דלעת ערמונים ממולא
לאחרונה מרבה להשתמש בדלעת הערמונים. דלעת טעימה במיוחד ויפה להגשה .
לרב אני חותכת אותה לחצי מנקה מהגרעינים מרססת במעט שמן מלח ופלפל שחור גרוס זפזוף של סילאן/דבש
ומבשלת במיקרוגל עד ריכוך (כ10-15 דקות)לפעמים מוותרת על הפלפל וממלא בסלט פירות טרי.
הפעם בחרתי להכין אותו ממולא באורז עדשים וגבינה.
המתכון
8 דלעת ערמונים|(ירוקות הקטנות)
חצויות ומרורקנות מגרעינים
לרסס בשמן ולבשךל במיקרו גל כ 5-8 דקות (חצי בישול)
למילוי
חצי כוס אורז לבשל במים ומלח
1 כוס עדשים שחורות מושרות לשעתיים (אפשר עדשים ירוקות)ומבושלות
במחבת
שמן
את השמן לחמם על אש קטנה עם
¼ כפית זרעי כמון
¼ זרעי כוסברה כתושים מעט
להוסיף
1 בצל קצוץ דק
לטגן עד תחילת השחמה
הוסיף אורז ועדשים
לתבל
מעט, פלפל, קנמון וצ`לי גרוס
למזוג ¼כוס חלב
ולבשל כ5 דקות עד אידועי הנוזלים
להעביר לקערה ולהוסיף
100 גרם גבינה מלוחה
חופן מקלות שקדים קלויים
חופן צנוברים קלויים
לטעום ולשפר טעמים במידת הצורך
הרכבת המנה
לחמם תנור ל180 מעלות
להניח על תבנית מצופה בנייר אפיה את הדלורית המרוככת
למלא במילוי
להניח חצי עגבניית שרי או פרוסת עגבניה(ניתן להחליף בגבינה צהובה)
ולאפות כ20-30 דקות
ולהנות
נ.ב.
כשהכנתי מנה זו לטבעונים והיא לוותה ארוחת ברביקיו
הכנתי עם מעט קרם קוקוס במקום החלב והגבינה
לאחרונה מרבה להשתמש בדלעת הערמונים. דלעת טעימה במיוחד ויפה להגשה .
לרב אני חותכת אותה לחצי מנקה מהגרעינים מרססת במעט שמן מלח ופלפל שחור גרוס זפזוף של סילאן/דבש
ומבשלת במיקרוגל עד ריכוך (כ10-15 דקות)לפעמים מוותרת על הפלפל וממלא בסלט פירות טרי.
הפעם בחרתי להכין אותו ממולא באורז עדשים וגבינה.
המתכון
8 דלעת ערמונים|(ירוקות הקטנות)
חצויות ומרורקנות מגרעינים
לרסס בשמן ולבשךל במיקרו גל כ 5-8 דקות (חצי בישול)
למילוי
חצי כוס אורז לבשל במים ומלח
1 כוס עדשים שחורות מושרות לשעתיים (אפשר עדשים ירוקות)ומבושלות
במחבת
שמן
את השמן לחמם על אש קטנה עם
¼ כפית זרעי כמון
¼ זרעי כוסברה כתושים מעט
להוסיף
1 בצל קצוץ דק
לטגן עד תחילת השחמה
הוסיף אורז ועדשים
לתבל
מעט, פלפל, קנמון וצ`לי גרוס
למזוג ¼כוס חלב
ולבשל כ5 דקות עד אידועי הנוזלים
להעביר לקערה ולהוסיף
100 גרם גבינה מלוחה
חופן מקלות שקדים קלויים
חופן צנוברים קלויים
לטעום ולשפר טעמים במידת הצורך
הרכבת המנה
לחמם תנור ל180 מעלות
להניח על תבנית מצופה בנייר אפיה את הדלורית המרוככת
למלא במילוי
להניח חצי עגבניית שרי או פרוסת עגבניה(ניתן להחליף בגבינה צהובה)
ולאפות כ20-30 דקות
ולהנות
נ.ב.
כשהכנתי מנה זו לטבעונים והיא לוותה ארוחת ברביקיו
הכנתי עם מעט קרם קוקוס במקום החלב והגבינה