דכאון

micpri

New member
דכאון

הי. לא ממש אחרי לידה ולא כותבת פה כמעט למרות שקוראת, אבל חייבת להתפרק בשביל עצמי אז אעשה את זה כאן. בתי הקטנה, בת השנתיים וחצי נפלה אתמול ושברה את הירך. המסכנה מגובסת מהאצבעות עד המפשעה וצריכה להשאר במצב זה חודש וחצי. מעבר לבעיה שלה עם הנושא (קשה לי, אמא תורידי את הגבס וכו'), אני מגלה כמה לי קשה עם העניין. אחרי היום הקשה של הריצות לרופאים אתמול העברנו את היום הראשון בבית היום. האמת - אני חושבת שאני הייתי האומללה מבין שתינו. אני מגלה כמה אני גרועה בסיעוד, עד כמה אין לי סבלנות להיות קשובה בכל דקה ודקה לרצונות של האחר (גם אם זו ביתי הקטנה). אני פשוט נכנסת לאט לדכאון קשה רק מהמחשבה שבחודש וחצי הקרובים צפויים לנו עוד ימים רבים כאלה של שעמום. פשוט ישבתי היום וספרתי את הדקות עד שהגיע בעלי הביתה. אני מורה ומסיימת ללמד רק בעוד שבועיים עם הבגרות האחרונה כך שבשבועיים האלה נחלצה כל המשפחה לעזור לי להגיע לבית ספר כמעט כל יום. כשמסתכלים באובייקטיביות המצב לא כל כך קשה אבל אני לא מצליחה להתגבר על תחושת הדכאון הקשה העופפת אותי. מרגישה אמא מחורבנת. אמא שלא יכולה להיות האמא האולטמטיבית שנותנת ומעניקה בכל רגע ודקה שהילדה צריכה. נכון שאני עושה את הדברים, אבל לא ממקום טוב, אלא ממקום של אין ברירה. שונאת את עצמי כל כך. למה כשהכל בסדר אני האמא הכי טובה בעולם, וכשקצת קשה אני נהיית מרוכזת בעצמי, בתחושות הקשות שלי? ביומיים האלה חזרתי גם לאכול בהיסטריה - תוקעת שוקולדים כל היום, וזה אחרי דיאטה מאוזנת של שנה ושלושה חודשים שבה הורדתי כמעט 40 קילו. מרגישה שכל עולמי המסודר מתמוטט סביבי. אחוזת פחד ממה יהיה ואיך נעביר את החודש וחצי הקרובים, ושונאת את עצמי כל רגע על התחושות המגעילות הללו!

עמית@

New member
כמה קשה.

קודם כל החלמה מהירה לבתך הקטנה, כמה עצוב לשמוע
שנית, היו לך תחושות כאלו גם קודם? או שזה צץ לפתע? אם זה צץ בכזו עוצמה ייתכן שאתם עדיין תחת ההלם של הפציעה וכל משמעויותה, ועדיין לא עיכלת וגם אין לך ממש מושג איך יראה היום יום. את לא חייבת לשבת ולא לעשות כלום, יש שלל דבסרים שאפשר לעשות בבית, אבל זו לא הנקודה, שקלת שיחה עם איש מקצוע? לפעמים כדאי ללבן נקודות מסויימות בתגובות שלנו ובהתנהגויות שלנו עוד לפני שזה מגיע לכדי משבר, וכמובן - זמן, תני לזמן קצת לעבור. את בטח גם מרגישה סוג של אשמה, על ההתנהגות ועל הפציעה ועל כל ה"מסביב" - גם את זה צריך ללבן ולעבור, לא קל בעליל - וכנ"ל לגבי האוכל, אני מאמינה שזה עדיין אפטר אפקט של הפציעה וההתרצצות וכל הבלאגן.. תעדכני, טוב?

אמא אולטימטיבית יש רק בספרים

אין דבר כזה. את מתנהגת ומרגישה כמו שהכי טבעי בעולם שתרגישי. לאט לאט תיכנסו את ובתך לשגרה כלשהי ואני בטוחה שתצליחו להתארגן על פעילויות כיפיות יותר (לדוגמא - ללכת לחברים או להזמין אלייך, לשחק בגינה כמה שניתן עם הגבס) והזמן יעבור מהר יותר. לגבי הדכאון - נראה לי שיש בזה יותר מסתם באסה על המצב העכשווי. שווה לבדוק מה בדיוק הבעיה. חבל על המאמצים שעשית עד כה (40 קילו? מסירה את כל הכובעים שלי בפנייך
). שיתוף בן הזוג או משפחה קרובה נראה לי קריטי במקרה הזה. אבל חשוב שתביני שהמון אמהות חוות רגשות כאלה, לא רק את וזו לא בושה להרגיש ככה!

אוי ואבוי ../images/Emo24.gif

נשמע נורא, לכולכם
מצטרפת לטלי - זה לא אומר ריתוק משקי הגבס הזה. אחרי שיעבור השוק הראשוני אפשר יהיה לצאת איתו החוצה. והאמת שמעלי כתבו דברים טובים וחכמים, אז אני אוסיף רק עוד כמה

hagaram

New member
לא מתוך ניסיון - אבל התחושות שלך

נשמעות לי נורמליות לגמרי!!!! ילד חולה זה דבר מאוד מתיש, קודם כול, על אחת כמה וכמה מצב כזה של מוגבלות. לא כולנו אנשים שנולדו לטפל ואל תיבהלי מזה שאת לא "נהנת" מהעניין. אז את לא טוטאלית? אז מה? גם את בן אדם, נשמע שאת חייבת להתאוורר, להיות קצת בחברת מישהו שיכול לטפל קצת בך. מעבר לכך, אני מניחה שגם את וגם ביתך תתרגלנה לעניין תוך מספר ימים ותמצאו דרכים מקוריות להעביר את הימים. מה עם ביקור של חברים? משפחה? זה בטח יקל, לא? בינתיים קבלי
ענק! את נורמלית לגמרי, מותר לך לקחת את זה קשה, רק חשוב שתדברי עם מי שיכול לעזור לך!

Dimaya

New member
../images/Emo24.gifכמה קשה לנו להבין ולקבל

שזה שאנחנו אמהות - לא אומר שאנחנו לא בני-אדם... מותר לנו לחוות את כל הרגשות שכל אדם אחר חווה אותן, וזה בהחלט לא מעיד על היכולות שלך כאמא. זה מעיד על כך שקשה לך, ושיש לך את האומץ להודות בזה, - להבדיל מרבות וטובות, ששוקעות עמוק בתחושת הכישלון הסובייקטיבית. תנשמי עמוק. תיעזרי בכל מי שאת יכולה. תשתדלי להיות רגועה ליד הבת שלך - עם כל הקושי - כי ילדים הם ממש נייר לקמוס של ההורים שלהם. ורק מילה אחת לגבי הדיאטה. בתור מישהי שהורידה כ-60 ק"ג ועדיין נאבקת - תסלקי את השוקולדים. פשוט תקחי שקית, תאספי לתוכה את כל הפצצות המתקתקות האלה ותזרקי לפח. זה לא הזמן לבדוק את כוח הרצון שלך, שאני בטוחה שהרבה יותר חזק בימים כהרגלם.

משוש30

New member
נשמע לי הכי טבעי בעולם

אני ש-ו-נ-א-ת להיות עם מתן לבד בבית כשהוא חולה ואי אפשר לצאת ולטייל ולפגוש חברים. אני מתחרפנת מיום אחד אז חודש וחצי?? אולי אפשר למצא לה כסא גלגלים (מיד שרה או משהו) ולפחות לצאת איתה קצת. להזמין חברות שיבואו לבקר אותה? כמובן כמה שיותר עזרה מהסביבה. תארגני לי משחקי מחשב וסרטי DVD. ותפסיקי להרגיש רע. אף אחד היא לא האמא האולטימיטיבית. כולנו בני אדם ורובנו לא אמא תרזה, גם לא לילדים שלנו

ו שתי

New member
אויש ../images/Emo122.gif

גם לי קשה עם התחושה המשעבדת שבסיעוד. מצד שני, פה בדיוק המקום לגייס (גם אחרי הבגרויות וסוף השנה) את כל מי שניתן, כדי להתאורר, וכדי לעזור לך. החלמה מהירה. ושגם לך יעבור בקלות.

אוי, זה באמת נשמע זוועה

מסכנה הבת שלך. היא בדיוק בגיל של בתי ואני אפילו לא רוצה לדמיין את הסיטואציה. אם זה עוזר, אני יכולה לספר לך שלפני החופש הגדול בשנה שעברה רעדתי מפחד מפני ימי החופש הרבים אותם אצטרך למלא בתעסוקה אינסופית ולבשל שמונים ארוחות ביום. בסופו של דבר כל הפעילויות שתכננתי לא יצאו לפועל ודי נהננו בתי ואני להתבטל בבית ולבלות אחת בחברת השניה. בסך הכל קורצנו מאותו החומר. אז אולי מעז יצא מתוק? רפואה שלמה והחלמה מהירה!

נזכרת ומזדהה

בני שבר את הרגל לפני מספר חודשים- אז היה קצת יותר גדול מביתך (ואני הייתי ממש אחרי הלידה של בננו הצעיר). הוא היה מגובס מהירך ומטה במשך חודש ימים. השבר נגרם כאשר גלש איתנו במגלשה, אז אפשר לתאר את ייסורי המצפון שהציפו אותנו. נערכנו לחודש של מוגבלויות, הבאנו עגלות לבית ולגן. הכנו את הסובבים, כולל צוות הגן והחברים ו...איתי הפתיע אותנו בכל יום מחדש. בשבוע הראשון הוא עוד נזקק למשככי כאבים ובאמת היה מוגבל (והתנייד בעיקר על הידיים שלנו) אחרי שבוע הוא זחל על הריצפה (בעקבות האחיינית הקטנה שלו). אחרי עוד יממה הוא נעמד, ויום למחרת כבר הלך בצעדים מהוססים סביב השולחן (כן, ממש כמו כשמתחילים ללכת). תוך שבוע נוסף הילד ר-ץ ברחבי הבית, עם הגבס, ואני מוכרחה לציין שהרגל גובסה עם זוית, כך שדריכה לא היתה אופציה נוחה במיוחד. מה שכן וידאתי עם האורטופדים שזה אכן מותר ולא מזיק (והם אמרו שלהפך, זה רק יזרז את ההחלמה). טרם הסרת הגבס איתי רץ, קפץ, טיפס, גלש ועשה למעשה ה-כ-ל עם הגבס. רק המקלחות היו עדיין מהירות, ואיתי מאוד מאוד אוהב אמבטיות, כך שהוא נאלץ להתאפק עוד קצת. זו בהחלט היתה תקופה לא קלה בשבילי (ובתוכה נוסף גם אשפוז של הקטן בגיל 5שבועות עם ברונכיוליטיס) ואני שמחה לספר עליה בדיעבד ולא מתוכה. מרחק הזמן עושה את שלו. אני לא יודעת אם ביתך תוכל ללכת עם הגבס, אבל להתנייד בצורה כזו או אחרת היא בודאי תוכל. גם הכאבים יחלפו ואיתם התלונות. ואז תהיה שגרה. שגרה מגובסת. חוץ מזה שולחת לך
מנחם ומזדהה.

micpri

New member
תודה לכולן!../images/Emo24.gif

לקח לי זמן לענות אבל- תודה לכל מי שהגיבה. ההודעות מאוד עזרו לי בימים הראשונים. אצלנו העניינים מתנהלים הרבה יותר טוב מכפי שדמיינתי - הגר התרגלה לגבס תוך יום. בהתחלה לקחנו אותה על הידיים לכל מקום, היום היא זזה על הטוסיק ומגיעה ממקום למקום. קיבלנו היום אישור מהרופא ומחר אנחנו נביא אותה לגן לנסיון - לראות איך מסתדרים עם המגבלה של הגבס. כנראה שאפשר להתמודד עם הכל בחיים - צריך רק להיות רגועים... אה, וגם הדיאטה כבר בסדר, אז בכלל אפשר לחייך! מיכל

למעלה