דכאונות בגיל ההתבגרות

yorck

New member
דכאונות בגיל ההתבגרות

למזלי אני הרבה אחרי הן, אבל היום ממרומי שנותיי (30) אני יכולה להגיד לכם שזה ממש טבעי, גם אני חשבתי שאני איפואשהו דפוקה, שלא אוהבים אותי או מעריכים אותי מספיק, שאין לי מספיק חברות, שההורים שלי מלחיצים אותי, שבית הספר לא מתאים לי ושבא לי למות ואיך שאני אמצא איך עושים את זה בכי פחות כאב אני יתאבד! פשוט ההורמונים משתוללים בגוף ואחרי הלידה של הבת שלי נזכרתי בזה כשכמות ההורמונים ירדה לי בבת אחת והרגשתי זוועה. החיים פשוט נהים לכם יותר קשים בתקופת ההתבגרות ואין בררה אלא להתמודד איתם, פתאום גם ההורים פוחדים מתהחלת קשר מיני ראשון שלכם, מחזרה מבילויים מאוחר מכישלון במבחני הבגרות וגם הם לא מוסיפים לכם, אלא להיפך. להגיד לכם שזה עובר, זה קל, אבל לא משכנע הכי חשוב זה שתהנו בכל ההתנדנדות הזאת ותנצלו אותה. וזה אומר לעשות כל מיני שטויות (בגדר הטעם הטוב והחוק) שאח"כ תאשימו את הגיל הזה ואת ההורמונים, תבלו, תסעו, תצאו מהשיגרה, תשתוללו ותתפרקו. הייתי מתחלפת איתכם עכשיו! תעשו חיים!

peace and love

New member
אני חושבת

שתיהיי אמא ממש מגניבה... בכל מקרה, זה לא כל כך נורא להיות מתבגר, יש בזה את הבונוסים של זה.. לפי דעתי התקופה של התיכון היא אחת התקופות הכי יפות בחיים ואני ממש נהנית עכשיו. אבל כמובן שיש יוצאים מן הכלל... רוני

לך יקרה

יש המוןצדק בדברייך, מצבי הרוח בגיל ההתבגרות משתנים כי לפעמים קורים מצבים שלנוער קשה להתמודד וזה טבעי אבל הכי חשוב זה להגיד לכולם שהכל עובר שלא להתייאש להיות חזקים הכל זאת תקופה בחיים את אחלה.... עם ראש טוב אהבתי ענת

למעלה