די, נמאס לי מגלי החום האלה

די, נמאס לי מגלי החום האלה

הם לא עוזבים אותי מאז ההריון וכל פעם שמגיע גל חום אני מרגישה כאילו הכניסו אותי לתנור והפעילו אותו על 500 מעלות. אני בסה"כ בת 30, למה אני צריכה להרגיש בגיל המעבר?? עשיתי בדיקות הורמונליות והכל יצא תקין. מישהי תקלה בתופעה הזאת??

wieci

New member
משהו די דומה

אני מהטיפוסים הקרירים שאף פעם לא הזיעו (מלמד בשיעורי התעמלות בקיץ), ותמיד כולם קינאו בי. היום, לעומת זאת, אני יכולה פתאום להזיע אפילו אם רק קצת חם. נראה לי שהבלוטות זיעה שלי התחרפנו להן (למרות שעדיין צוחקים עלי שזה שום דבר, אבל אני לא רגילה לזה). אבל לא חשבתי שצריך לבדוק את זה (אולי מרוב רופאים שאני הולכת עם ניצן). אני מניחה שזה יעבור כמו נשירת שיער ושאר קרחצאן.

mika le

New member
אוי, כמה אני מכירה את זה...

אבל מה... במהלך החורף דווקא מאוד נהניתי מגלי החום, כשלכולם היה נורא קר:))

nikit1

New member
כן!!! זה ממש נורא

בעלי שחם לו גם בחורף ירושלמי עכשיו לבוש יותר חם ממני, כשהוא עם סווטשרט אני עם שמלת כתפיות... מציק למדי, אני מקווה שזה יעבור עם תום ההנקה (שכרגע לא ממש באופק מבחינתי אבל בכ"ז
)נראה לי שזה קשור

../images/Emo5.gif

אצלי זה גם מתבטא בכך שאני מתעוררת בלילה בתוך אוקיינוס
וזה ממש מבאס

עינבלית

New member
גלי החום- ההסבר הביולוגי-../images/Emo39.gif

טוב, אז הנה ההסבר: גלי החום נגרמים בשל נפילות רגעיות בריכוז הורמון האסטרוגן בדם. בבדיקת דם הכל אכן תקין, כי הריכוז הכללי נורמאלי. אותן נפילות רגעיות בריכוז האסטרוגן הן שגורמות לכאבי מחזור בזמן ווסת. הבעיה היא שריכוז אסטרוגן גבוה מדי בדם עלול להפסיק וליבש חלב אם. אז ככה. אם אינך מניקה, קחי מרווה רפואית, שימי ענף טרי ונקי בבקבוק מיים גדול, השרי כשעה ושתי כל היום. אם את מניקה- אסור אסור אסור- כאמור, זה מייבש את החלב!!! ואם את מניקה ובכ"ז רוצה לעשות משהו עם גלי החום
צר לי. אין לי פיתרון, אני באותו תנור ואכן יש כאן סאונה לפעמים, והאיש לפעמים קופא מקור בזמן שאשתו(שתחיה) מזיעה כמו...כמו...<ענבל תוהה איזו חיה מזיעה ומגיעה למסקנה שהאדם הוא החיה היחידה שממש מזיעה ולכן כל ההשוואות והביטויים הם לא תקניים מדעית>...אשה בגיל המעבר (וגם זה יקרה מתישהו, לא?
)!

wieci

New member
../images/Emo6.gif אכן אין חיה שמזיעה כמונו

תודה על ההסבר המנומק, וטוב לדעת שאני לא היחידה בסירה.

מאז

New member
תגידו, זה קשור לגרודים בידיים?

מאז ההריון, מדי פעם, במיוחד בשינויי טמפרטורות, כפות הידיים שלי מתחילות לגרד בטירוף!! למישהי זה קרה? זה קשור?

עינבלית

New member
גם לי מגרד בידיים. האמונה אומרת

שאם מגרד בידיים זה אומר שתקבלי כסף בקרוב. ולתכל'ס. מנהלות, אולי כדאי להזמין איזה רופא משפחה שיענה על השאלות האלו - גלי חום, ידיים מגרדות ועוד?

אפרת12

New member
נרשם ../images/Emo8.gif...

אני חושבת שפה צריכה לבוא עבודת מחקר מעמיקה - כי לא כל רופא יידע לענות על השאלות הללו.

בקשה... אם כבר ../images/Emo3.gif

שיהיה/תהיה זה/ו רופא/ה תומך/ת הנקה... עבור ה-
ות שביננו

nubi

New member
היו לי גלי חום

בהריון. הייתי מתעוררת מזה בלילה. באמת, מאז הלידה לא היו לי. חלפו. (בטח יחזרו בהריון הבא/בגיל המעבר).

למעלה