכת מחר לבית ספר ולראות את הפרצופים. אני לא רוצה להמשיך לארגן דברים כשהם לא מצליחים לי אף פעם ומסתיימים בכישלון מוחץ למרות שאני מוותרת על כל הזמן הפנוי שלי בשבילם. די, מספיק, נמאס לי.

הלו?

מישו בבית? תזבירי לי איך הרצאה מפגרת של פלוני זה כישלון שלך? עוד משהו ששמתי לב הוא שנדמה לך שככל שיותר משקיעים ככה זה מעלה את הסיכויים להצליח. זה לא. בחיי שלא. יש משהו מאוד לא נכון במחשבה שאם רוצים *יותר* צריך להשקיע *יותר*. אם מדובר על *יותר* שגורע ממך אנרגיה חיונית ומשפיע לרעה על איכות חייך, זה לא *יותר* זה *פחות*.

כי../images/Emo60.gif

אם הייתי קצת פחות טיפשה, הייתי מדברת איתה קודם ורואה שהיא לא מתאימה לזה, ואז היינו מתארגנים אחרת. ובכלל, מה אני אמורה לעשות עכשיו? הלאה? אין לי מוטביציה ויש לי הרגשה רעה נורא ואין לי כוח לעבוד עם עומר על ההמשך של מה שצריך לעשות וכל דבר שהוא מוציא מהפה מרגיז אותי ו.. האא.

נשמע

שאת רוצה לשלוט בכווווול הפרמטרים שיכולים לצוץ בסיטואציה נתונה. וכנראה באמת אם היו נותנים רק לך לעשות הכל, הדברים היו מתקתקים 100%... אבל מה לעשות שאי אפשר לעשות הכל לבד ושהעולם מכיל עוד כמה אנשים? ולכל אחד מהאנשים יש אג'נדה אחרת וסגנון עבודה אחר? לא כולם פרפקציוניסטים או עזבי פרפקציוניזם, לא לכולם *אכפת* באותו אופן שלך אכפת?... מאיפה שאת רואה את הדברים נכון להיום - אם *רק* היית יודעת או מודעת ל-X או Y העולם היה קצת יותר מתקרב לאיך שאת רוצה שהוא יהיה. ואת אפילו לא שמה לב שיש לך איזה גבול יכולת, או קיבולת אנושית, ושאי אפשר הכל. את רק מזינה ומזינה את הגוש הזה שיש לך בחזה - פח הזבל של כל הפאשלות האפשריות שמשום מה את לוקחת אחריות עליהן. אם לא תלמדי לשחרר קצת אחריות, ולתת לדברים לזרום גם לא ב-100% בלי שזה 'יזהם' אותך בפנים, יהיה לך מאוד מאוד מאוד קשה בחיים. רובנו - איך להגיד בעדינות... ממש לא פרפקט.

והנה

משהו לקרוא על פרפקציוניזם http://www.articles.co.il/article/%D7%97%D7%A8%D7%91%20%D7%A4%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%95%D7%A9%D7%9E%D7%94%20%D7%A4%D7%A8%D7%A4%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%96%D7%9D

noosh

New member
הממ.

קראתי פעמיים, אני אנסה להגיב וגם לצאת ברורה באותו הזמן. זה קשה, באמת. אינ מבינה את הצורך הזה לראות תוצאות של הדברים שאת עושה. אני מבינה את ההשקעה, את ההתמסרות של כל-כולך למשהו כדי שהוא ייצא טוב, את כל הפרטים הקטנים שמתכננים כדי שמשהו יצליח. ואז דברים מתפקששים וכל טעות קטנה נראת פטאלית ואת חושבת שהכל נהרס. אז דבר ראשון - לא הכל נהרס, שומדבר לא נהרס. וגם אם דברים נהרסים, תמיד אפשר לתקן אותם. ודבר שני- את צריכה להבין שכמה שלא תשקיעי בדברים, לא הכל תלוי בך.זה שההרצאה נדפקה זה לא כי את עשית משהו לא בסדר, זה כי מישהי אחרת לא הרצתה טוב. ואם אנשים מחפפים את לא יכולה להאשים את עצמך. יש שני דרכים להסתכל על אירוע כלשהו ולסכם אותו - איך הוא היה באופן כללי, ואיך היו הדברים שאת היית אחראית עליהם. יכול להיות שמשהו באופן כללי לא יצליח, אבל החלק שלך באירוע כן. והחלק שלך זה לא ההרצאה, זה הארגון וזה המצגת וזה התיאום הנפלא עם עומר, וזה ההלהבה של הקהל בהתחלה. אני מבינה שקשה לך לראות את זה, כי מה שמשנה לך זה מה שייצא מזה בסוף. אז כשאני הייתי בחטיבה הייתי שייכת למעין תכנית לימודים אלטרנטיבית שקוראים לה "מטות". אני לא אלאה אותך במה זה בדיוק ואיך זה עבד, כי זה סיפור ארוך ואולי כשאני אראה אותך, אם זה יעניין, אבל אחד הדברים הכי, הכי חשובים שהתכנית הזאת ניסתה להעביר לנו, זה שמה שחשוב זה התהליך, הרבה יותר מהמוצר עצמו. כי כן, זה חשוב כשאת רוצה לארגן משהו שבסופו של דבר האנשים גם ירצו להשתתף בו. אבל בשביל עצמך, ואנחנו מדברים עכשיו עלייך, יותר חשוב שתדעי שאת עובדת נכון, מארגנת את הזמן שלך נכון, משקיעה את עצמך, עובדת בשיתוף פעולה עם אנשים אחרים ויוצרת. וזה עוד משהו שאת צריכה להבין - בתגובות של אנשים אחרים את לא יכולה לשלוט, כמה שלא תנסי. את לא יכולה לרצות את כולם. ואני מכירה את המבטים המזלזלים האלה כל-כך טוב שאין לך מושג. אני שנאתי את השכבה המתנשאת שלי, חוסר הבטחון המטורף שלי נבע בעיקר מאנשים עם מבטים מזלזלים שהוציאו לי את החשק לעשות עוד, ויותר גרוע - גרמו לי להרגיש שכל מה שאני עושה לא יהיה מספיק טוב אף פעם, לא משנה כמה אני אתאמץ. אז קחי את כל המבטים המזלזלים האלה ותחייכי אליהם ואל תייחסי להם חשיבות רבה מדי. אנשים יכולים להיות רעים וכפויי טובה. הם לא יודעים את כל מה שהלך מאחורי הקלעים, כמה השקעתם או לא השקעתם. הם לא יודעים שלא הכרתם את האישה הזאת לפני כן, שהיא הייתה טעות מבחינתם הם באו לראות משהו והם קיבלו / לא קיבלו אותו. זו כבר בעיה שלהם, וזה בטח לא מדד להצלחה האישית שלך. להפך, את כתבת שממש הלהבת אותם - אז כן הצלחת, במובן מסויים. את רוצה שהם ישתתפו למרות ההרצאה המשעממת? תסבירי לחברות שלך מה קרה. הן כבר יעיברו את זה הלאה. או שתמשיכי בניסיון לגייס אותם ע"י תליית שלטים, או שתארגני עוד הצגה עם עומר. יש דרכים לתקן כל דבר. ליאת, את צריכה לעשות הפרדה בין הצלחה פרטית להצלחה כללית. דברים יכולים להיות מוצלחים ועדיין לא להביא לתוצאות להם את מחכה. ואת צריכה להפסיק לבנות את הבטחון עצמי שלך על תגובות של אנשים אחרים, את צריכה שהוא יתחיל לבוא ממך. ולעולם אל תתייחסי לקבוצת נערים עם מבטים מזלזלים בעיניים. מי שנותן לך מבט מזלזל לא ראוי להתייחסות שלך, את האחרונה שאפשר לזלזל בה.

נוש:]../images/Emo60.gif

כן, את צודקת. בכל מה שאמרת. פשוט.. כשאני כל כך מתוסכלת אני בכלל לא רואה מעבר לכישלון הכללי, ולא משנה מה יגידו לי אני בכלל לא אבין את זה. ושלא נדבר על לתקן את זה - כי כן, אם רק אני יוצאת מהגוף שלי ונוטשת את מה שאני מרגישה שם, אז וואלה - אפשר עוד איכשהו לתקן את זה, אבל אני אמורה לחזור לגוף שלי ולתקן את זה, ושם אני מרגישה כל כך רע, שאני רוצה להתעופף החוצה עד שהכל יתנקז משם. לכן אני צריכה להירגע. איכשהו. אני מניחה שהזמן יעשה את זה, ואז אני צריכה לשוב ולקרוא את ההודעה שלך. כי עכשיו - אני יודעת שמה שאמרת זה נכון, אבל.. את בטח יודעת למה אני מתכוונת. כשאני עצבנית/מתוסכלת/עצובה קשה לי לראות קדימה, מעבר למצב הקיים [בניגוד לכשאנשים אחרים עצבנים/מתוסכלים/עצובים, אז אני הראשונה שמנסה להראות להם מעבר למצב הקיים. אירוני, הא?:p] תודה לך

A N I g M A

New member
מה שכתבת

כל כך ברור לי שזו את. את לגמרי כזאת. את כולך שמחה ואופטימיות, ואת באמת לא מתלוננת. יש טיפוסים כאלה, אני ממש אוהבת אותם (יס, גם אותך
). תשמעי, נראה לי שאת זקוקה לאיזה יום חופש. אני מבינה שהיום כבר עבר ואני לא יודעת אם הלכת לבצפר או לא, אבל את יכולה לעשות לעצמך סופ"ש ארוך ולוותר על יום ראשון. תקראי לזה הברזה או חופשת מחלה, אבל כולנו צריכים את זה מתישהו. במיוחד האופטימיים
סתם נו. אבל המ. תקחי לך יום חופש ותעשי מה שאת רוצה. אל תשלימי לימודים או מטלות ודברים כאלה. תעשי נגיד.. טיול או משהו! משהו שמזמן לא עשית. ואז אולי תשבי ותחשבי מה את רוצה לשנות, או מה לא בסדר, ותחשבי מה לעשות כדי לתקן את זה (אם יש מה לתקן). אם את לא רוצה, את יכולה תמיד לצרוח. אם את צריכה לדבר, אני כאן

noosh

New member
או שתקומי מאוחר, בלי שעון

כשכולם כבר לא בבית, ואז תאפי אם יירד גשם ז בכלל יהיה מושלם. לא יודעת, לי זה תמיד עבד

סיווני!../images/Emo60.gif

הו, גרמת לי להסמיקD: [הלכתי לביצפר
] אני חושבת שדווקא מה שיעזור לי זה להטביע את עצמי בלימודים
כי מה שנורא מצחיק, זה שהדבר היחידי ש~לא~ תרם לעומס הצטבר ולגוש בבית החזה, היה ביצפר

joshh

New member
היי לולו המשוגעת..

אני דיי חדש כאן אבל אני דיי חזק בלייעץ. אני רוצה לשתף אותך בדעותי, שאולי יתנו לך זיוות אחרת להסתקל על הדברים. ראשית, אני מבין אותך לגמרי, זה כ"כ מתסכל להשקיע במשהו כ"כ ולגלות שכל המאמץ הצלחת רק ב-85% או אפילו 90% ואחוז קטן ממנו פקשש בגדול. אבל מה שאני רוצה להגיד לך שזה תכלס תלוי בך, איך את רואה את הדברים. אז התפקשש, זה לא אומר שאת טיפשה, זה לא אומר שאת לא מספיק טובה... זה אומר שלא ידעת ועכשיו בפעם הבאה שתעשי משהו דומה הדברים שיפקששו תצליחי בהם. תכלס, החיים הם כשלונות והצלחות, צריך ללמוד מהכשלונות כדי להצליח בפעם הבאה, ולשמוח בהצלחות. אבל הכי חושב זה לדעת לקבל כשלונות בקלילות. תגידי לי, מי כתב לך על המצח "מושלמת" ? כי גם לי לא כתוב מושלם. מותר לעשות טעויות. תחשבי על זה ככה, כל המוחות הכי גדולים עשו המון טעויות עד שהם הצליחו. כמו תומס אדיסון שניכשל 1000 פעמים עד שהצליח בפעם 1001 להמציא את הנורה. כשאלו אותו לא נימאס לך להיכשל הוא אמר עכשיו אני יודע 1000 דרכים איך לא ליצור נורה. או Colonel Harland Sanders שהקים את הרשת KFC "קנטקי פריי צ'יקין" ניסה להפוך את הרשת לרשת מצליחה וניכשל כ"כ הרבה פעמים (אני חושב 100 פעמים) והוא לא וויתר לבסוף הצליח. שלא נדבר על אלברט אנשטיין, שניכשל בלימודי האקדמאים שלו ואף ניזרק משם לבסוף הפך לאחד מגדולי הפיזקאים של כל הזמנים. שורה תחתונה, לא נורא ! מה קרה ? סוף העולם! אז לא הלך בידיוק כמו שרצית. אך תלמדי עם לא תעשי טעויות ? תקבלי את הדברים בקלילות ותראי זה לא כ"כ נורא. הצעה שלי, תצחקי עלייהם עם כולם, זה עוזר :) בהצלחה, joshua

למעלה