דכאו בסימן שאלה ענקי אצלי

דכאו בסימן שאלה ענקי אצלי

ביררתי ביד ושם ובלוחמי הגיטאות על המחנה ואכן אמרו שהוא נחשב מחנה השמדה ואכן השמידו בו בתאי גזים הנאצים יימח שמם אך כאשר יצרתי קשר עם אנשים מדכאו הם אמרו שלא היה ולא נברא שתאי הגזים היו אך אף פעם לא פעלו ראיתי בנוסף את הסרט מרטין שעוד יותר חיזק אצלי את המחשבה שכן עבדו בעקבות סיפורו לכן המחנה השמדה\ריכוז נשאר אצלי לוטה בערפל אם מישהו שיודע אהוד,חתול זקן או מישהו בבקשה אולי תעזרו לי לשפוך אור על דכאו

shklar1

New member
מפנה אותך למקור מידע -->

http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=8431 מזעזע... "בדכאו לא התנהלה השמדת המונים בגזים. ואולם, מכלל 206,206 אסירים רשומים נמנו 31,591 מתים, רובם בשנות המלחמה. אלא שלעולם לא -ייודע מספר כול המתים בדכ', ובכלל זה יחידים וקבוצות שהוצאו להורג והנספים בצעדות המות. בדכ', כבמחנות אחרים, נערכו נסויים רפואיים באסירים חסרי מגן. הימלר נתן לרופאי ס"ס חסרי מצפון אפשרות להשתמש באסירים כבשפני-ניסיון. ד"ר זיגמונד ראשר מלא תפקיד מרכזי ב'ניסויי הדקומפרסיה או לחצי גבהים'. המטרה המוצהרת היתה לבדוק את השפעת הירידה הפתאומית בלחץ או העדר חמצן, כאותה שמתנסה בה טייס קרב שמטוסו נפגע והוא נאלץ לצנוח מגובה רב. לצורך הניסויים הללו, שנערכו מאמצע מרס עד אמצע מאי 1942, השתמשו בכ- 200 אסירים, ולפי עדות האח ולטר נף, שהיה אסיר ועד ראייה לניסויים, מתו למיצער 80-70 מהם. ד"ר ראשר היה אחראי גם לסדרת 'נסיונות הקפאה', שנעשו מאמצע אוגוסט עד אוקטובר 1942. מטרתם המוצהרת היתה למצוא דרך סיוע יעילה ומהירה לטייסים שמטוסם נורה מעל הים ושסבלו מקיפאון משהות ממושכת במים. חיל האוויר הביע את נכונותו לערוך ניסויים אלה בהנהלתו של ד"ר ארנסט הולצלנר שעבד בדכ' עם ד"ר פינקה וד"ר ראשר. באוקטובר 1942 הפסיקו ד"ר הולצלנר וד"ר פינקה את עבודתם, אך ד"ר ראשר המשיך לבדו בניסויים עד מרס 1943. לדברי עדי ראייה מתו 90-80 אסירים מתוך 400-360 שפני-הניסיון האנושיים."

Juramento

New member
נכון מאוד

גם אצלי הדבר נמצא אפוף ערפל משום מה, אבל, קראתי המון עדויות וכתבות על המחנה...קיבלתי רושם כללי שהשמידו שם אנשים זה ברור, אבל בעזרת זריקות בנזין או נפט ללב. ביומן המחנה פוברקו ע"י הרופאים הנאצים כל מני סיבות מוות.

Juramento

New member
דכאו - קצת סדר בבלגן

עשיתי טיפה מחקר, והבנתי בכללי שבדכאו בוצע רצח הבלתי שפויים(מבצע אותנסיה - מי שלא מכיר אני ארחיב על זה בימים הקרובים). אחרי שנגמר המבצע, בתחילו בדכאו לרצוח בשיטתיות חולים ובלתי כשירים לעבודה. אחרי כמה שבועות מתחילת המבצע באה ועדה רפואית מברלין לקבוע מי כשר לעבודה ומי לא, ובשנים 41 עד 42 יצאו מדכאו(ההשמדה לא בוצעה במחנה עצמו) בזה אחר זה משלוחים אל מקום בשם מצודת הרטהיים ושם הושמדו בגז. בסוף 42 נבנה בדכאו תא גזים אבל הוא מעולם לא הופעל. תא הגז נבנה בתוך המבנה של הקרמטוריום השני, שנבנה אחרי הראשון(שהיה בעל תנור אחד ולא הספיק).

Juramento

New member
אוקי..בעיה

יש בידי את התמונה הזו ---> בה נראים אסירים שנרצחו בגז בדכאו... עוד חיפשתי, ויש טיפה בלגן באינטרנט..אז..ניתן למדריך להסביר לנו...הוא בטוח יודע את האמת הכי טוב.

at22

New member
וואו.

איזו תמונה.. אני זוכרת שכשהיינו בתוך תא הגזים במיידנאק, המדריך שלנו סיפר לנו שהנאצים דחסו עוד ועוד אנשים לתוך תא אחד, ממש מאות של אנשים, כשהידיים שלהם מורמות בכדי "להרוויח" עוד מקום בתא אחד. מעל הראשים שלהם היו נזרקים תינוקות, שוב- בכדי לנצל את מלוא המקום של התא. כשדלת התא היתה נפתחת על ידי אנשי הזונדרקומאנדו, הם היו מגלים שהאנשים, למרות שהיו מתים, לא היו שרועים על הרצפה, אלא פשוט שעונים אחד על השני. הצפיפות הייתה כל-כך נוראה, עד-כדי-כך שלגופה לא היה לאן ליפול. אז הדברים האלה נראו לי אפילו מוגזמים מידי. כאילו, תינוקות באמת היו נזרקים מעל הראשים..? גופה לא הייתה נופלת לרצפה כי פשוט לא "היה לה מקום"..? התמונה הזאת היא אחת מאלה המוכיחות שאצל חיות האדם האלה שום דבר לא היה "מוגזם מידי".

irashady

New member
../images/Emo2.gif

בעזרת זריקות בנזין או נפט ללב?! אין להם גבול?! פשוט חלאות אדם! אין מילים לתאר את היצורים האלה!!!

מדריך1

New member
דכאו

דכאו היה המחנה הראשון שהוקם בגרמניה הנאצית כנגד אויבי המשטר. הוא מעולם לא היה מחנה השמדה,הייתי שם 3 פעמים. המחנה הפך במרוצת הזמן ל"בית ספר" לאנשי האס. אס שלמדו שם כיצד לנהל ,למשול במחנות ההשמדה והריכוז שהוקמו מאוחר יותר. כמו כן הוא הפך , הרבה לפני מנגלה וחבר רוצחיו, למקום שבו עשו נסיונות על אנשים חיים. בעיקר כיצד ניתן להציל טייסים גרמנים אשר נוטשים מטוסם באוקינוס הארקטי, עשו נסיונות אחרים קשים ביותר. המחנה אכלס בעיקר אזרחים גרמנים, בינהם גם יהודים. כל אלה אשר נחשדו כאויבי המשטר. המחנה נפתח ב1933 במשך 12 שנות קיומו היו במחנה כ-206000 אסירים , מהם 10000 יהודים יוצאי גרמניה שנכלאו בו בעיקר לאחר "ליל הבדולח". עם פרוץ המלחמה הם הועברו למחנות ריכוז אחרים. ב1942 נבנה תא גזים אחד אשר לא השתמשו בו. מעל 30000 אסירים נרצחו במחנה, בעיקר בהוצאות להורג ובניסויים. ועכשיו גיא, עצה לך. כדאי תמיד לקרוא ,לפני בירורים, באנציקלופדיה של השואה שהיא ברוב המקרים מהימנה.

Juramento

New member
זה גם מה שאני הבנתי מדריך,

אז מה פשר התמונה..? היא מוכרת לך?

מדריך1

New member
התמונה

היא מאד לא ברורה, כך שאני לא לפענח. היכן מצאת אותה ,אולי משם אוכל לדעת יותר. יתכן והיא כלל איננה מדכאו, זה קורה.

אהוד יש אצלי בבית את האנציקלופדיה

בבית רכשתי אותה לפני כשנתיים אכן גם שמה בדקתי וקראתי אבל עדין היו עדויות שבאו משתי הכיוונים לכאן ולכאן ושוב יש אנשים שאומרים שהיה רצח בגז ויש שלא כמו שאתה אומר לא היה רצח בגז אך מישהו שהיה בתוך המחנה אמר שהיה רצח בגז שהוא ראה את זה במו עייניו לפי דעתי סימן השאלה ירחף תמיד מעל דכאו ולא נדע (לצערנו) לעולם מה התרחש במקום המזוויע הזה רצח שיטתי לא היה שם אך היה רצח את הזרקת החומרים ללב ואת הניסויים של הנאצים אני ידעתי אך את ההשמדה בגז זה הסימן השאלה העיקרי ותודה לכל מי שענה נמשיך ונחקור ואולי באחד הימים יוסר הערפל הענק שמפריד אותו בנינו לבין האמת

כן אתה צודק...

דכאו הוא מאין סימן שאלה בעבור רוב האנשים אלו שהיו בפולין ואלו שלא. דכאו לפי הידוע לי היה מחנה הריכוז הראשון שהוקם על שטח אדמת גרמניה. ואת השאר כתבו אהוד אלון ועוד אחד שאני לא מכירה (סורי) שבת שלום..........

Juramento

New member
מחנות המשנה של דכאו

רק תקלטו...לא תאמינו..זו רשימה של כל תתי-המחנות(sub camps) של דכאו: Dachau Allach () Allach/Karsfeld/Moosach () Allach-Rothwaige () Allersdorf-Liebhof Ampersmoching Asbach-Baumenheim (Messerschmitt) Aibing () Aufkrich-Kaufbeuren (Dornier) Augustenfeld-Pollnhof Augsburg (Messerschmitt) * Augsburg- Haunstetten Augsburg-Pfersee (Messerschmitt) Bad Ischl Bad Ischl Saint Wolfgang Bad Tolz Baubrigade XIII Bayernsoien Bayrishezell Bichl Birgsau-Oberstdorf Blainach (BMW) Brunigsau Burgau (Messerchmitt) Burghausen Burgkirchen Donauworth Durach-Kottern (Messerschmitt) Eching (Org. Todt) Ellwagen Emmerting-Gendorf Eschelbach Feistenau Feldafing Fischbachau Fischen (Messerschmitt) Fischhorn/Bruck Freising * Friedolfing Friedrischaffen Fulpmes * Fussen-Plansee Gablingen (Messerschmitt) Garmisch-Partenkirchen Germering-Neuaubing Gmund Grimolsried-Mitteneuf-Nach (Org. Todt) Halfing Hallein * Hausham-Vordereckard Heidenhaim Heppenhaim Horgau-Pfersee (Messerschmitt) Ingoldstadt Innsbruck * Itter Karlsfeld (Org. Todt) Kaufbeuren (BMW) Kaufering (Org Todt/Messerschmitt/Dornier) Kaufering Erpfting Hurlach Landsberg Lechfeld Mittel-Neufnach Riederloh Schwabbeg Schwabmunchen Turkenfald Turkheim Utting Kempten-Kotern Konigsee Krucklhalm Landshut-Bayern (Org. Todt) Lauingen (Messerschmitt) Liebhof Lind Lochau Lochhausen (BMW) Lohof Markt Schwabben Moosach (Org. Todt/BMW/Messerschmitt) Moschendorf-Hof Muldorf (Org. Todt) Muldorf Ampfing-Waldlager V et VI Mettenheim Obertaufkirchen Munchen Munchen Friedman Munchen Riem (Org. Todt) Munchen Schwabing Munchen Sendling Neuburg Donau Neufahrn Neustift Nuremberg Oberdorf Oberfohring Ottobrunn Oetztal Passau Puchheim Radolfzell Rohrdorf-Thansau Rosenheim Rothschwaige-Augustenfeld (Org. Todt) St. Gilden/Wolgansee St. Lambrecht Salzburg Salzweg Sandhoffen Saulgau Schlachters-Sigmarszell Schleissheim Seehausen-Uffing Spitzingsee Steinhoring Stephanskirchen (BMW) Strobl Sudelfeld Traustein Trotsberg (BMW) Trutskirch-Tutzing (Dornier) Uerberlingen Ulm * Unterschleissheim Valepp Vulpmes Weidach Weilheim Weissensee Wicking Wolfratshausen Wolfratshausen Gelting Wurach-Wolhof Zangberg

מדריך1

New member
גרמניה

מצוי בידי ספר אשר קבלתי לפני הרבה שנים ממשלת גרמניה המערבית, זה היה עוד לפני האיחוד ובו מצוינים כל האנדרטאות לזכר האשים שנרצחו בגרמניה בתקופה הנאצית, בכו האתרים בהם היו מחנות למינהן. הספר עבה מאד ומכיל כמה אלפים של מחנות.

למעלה