דליפה עניינה, בדרך כלל, יציאה של נוזל או גז מתוך חלל שבו הוא אמור להיות נתון, אל מחוץ לחלל זה. למשל דליפת מים בנקודת החיבור של ברז לצינור עקב חיבור לא תקין ביניהם, דליפת גז ממיכל עקב ברז לא תקין שאינו סוגר את המיכל הרמטית וכד'. במקרים אלה המילה זליגה אינה מעבירה את המסר במלואו, את השלילה הגלומה בו, לכן במקרים כאלה לא הייתי משתמש בזליגה אלא אך ורק בדליפה. זליגה - כשמדובר בדברים מוחשיים-חומריים - היא בעיקרה טפטוף, זרימה דקה, והיא נייטרלית מבחינת המסר שהיא מעבירה, היא איננה מביעה "עמדה" שלילית לגבי התופעה (המוחשית, כאמור) שאותה היא מתארת: דמעות זולגות, זיעה זולגת וכד', זאת בניגוד לדליפה - שמתארת מצבים שליליים.מה מבדיל אותם?
"וכך, למרות שהתקלה אינה נראית לעין, היא יכולה לגרום לדליפת קרינה מדפנות המיקרו הפנימיים אל מחוץ למכשיר."
"במשך הזמן הצבע מתקלף והמתכת מחלידה, מה שגורם לזליגת קרינה אלקטרו מגנטית."
תודה
אנחנו לא יודעים מאיזה מקום.צינור באדמה דולף באיזשהו מקום לאורכ
והדמעות זולגות (מזווית העין)
קשישה הגיעה לרופא ובקשה לעצתו:אנחנו לא יודעים מאיזה מקום.
גם כשיש קרינה מטלפון נייד אנחנו לא יודעים מאיפה.
אז למה לא אומרים "זולג"?
פה אנחנו יודעים על מקור. למה לא אומרים "דולף"?
אני לא מבין גדול. אבל הדוגמאות שנתתי. כן שמעתי את הביטוי קרינה דולפת מהטלפון וכן שמעתי את הביטוי השניאנחנו לא יודעים מאיזה מקום.
גם כשיש קרינה מטלפון נייד אנחנו לא יודעים מאיפה.
אז למה לא אומרים "זולג"?
פה אנחנו יודעים על מקור. למה לא אומרים "דולף"?
גם בזה איני בטוח... זרם דלף בחשמל הוא זרם מסוכן ובהחלט לא רצוי. ויש שקוראים לתופעה זליגה. הבאתי לכך קישור מויקיפדיה. ולגבי הנקב שתוכנן מראש, בד"כ מדובר בשיחרור לחצים וגם אז יש להיפטר ממה שזולג.ההבדל הוא שדליפה היא לא בכוונה ולא רצויה, ואילו זליגה היא זרימה חלשה יחסית, שקיימת בכוונת המתכנן.
למשל אם יש מיכל מים ויש ממנו זרימה חלשה יחסית של מים דרך איזה נקב.
אם הזרימה היא בשל תקלה, איזה נקב שנוצר ואינו רצוי, זו דליפה.
אם הזרימה היא מנקב שנוצר בכוונה כדי שיזרמו ממנו המים בזרם חלש, זו זליגה.
מי שמשתמש בשתי המילים האלה באותו משפט ובאותו מובן, מביע את עמדתו שאין הבדל במשמעות המילים, כלומר הן מבחינתו מילים נרדפות.גם בזה איני בטוח... זרם דלף בחשמל הוא זרם מסוכן ובהחלט לא רצוי. ויש שקוראים לתופעה זליגה. הבאתי לכך קישור מויקיפדיה. ולגבי הנקב שתוכנן מראש, בד"כ מדובר בשיחרור לחצים וגם אז יש להיפטר ממה שזולג.
אודה שאיני מכיר את בעל השרשור ומאד יתכן שהוא באמת עושה מאמצים תמידיים לחפש הבדלים בין מלים ומשתדל שלא להשוות בקביעה שאלו רק מלים נרדפות.מי שמשתמש בשתי המילים האלה באותו משפט ובאותו מובן, מביע את עמדתו שאין הבדל במשמעות המילים, כלומר הן מבחינתו מילים נרדפות.
זה בסדר להגיד על שתי מילים שיש להן בדיוק אותו מובן, אבל אז התשובה לשאלה "מה ההבדל בין דליפה וזליגה" היא "אין הבדל".
תשובה לגיטימית אבל משעממת.
פותח השרשור מביא לפה מפעם לפעם זוגות מילים שנראות נרדפות ומקשה "מה ההבדל?"
על כולן אפשר להגיד לו שאין הבדל.
מצד שני אפשר להתאמץ וכן למצוא הבדל.
מה פתאום, למה לי להתאמץ? אין לי שום צורך או מטרה לשכנע איזה מישהו באיזה משהו.אשמח אם תצליח לשכנע בצורה ברורה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.