דכאון גמילה

emptiness

New member
דכאון גמילה

היי,

רציתי להוציא קצת ולשתף את הכאב. התחלתי את הגמילה שלי מציפרלקס לפני חודשיים בערך (למתעניינים - לינק לאשכול המקורי בתחתית ההודעה). התחלתי עם הפחתת מינון מ-10 מ"ג ל-5 מ"ג ליום. עכשיו אני לוקח חצי כדור (5 מ"ג) שלוש פעמים בשבוע.

עד עכשיו הכל היה בסדר יחסית. רוב הזמן הרגשתי אפילו ממש טוב - אפילו יותר טוב מכשהייתי על מינון מלא. אבל לפני יומיים נכנסתי לדכאון. ממש ממש קשה לי עכשיו. אין לי שביב של כח לכלום. אני מצליח להוציא את עצמי מהבית כשצריך (עבודה/לימודים), אבל אני פוחד שזה יחריף ויגיע לרמות קיצוניות, ושאני לא אוכל להתמודד עם הדברים היומיומיים האלה.

מאז שהיומיים הסיוטיים האלה התחילו, אני מתגעגע לאקסית שלי עד דמעות. ולמרות שאני יודע שאנחנו לא מתאימים, ושאני לא רוצה שנחזור, ושאני לא מתגעגע באמת אליה, אלא רק לתחושה שמישהי אוהבת אותי ומעניקה לי חום, אני ממש נלחם ברצון ליצור איתה קשר ולשכנע אותה שכדאי שנחזור. בכלל, אני ממש זקוק לחברה של אנשים עכשיו, אבל אין לי במי להעזר. עד עכשיו הייתי מתבודד. לא התאמצתי לשמור על קשרים פשוט כי לא הרגשתי צורך בהם. ובאמת, אין לי קשרים חזקים עם אחרים. אבל פתאום אני כל כך צריך את זה, ואין לי למי לפנות. המעט (שתי ידידות) שהרגשתי שאני יכול לפנות אליהן לא היו פנויות (אחת לא ענתה, השנייה מחוץ לעיר). אני מרגיש כל כך לבד.

אני פוחד מהסופ"ש שמתקרב. אני פוחד מהלבד שיעטוף אותי. אני מקווה שזאת סתם אזעקת שווא, שזה יעבור עוד יום-יומיים, ושאני לא באמת נכנס לתקופה של דכאון שימוטט אותי. אני מזכיר לעצמי שזה לא אני, שזה המח שלי שמתעתע בי, הסרוטונין שמשתגע וגורם לי להרגיש ככה, ושזה רק עניין של זמן עד שהאיזון הכימי יחזור לסדרו. אני מקווה שאני צודק.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2355&MessageId=168260510

Lady Stark

New member
היי

זה ידוע שנפילות לדיכאון וחרדה קשורות מאוד לנבואה שמגשימה את עצמה.
וככל שאנחנו פוחדים מזה יותר, זה מתגשם. לכן גם הרבה אנשים לוקחים כדורים אנטי דיכאוניים שלא בהכרח מתאימים או עוזרים, אבל מהווים מעין פלסבו.
בוא תחשוב על החודש האחרון שהיה לך. אתה אומר שהרגשת טוב. מה הרגשת שנתן לך את הכח? מה היה המשענת שלך?
והאם אתה בטיפול?
ואני גם רוצה להציע לך לעשות פעילות גופנית שמשפיעה מאוד לטובה.
לגבי תמיכה, אתה מוזמן לספר לנו הכל.

emptiness

New member
היי קייטלין :)

אני לא בטוח שהבנתי למה התכוונת בחלק הראשון של ההודעה שלך. התכוונת שכנראה פחדתי שהדכאון יופיע במהלך הגמילה (נכון), ושזה תרם להופעתו? יכול להיות.

ובקשר לחלק השני, בחודש האחרון היו כמה דברים שגרמו לי להרגיש טוב: האנשים שפגשתי בלימודים ובעבודה - שאת חלקם הכרתי כבר ואת חלקם יצא לי להכיר רק עכשיו - ושהיה לי כיף לדבר איתם (למרות שזה מרגיש לי לא מספיק - הייתי רוצה להיות איתם יותר בקשר ממה שהייתי עד עכשיו). ההתקדמות האישית/מקצועית שעשיתי השנה, שהייתה לי מאוד משמעותית וחשובה. ההרגשה שאני מתאבל באופן בריא על הקשר שאבד עם האקסית שלי, ושאני יודע שאנחנו לא צריכים להיות ביחד, ושזה בסדר.

לא, אני לא בטיפול, למרות שזה רעיון לא רע. וגם פעילות גופנית זה רעיון לא רע.

אני מרגיש טיפטיפה יותר טוב עכשיו, תודה לשניכם.

Lady Stark

New member
היי

התכוונתי לחשש שלך מהימים הקרובים.
ממליצה לך לחשוב על ההישגים שלך ולהתחזק מהם. מכל מה שעשה לך טוב לאחרונה. לנסות להמשיך במסלול החיובי שנכנסת אליו.
ואם ללכת לטיפול כדי לתחזק את ההתקדמות, או כדי לקבל כלים כדי לסמוך על עצמך יותר. ממליצה בחום.
וגם אם אתה מרגיש עכשיו געגועים או נוסטלגיה לאקסית, זה מאוד טבעי. בפרידה, בוגרת ומוצלחת ככל שתהיה, יש לפעמים עליות וירידות.
אתה ממש מוזמן לדבר איתנו על כל מה שבא לך.

פעילות גופנית מאוד מומלצת בזמן דיכאון

שזה קצת מצחיק, כי למי יש כוח לצאת מהבית...?
אבל זה באמת מועיל. בזמן פעילות גופנית כמו ריצה, משתחררים במוח אנדורפינים שמסייעים להקלה בכאב ולשיפור המצב רוח. לא צריך להגזים בפעילות, אפילו הליכה של שעה, 3-4 פעמים בשבוע, יכולה לעזור.
אני גם מצרפת לינק לדרכים אלטרנטיביות (ללא תרופות) לטיפול בדיכאון, אולי תמצא שם משהו שיכול לעזור לך, בנוסף לפעילות גופנית שמומלצת.
http://www.integration-clinic.co.il/5ways.html

בהצלחה! אנחנו כאן בשבילך מתי שתרצה

nivos7

New member
הליכה זה תמיד דבר טוב

רק למה תמיד המוטיבציה היחידה מגיעה בהליכה למקרר וחזרה ?!

מיצי2013

New member
השילוש הקדוש

מחשב-מיטה-מקרר
(אפשר גם לשלב הכל ביחד ולאכול במיטה תוך כדי שימוש במחשב)

היי48

New member

זה מזכיר לי את הפרק בסיינפלד שבו ג'ורג' ניסה לגרום לחברה שלו להסכים שהוא יאכל תוך כדי סקס...

מיצי2013

New member
יפה

האמת שתמיד שאני רואה אותו אני נזכרת בתפקיד שהוא שיחק ב"אישה יפה" של העוזר החרמן והמגעיל... לא מצליחה לנער ממנו את התדמית הזאת

היי48

New member
ראיתי את הסרט

הזה כבר לפני המון זמן, אני לא כל כך זוכרת את הדמות שלו שם. אבל כן לפעמים שחקן משחק דמות שכל כך נחרטת בזיכרון שקשה לחשוב עליו בכל תפקיד אחר. אד אוניל למשל תמיד ישאר אצלי אל באנדי, ג'ים פרסונס תמיד יהיה שלדון, מייקל סי הול תמיד יהיה דקסטר וכו'...

emptiness

New member
תודה

קודם כל, אני מרגיש יותר טוב היום. יצאתי מהבית, פגשתי אנשים, וזה עשה לי טוב.

דבר שני, כשקראתי את ההצעה של סטארק לעשות פעילות גופנית אמרתי לעצמי: "כן, אני אעשה את זה... מתישהו..." אבל אחרי שקראתי את ההודעה שלך היום, זה דרבן אותי עוד יותר ואמרתי לעצמי: "טוב, נו, נלך על זה," ויצאתי לרוץ :) היה קשה אך מספק.

תודה לכולם על התמיכה.

loogi 24

New member
אה אוקיי חח הלינק שנתת עוזר מאוד להבין...

לא סביר שיומיים לא טובים הם סימן לדיכאון חריף - בד"כ נדרשים שבועיים לפחות של דיכדוך כדי לאבחן דיכאון וגם לזה יש רמות שונות...

למעלה