דכדוך, מתוק, בדיקות...

בלינקה

New member
דכדוך, מתוק, בדיקות...

כבר הרבה זמן שאני די מדוכדכת, בלי איזושהי סיבה נראית לעין. במיוחד בחצי השני של היום (אולי כי בחצי הראשון מעסיקים אותי בעבודה ואני לא שמה לב?)? לא משהו שמונע ממני תפקוד תקין, אני חושבת, אבל די הרבה פרצופים חמוצים וחוסר חשק להכל. ייחסתי את זה לעייפות ולמחסור חמור בחיי חברה, ולמחסור חמור בעניין ובתחביבים, אבל פתאום שמתי לב שאני כל הזמן רוצה משהו מתוק. אין לנו בד"כ משהו מתוק בבית, אז אני לא ממש אוכלת ממתקים, אבל זה צורך חזק מאד (בערך כמו הצורך שלי בסטייקים בזמן ההריון
), ואני זוכרת ששמעתי שמתוק (או פחמימות?) מעודד ייצור של איזה משהו בגוף שגורם לתחושה טובה? מפצה על מחסור או סתם נותן אקסטרא? אני זוכרת נכון? נראה לכן שיש צורך לעשות בדיקות? נראה לכן שאני אהפוף ג'נקי של סוכר?

isidora

New member
../images/Emo24.gif מתוק זה טוב...

קודמכל
והזמנה להפגש יותר אחה"צ (ים/בריכה/גרנד/בתי קפה - הכל הולך) ולגבי המתוק - באמת יש משהו בסוכר שעושה טוב על הנשמה, אני לא יודעת מה אבל זה מעורר יצור של איזשהו משהו במח שעושה נעים. מכיוון שאת בחורה הגיונית - נלך בשיטת השלבים: 1. מה רע בלצרוך קצת סוכר אם זה עושה נעים על הנשמה?! אצלי הצורך הזה בד"כ מוביל לקערה של קורנפלקס בשוקו (לא שותה חלב, רק שוקו) או לאיזה ארטיק 2. ומה יקרה אם תפרגני לעצמך ארטיק אחה"צ?! זה נורא כייף לטייל ולאכול ארטיק וזה לכשעצמו יכול להפוך את שעות אחה"צ לנעימות יותר (גם ארטיק יוגורט או פרוזן יוגורט או ארטיק דיאט שאפשר לקנות בסופר - מפאת קלוריות כמובן) 3. מסקנה - משהו מתוק, בעיקר בשעות הקשות של אחה"צ, יעשה לך טוב
4. מ.ש.ל

בלינקה

New member
תודה על ההזמנה, אני אנצל אותה ../images/Emo13.gif

קצת מתוק זה טוב, הבעיה אצלי היא שאני לא מפסיקה בקצת, אלא מחסלת את כל מה שבדרכי. אז אנחנו לא מחזיקים בבית.

isidora

New member
בצדק, גם אנחנו לא מכניסים הביתה

"אויבים", אבל בהחלט מרשים לעצמנו (מדי פעם) לקנות ארטיק לצריכה מיידית. אני עושה את זה בזמן הטיול עם מאיה אחה"צ (ומשכנעת את עצמי שאני שורפת הכל תוך כדי ההליכה
)

lulyK

New member
בלינקה, אז תחזיקי בבית פירות,

קרטיבים, מה שקוראים "חטיפי בריאות" (הצ'ואי למיניהם)

בלינקה

New member
מחזיקה

אבל הצורך הוא במפל של סוכר. אולי פירות יבשים? הם עולים הון ומתחסלים במהירות אצלנו, אבל נשקול את העניין...

lulyK

New member
אצלי הצורך הוא בשוקולד,

אז התמכרתי אלצבעות שוקולד ממולאות חלב של קינדר (זה כאילו קצת פחות ממתק, ואם לא מחסלים חבילה שלמה, אין בזה יותר מדי קלוריות)

שיפסלה

New member
מתוק זה טעים../images/Emo9.gif

ומחקרים על צריכת שוקולד וקפאין באמת מדברים על ייצור המשהו שגורם לתחושה טובה. אם תהפכי לג'נקי של סוכר - זה תלוי בך ובכמויות שתצרכי. אני מאמינה שבדיקות שתעשי לא יראו שום בעיה. אבל מנקודת המבט של הרפואה הסינית, יש לך בעיה של איזון בגוף. ואם תנקי את הגוף (צריכת ירקות והרבה ושתיית תה צמחים כדי לנקות את הגוף) גם תרגישי שאת לא נזקקת לסוכר וגם תתחילי להרגיש טוב. כלומר, לא תצטרכי לצרוך סוכר כדי להרגיש high.

שיפסלה

New member
כל תה צמחים שלא מכיל

קפאין ולא תה ירוק (כי הוא מכיל קפאין ואז זה כמובן לא מנקה). לויסוצקי יש סדרת תה שנקראת VitaliTea והיא מערבבת הרבה צמחים יחד (כמו סלט של תה). תבחרי את הסוגים שלא מכילים תה ירוק. יש ל-עדנים כל מיני סוגי תה צמחים ובטח יש עוד סוגים וחברות

lulyK

New member
פעם עשיתי דיאטה ללא סוכר/קמח לבן

(ככה נפטרים מפטריה...), אכלתי כל יום ב-10:00 אגוזי מלך וכף גרעיני דלעת. זה היה אמור למנוע את נפילת הסוכר של 16:00-17:00 שהיא נפילה צפויה ומוכרת. זה עובד.

nonaa

New member
עשיתי בעבר דיאטה דומה

וזכור לי שהיו מיני מתוקים שיכולתי לאכול (ללא סוכר) : יש בסופר כל מיני חטיפים שמיועדים לסכרתיים ולא רק. יש לדוגמא חטיפים מחרובים וכדומה, בעיקר בחנויות טבע כנראה. באיזשהו שלב נאמר לי לאכול תמרים אם בא לי מתוק .... אני יכולה רק לציין שאני מאוהבי המתוק והדיאטה גרמה לי לרזות (למרות שזו לא היתה המטרה שלה ...)

אדר שלי

New member
בדיוק היום שמעתי משהו../images/Emo141.gif

בהרצאה על תזונה בהנקה לגבי חומצה פולית (כן, זו שלקחנו פעם, כשהיינו בהריון) ועל כך שכשאוכלים מזונות עשירים בחומצה פולית (נניח, מירקות עליים ירוקים), היא משפיעה השפעה טובה על מערכת העצבים ומכאן משרה הרגשת רוגע ושלווה ומרגיעה דכדוך. עד עכשיו לא שמעתי על זה, אבל זה נשמע לי יותר טוב ממתוק, למרות שגם אני בשעות האלה זקוקה למשהו מתוק, פשוט מתוך הרגל. אז אולי תכיני לך סלט של עלים ירוקים ותאכלי ממנו כל יום אחה"צ? נשמע ממש מגרה, נכון?

אביטלתל

New member
סרוטונין

אני חושבת שכך קוראים לחומר הזה אם את חושבת שזה משהו תזונתי כדאי לנסות לפנות לנטורופת/ית

orlyfu

New member
אני שמעתי או קראתי שכשרוצים כל

הזמן מתוק, כמוני למשל, זה סימן שחסר אחד מהויטמינים B. לא זוכרת אם B6 או B12. נדמה לי ש6. בדיקת דם תגלה את זה.

Joy107

New member
לא כל כך מבינה בזה...

כלומר במתוק אני מבינה יותר מידי טוב,
אבל לא במחסור..
יש לי רעיון בשבילך!
כל פעם שבא לך משהו מתוק, קחי את שחר ותני לי ביס כזה אוהב
מכל הלב... עולה בדעתך משהו מתוק יותר??
אה!! וזה גם בלי קלוריות!! לדעתי, כדאי לך לגשת לבדיקות, אם זה משהו שהתחיל לאחרונה, ונראה לך מוגזם, אולי כדאי לבדוק

בלינקה, כותבת לך תוך לעיסת

פסק זמן. איך אני אסתדר עכשיו 3 שנים בלי פסק זמן, איך??????? אז ככה: החומר נקרא סרוטונין וכשהוא מופרש אז יש לנו מצב רוח טוב יותר, הבעיה עם שוקולד וסוכר זה שזה גורם לעליה ואז מיד ירידה ואז יש דאון...ואז לוקחים עוד.... עדיף לאכול פחממות מורכבות יותר כמו פסטה ותפוח אדמה כי אז התחושה הטובה נמשכת ליותר זמן.... יש איזה תאוריה שאומרת שאם יש לך צורך עז במתוק + עוד כמה סימפטומים אז זה מעיד על קנדידה, אבל הרפואה הקונבנציונלית מתכחשת לכך נימרצות... (עינבלית מומחית בתחום) עוד פרט אחד - הסרוטונין במוח שעושה לנו מצב רוח טוב - אפשר גם לעזור לו עם תרופות אנטי דיכאוניות. .אני נורא מבינה את הדאון באמצע היום זה היה הפחד שלי מלחזור לעבודה, ואני חושבת שזה הכי טיבעי בעולם, אבל אם את מרגישה שזה פוגע בתפקוד שלך אפשר גם לבדוק בכיוון הזה.

למעלה