דלעת ערמונים ממולא

דלעת ערמונים ממולא

לאחרונה מרבה להשתמש בדלעת הערמונים. דלעת טעימה במיוחד ויפה להגשה .
לרב אני חותכת אותה לחצי מנקה מהגרעינים מרססת במעט שמן מלח ופלפל שחור גרוס זפזוף של סילאן/דבש
ומבשלת במיקרוגל עד ריכוך (כ10-15 דקות)לפעמים מוותרת על הפלפל וממלא בסלט פירות טרי.
הפעם בחרתי להכין אותו ממולא באורז עדשים וגבינה.

המתכון
8 דלעת ערמונים|(ירוקות הקטנות)
חצויות ומרורקנות מגרעינים
לרסס בשמן ולבשךל במיקרו גל כ 5-8 דקות (חצי בישול)

למילוי
חצי כוס אורז לבשל במים ומלח
1 כוס עדשים שחורות מושרות לשעתיים (אפשר עדשים ירוקות)ומבושלות
במחבת
שמן
את השמן לחמם על אש קטנה עם
¼ כפית זרעי כמון
¼ זרעי כוסברה כתושים מעט
להוסיף
1 בצל קצוץ דק
לטגן עד תחילת השחמה
הוסיף אורז ועדשים
לתבל
מעט, פלפל, קנמון וצ`לי גרוס
למזוג ¼כוס חלב
ולבשל כ5 דקות עד אידועי הנוזלים
להעביר לקערה ולהוסיף
100 גרם גבינה מלוחה
חופן מקלות שקדים קלויים
חופן צנוברים קלויים
לטעום ולשפר טעמים במידת הצורך

הרכבת המנה
לחמם תנור ל180 מעלות
להניח על תבנית מצופה בנייר אפיה את הדלורית המרוככת
למלא במילוי
להניח חצי עגבניית שרי או פרוסת עגבניה(ניתן להחליף בגבינה צהובה)
ולאפות כ20-30 דקות
ולהנות
נ.ב.
כשהכנתי מנה זו לטבעונים והיא לוותה ארוחת ברביקיו
הכנתי עם מעט קרם קוקוס במקום החלב והגבינה
 
סלט שימורים חגיגי במיוחד

יש הירמו גבה וישאלו מה כבר יכול להיות מיוחד בשימורים?
ויש שיתפלאו שאני שאוהבת הכל טרי משתמשת לפתע בשימורים ..
ואכן לפעמים הצורך במשהו מהיר וקל הכנה עולה ואני מכינה סלט זה שתמיד מרכיו במזווה שלי .
לומר את האמת הוא מאד טעים לאורחי ולי .

הסלט תחלאס פשוט ומהיר הכנה

לתחתית

עלי חסה פרוסים דק
בצל קצוץ .
לתבל במלח ולימון בלבד
ולהניח בתחתית קערה נאה

לסלט השימורים
1 קופסת תחתיות ארטישוק לחלק לשמניות
1 קופסת דקל לפרוס (או לרכוש פרוס)
1 קופסת תירס גמדי חתוך גס
1 קופסת אספרגוס (הפעם לא היה לי אז ויתרתי ) פרוס דק
מעט מלפפונים חמוצים (ממליצה על אלה בחומץ הפעם) קצוצים
לערבב בקערה בקערה נאה להניח עלי חסה חתוכים דק ובצל קצוץ
לתבל במלח ולימון

לרוטב

2 כפות מיונז/ מיקל 5%
1 כפית חרדל דיזון
2-4 שיני שום
2 כפות מים
לערבב בקערה ולצקת על הסלט

תוספת חגיגית במיוחד שמוספים לפני הגשה

50 גרם שקדים מלובנים קלויים קלות
50 גרם צנוברים קלויים
50 גרם אגוזי מלך
1-2 חופנים של קורטונים לסלט (ניתן להחליף בשקדי מרק אבל לפזר ממש לפני הגשה)

סידור הסלט
מחצית מהשקדים והצנוברים לערבב בתוך הסלט
את הסלט לסדר כפרמידה על עלי החסה
לפזר מעל את המחצית הנותרת של השקדים והצנוברים.
את הקוטונים לפזר סביב הסלט .
 

אמרלדה

Active member
ברוכה הבאה. אני תמיד מוסיפה לסלט שימורים

גם תירס רגיל או תירס גמדי מקופסה.
ובלי מיונז, כמובן. "לא נכנס אצלי בבית..."
אפשר להוסיף גם ביצה קשה, או להוסיף אותו לפסטה מבושלת. נפלא.


מניחה שהמתכון שפרסמת פה והמתכון בבלוג זה אותו מתכון, כך שממש נסתפק במה שתפרסמי פה, בשמחה. ואין לערבב שמחה בשמחה, את יודעת.

אהבתי את הניק שלך, אבל לא את שם הבלוג, אז מוותרת עליו, ברשותך. אשמח לקרוא אותך פה. נראה שיש מה ללמוד ממך.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ברוכה הבאה! הדלעת נשמעת נפלאה וראיתי

בבלוג שלך כרובית אפויה בפירורי לחם - גם ראית טוב.
 
למעלה