דליפה בטבעת

ofri 357

New member
דליפה בטבעת

נותחתי לפני 4.5 שנים אצל אבינוח, במהלכן ירדתי 30 ק"ג, בבוקר אחד לפני חודשיים הרגשתי כי אין לי הגבלה באכילה כלל ועיקר, לאחר שביקרתי 3 פעמים באסותא בהם הזריקו לי 1cc בכל פעם ועדיין לא הורגשה הגבלה, נבדקה אפשרות לדלף והוכחה כוודאית.
כמובן שיש צורך בניתוח חוזר, התלבטתי האם נכון לבחור בניתוח שאינו טבעת, קריאה ונבירה באתרים שונים הביאה אותי להבנה של הסכנות הכרוכות בניתוחים חוזרים למטובעים.
מיום שהוסרה ההגבלה, הוספתי למשקלי כ 10 ק"ג, אני חסרת אונים ולא יודעת מה נכון לעשות, ברור לי שכל רופא המומחה בתחומו ינווט אותי לניתוח בו הוא מתמחה, האם יש דרך להיוועץ בגורם שהוא נייטרלי? אשמח לקבל עצה מניסיונכם עם סיפורים דומים.

קוביd1

New member
ניתוח חוזר

יש דליפה בטבעת עושים ניתוח נוסף ,זה קורה לפעמים ,ירדת בטבעת 30 ק"ג וזה יפה מאוד ,בשביל מה לעשות ניתוח אחר ,כמו ניתוח שרוול שהוא הרבה יותר מסוכן למטובעים. בגלל ההידבקויות
אף אחד לא מבטיח לך הצלחה בסוג אחר של ניתוח ,תרדי מהרעיון הזה

בהצלחה בניתוח ותמשיכי בירידה במשקל עד להגעה ליעד

קובי

אופירA

New member
מנהל
ניתוח החלפת טבעת מול ניתוח רביזיה

כיוון שהשתמשת באותו מונח - ניתוח חוזר - גם כדי לתאר את ניתוח הטבעת להחלפת הטבעת המקולקלת, וגם כדי לתאר ניתוח רביזיה לסוג ניתוח אחר, עלי להציע לך קודם כל להשתמש במינוחים הנכונים, על מנת שלא יהיו לך אי הבנות עם גורמים שאת מדברת איתם בנושא.

ניתוח חוזר כשאת מתכוונת לניתוח החלפת הטבעת הוא ניתוח החלפת טבעת. הוא "מסוכן" ואורך בדיוק כמו ניתוח טבעת מקורי.
ניתוח חוזר כשאת מתכוונת לניתוח חלופי אחר, שמוצא את הטבעת ולא מתקין במקומה טבעת אחרת, אלא עושה שרוול או מעקף קיבה - זה ניתוח רביזיה, החלפה מטבעת לסוג ניתוח אחר. זה ניתוח מסוכן במיוחד, ארוך במיוחד ודורש יד מיומנת במיוחד בניתוחי רביזיות, בגלל השינויים שנגרמו מהניתוח הקודם - עיוות בצורת הקיבה והוושט והידבקויות רקמות.
אחוזי המוות בניתוח כזה גבוהים יותר מאשר כל הסטטיסטיקות בכל הניתוחים.

אין גורם נייטרלי שגם מבין בניתוחים בריאטריים היטב.
כיוון שאף אחד לא יודע מה נכון לעשות, וכל רופא ינווט אותך לתחום בו הוא מתמחה או לדעה בה הוא מחזיק, וקובי הציע לך את הדעה שלו, ואני אציע לך את הדעה שלי (אם היית מרוצה מהטבעת עד שהיא התנקבה - דעתי דומה להפליא לדעתו של קובי) - עצתי היא שתבחרי דעה משל עצמך, על בסיס השיקולים שלמדת וידועים לך. תכתבי טבלה של בעד ונגד לכל ניתוח, ותסתכלי על הכתוב, ותרגישי לאיזה כיוון ההרגשה שלך מושכת, ותלכי על זה.

בחיים, כשאנו לא יודעים מה נכון לעשות, אנו משערים מה לדעתנו נכון, והולכים על זה. אלו החיים.

ofri 357

New member
ניתוח חוזר

היי אופירה
ראשית תודה לך ולקובי על התשובות הממצות.
האם לדעתך בניתוח החלפת טבעת, דהיינו ניתוח חוזר, עולה רמת הסיכון ביחס לניתוח טבעת ראשוני?
והאם נכון להחליף רק את החלק הדולף, או שאם מנתחים, כדאי להחליף את כל המכלול? (הכוונה לערכה בשלמות)

אופירA

New member
מנהל
מחליפים את כל הטבעת כולה

הניתוח אורך רבע שעה. מסוכן בדיוק כמו המקורי. כדאי לעשות רק בידיים של המומחה.

לי M O R

New member
החלפת טבעת

אם את מכירה את עצמך ויודעת שאת זקוקה לטבעת כדי לשמור על המשקל אז תעשי שוב, אני אישית גם החלפתי מאותה סיבה ותודה לאל הכל טוב.

למעלה