דכאון

dayangila

New member
דכאון

היי יאיר אני נהנית מאד לקרוא את שאלות האנשים ובמיוחד את תגובותיך אני בת 33 שמי דיין גולייט שונה לגילה נולדתי ב-8/11/67 ה` בחשוון תשכ`ח והייתי מאד רוצה לדעת האם אצליח להקים משפחה. אני נמצאת במצב נפשי קשה ולא מצליחה לרומם את נפשי בידיעה שהכל יהיה בסדר אשמח אם תתן לי קרן אור

שלום לך

משפחה אינה `פרוייקט` הזקוק להקמה. הוא תלוי קודם כל בך עצמך, במשאבים הנפשיים והרגשיים שלך, בהחלטות הפנימיות שלך, ובמודלים המשפחתיים הפנימיים שגדלת איתם ולתוכם. מהמקום הזה, לא אני הוא האיש שיוכל להחליט בשבילך על סמך כל הנתונים שלך אם אכן תצליחי `להקים` משפחה (נשמע יותר כמו עסק לפי ההקמה הזו) אלא.. כן כן, את עצמך בלבד. על כן, חביבה, קחי את עצמך בידים, ו.. בני אותה בדרך שלך,מהמקום שלך, באופן שבו תמצאי לנכון, עם הפרטנר המתאים, אחרי שאכן תגיעי להחלטה הפנימית הזו שזה בדיוק העניין שלו את זקוקה, ולא אחר. אך לפני זה, גמרי לטפל בך, במקום הרגשי הלא קל שאת נמצאת פה, ויתכן שדווקא ממנו קל יותר לחשוב על משפחה כאמצעי מילוט או בטחון או שרשים אפילו, מאשר לחשוב על עצמך בלבד, בלי תפקיד משפחתי כזה או אחר, אלא כאדם הזקוק לאהבה והכרה קודם כל מעצמו, מלבו שלו, ורק אחר כך כישות הבונה משפחה מתוך יציבות, בחירה ואהבה. במלים אחרות - תני את האהבה הזו כרגע קודם כל לעצמך, ומשתרגעי תוכלי לבחור במקום המשפחתי הזה יותר מרצון מאשר כצורך, יותר מבחירה מאשר כהזקקות, ויותר כפועל יוצא טבעי של אהבה וזוגיות, מאשר כצורך לבנות מקום שבו יצטרכו אותך ויזקקו לך, וכך יתנו לך את הסיבות להיות חזקה. זכרי : קודם כל את ממקום חזק ובריא, ורק אחר כך - בחירה משפחתית. לא לפני. בהצלחה.

למעלה