דכאון..

dream2008

New member
דכאון..

הי, הסיפור שלי מתוסבך אז אני אספר אותו קצת בקצרה. ההורים שלי פרודים משו כמו 6 שנים,הכוונה שלי בפרודים היא קצת שונה משל כולם ומכאן מתחיל הסיבוך. ההורים שלי חיים באותו בית,ישנים במיטות נפרדות-ולא מדברים אחד עם השני. הדבר הקשה עלי מאוד בעבר אבל בשנתיים האחרונות הרגשתי את זה פחות כי היתי בצבא. השתחררתי לפני חצי שנה בערך, ומאז נכנסתי לדכאון רציני. מפריע לי להתעורר בבוקר ולראות אותם אחד ליד השני לא מדברים, מפריע לי כי אני מרגישה שעצוב לי-שהמקום היחיד בעולם שאמור להיות לי טוב בו-הוא המקום הכי עצוב שיש. אני בת 21,וכאמור אני יכולה לעזוב את הבית ואני גם רוב הסיכויים יעשה את זה שנה הבאה שאני אלך ללמוד. אבל עד אז אני בית,ואני בדכאון,אני כל הזמן בוכה אני יכולה להתעורר בבוקר ולהתחיל לבכות כי אני מרגישה מאוד לבד. יש ימים שטוב לי והמצברוח עולה, ואז באה הנפילה. הרבה פעמים חשבתי ללכת לטיפול-אבל אני יודעת שכרגע זה לא אפשרי כי אין לי כסף,מה גם שרוב הבעיה פה היא בכלל לא בגללי אלא בגלל המצב בבית. אני לא יכולה לדבר עם ההורים שלי-בריב האחרון שלהם אני זוכרת שאמא ביקשה מאבא לעזוב תבית והוא אמר לה שהיא תעזוב ושהוא לא מתכוון לעזוב.מדי פעם שאני מדברת עם אבא שלי הוא אומר שיום יבוא והוא יעזוב אבל לא נראה לי שזה יקרה כי מבחינה כלכלית אף אחד מהם לא יכול לממן לעצמו מגורים לבד. אני ממש בדכאון,אני מתה שהשנה הזו תעבור ושאני אתקבל ללימודים ויעבור מפה. אף פעם לא היה לי כזה רע!

מה בדיוק מונע ממך מלעזוב את הבית

עכשיו חוץ מכסף??? לא חבל לבזבז גיל כל כך יפה על דיכאון בגלל מצב ההורים. ההורים שלך כבר הרסו לעצמם את החיים - למה שתהרסי את שלך? יש כל כך הרבה אפשרויות, לצאת לעבוד ולחיות עם שותפות. כל דבר טוב יותר מלשבת לבכות...... (אפילו להיות מדריכה בפנימיה עדיף מאשר לבזבז כך שנה, בפנימיה יתנו לך חדר, ואת תעבדי שם כמדריכה, וגם תעזרי לחניכים שלך להתמודד עם הבעיות שלהם, ותקבלי ניסיון ומשכורת שיכולים לעזור לך במציאת עבודה קבועה בהמשך). תתחזקי, תחשבי קדימה, ואנחנו כאן תמיד לתת לך כתף!

dream2008

New member
מה מונע ממני?

מצב נפשי.אני גם בדכאון כי אני מרגישה שאין לי עם מי לדבר.. מצד אחד רע לי בבית,מצד שני-אם אני יעזוב את הבית אני יצטרך לגור עם מישהו שאני לא מכירה ..ואני מפחדת שיהיה לי רע עם זה..כי נגיד עכשיו סתם דוגמה אני בוכה ואני בחדר שלי וטוב לי בחדר שלי.אני אוהבת להיות פה. מה מונע ממני?אין לי כסף,כל עבודה שאני לא אמצא -אני יצטרך לקרוע את עצמי ובסוף הכל ילך על מגורים ומחיה.. עצוב לי כל כך. אני לא מכירה את עצמי ככה ,אני ילדה חזקה ומחייכת ..ופתאום זה בא לי בבום.

החברות שלך גרות עדיין בבית

עם ההורים? אם החברות שלך גרות כשותפות - תוכלי להצטרף אליהן כשותפה. בכל מקרה - לא עדיף לעבוד, לחסוך ולחשוב על העתיד, מאשר לשבת ולבכות!. זה לא טוב המצב הזה, המצב הזה שואב אותך לתוכו, אל תרימי ידיים, כל דבר עדיף על לבזבז שנה מהחיים!

dream2008

New member
זהו ש..

בקשר לחברות שלי-כל החברות שלי מפוזרות ברחבי הארץ-אין לי הרבה חברות,אבל אלו שיש כל אחת גרה במקום אחר עם ההורים ואין מצב שהן יגורו איתי..כבר שאלתי.וחלקן עכשיו בחו"ל..אני לבד כי אין לי ממש אותן.. ברור שעדיף..אבל אני לא יודעת איך לצאת מזה.אני מתעוררת בבוקר ורק בא לי לישון ולא לקום,ואני בוכה מלא..וזה כל כך לא אני.. אין לי חשק לכלום,אין לי חשק לעצמי גם.. האבסורד הוא שבמצבים כאלה של דכאון אדם נוטה לשנוא את עצמו-ואני כל כך לא-אני כל כך אוהבת את עצמי ואני כל כך מחוזקת מעצמי.. פשוט שאני קמה בבוקר ורואה את מה שמסביבי..אין לי כח לכלום..

הדסו^ש

New member
שאלה

חשבת לפנות לייעוץ פסיכולוגי? נראה לי שזה יכול לעזור מאוד במצבך.

dream2008

New member
כמו שאמרתי..

כרגע זו לא אופציה-זה טיפול ממש יקר שאין לי יכולת לממן אותו.. אני מבינה שיש לי צלקות נפשיות בגלל ההורים, אני רק מנסה להבין מה אני עושה הלאה.. איך עכשיו אני קמה ומעודדת את עצמי..כי טוב לי עם עצמי,ועד כמה שרע אני כן אוהבת את עצמי ומחזקת את עצמי ויודעת שזה לא אשמתי.. אני פשוט לא יודעתמה לעשות עם עצמי כדי לצאת מהמצב הזה עם ההורים

הדסו^ש

New member
אז לכי דרך קופת החולים

זה לא מספיק שאת מבינה שיש לך צלקות נפשיות בגלל ההורים, את צריכה עזרה בלהתגבר עליהן, לעבד את מה שהיה ולהמשיך הלאה.

dream2008

New member
תראי..

את צודקת..אבל אני לא יכולה כרגע להסתמך על זה..ברור לי שבעתיד אני ילך.. אני מנסה להתמקד בעכשיו- אני בדכאון..ואני רוצה לצאת מזה.. השאלה היא מה אני עושה.? כי זה לא משנה מה אני יעשה כן טיפול לא טיפול-בערב אני חוזרת לבית שלא טוב לי בו...וזו הבעיה שלי..

הדסו^ש

New member
את כנראה צריכה לעזוב את הבית

חשבת למצוא עבודה שכוללת לינה, או לינה במחירים מוזלים? האפשרויות שעולות לי בראש כרגע הן מטפלת לילדים (או-פר), או עבודה במלון - באילת, למשל.

dream2008

New member
אני יעבור..

בעזרת השם שנה הבאה אני יתקבל ללימודים-אני כ-כ-ה מחכה לזה.. עד עכשיו ניסיתי למצוא עבודה עם שכר שיאפשר לי גם לשלם על מחיה וגם לשלם על הנאה..אבל זה לא משתלם לי..אני צריכה להישאר בבית ולחסוך כמה שיותר.. הענין הוא שטוב לי-נגיד עכשיו פתאום טוב לי,לעומת זאת לפני 4 שעות היה לי ממש רע..זה תנודות במצברוח.. מה שהבנתי זה שאני צריכה תעסוקה-אז מחר אני ארשם לחדר כושר..

למעלה