דלעת ערמונים. מתביישת לגלות למדופלמות שכמותכן

אמרלדה

Active member
דלעת ערמונים. מתביישת לגלות למדופלמות שכמותכן

שגיליתי אותה רק בחג הזה. נכון שאתן כותבות עליה כבר זמן רב, אבל לא היה ברור לי איך היא נראית, ואם זה קישוא או דלעת...

הקיצר, הלכתי עם הבן שלי לקניות של ירקות ופירות לכבוד המיצים שלו, ופתאום הוא מביא מלא כאלה. מה זה? פפאיה? אני שואלת...

והוא מסתכל עלי וצוחק. אבל את זה לא מכניסים למיצים, הוא אומר. זה בשבילי. אז אמרתי: תביא גם בשבילי ותגיד לי מה לעשות אתם.

אז זאת לדעת: משחר ילדותי הייתי מטורפת אחרי הערמונים וטעמם. הכנתי לפי ההוראות, אחר כך הודעתי לו שניכסתי גם את שלו שנשארו אצלי עם כל השאר,
ואקנה לו השלמה היום. אני חושבת שגמרתי לבד איזה שישה. ככה פשוט, טריזים, שמנז, מל"פ ולתנור. אחר כך ראיתי את הווריאציות
למילויים ואפיה באינטרנט, אבל אני עוד בשלב הראשון והפשוט.

ואוו. פלא הבריאה.

ועכשיו רק מעניינת אותי תכולת הסוכר יחסית לדלעת ולסלק. מישהו יודע?
 

mmw2008

New member
מעולם לא ניסיתי דלעת ערמונים וגם ערמונים

האמת..קצת חוששת לנסות ולא יודעת איך משלבים במתכונים.
בנוגע לשאלה שלך, קצת חקרתי את העניין ומבחינת סוכרים מסתבר שבדלעת ערמונים יש פי 2 יותר סוכרים מדלעת רגילה (ונדמה לי שגם מסלק), אולם עדיין האינדקס הגליקמי שלה נחשב נמוך - 41.
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה

אז הנה איך משלבים: רוחצים היטב עם סקוטש ומורידים את העוקצים בצדדים.

נותנים לעזר שנגדך לחתוך את זה כי זה קשה (לי לפחות). אפשר לעיגולים יפים ואפשר לפלחים לאורך, בעובי שני פסים של הקליפה.

שמן זית, מלח, פלפל, לעסות לתוך לזה. שמעתי שמישהי עושה במלח גס ויוצא טעים.

תנור, 180 מעלות כחצי שעה. הקליפה אמורה לצאת קצת קריספי והתוך לעיס.

אני אמנם הכנתי את זה לארוחת שבועות כמגש נפרד, אבל עכשיו אני יודעת שהדבר היחיד שאתו אני צריכה לשלב את זה זאת הבטן שלי.
 

mmw2008

New member
חחחח אנסה בע"ה! תודה לך


 

חנהפ

Active member
דלעת ערמונים ממולאה

רכיבים:

3 דלעת ערמונים חצויות ומנוקות מגרעינים

מילוי:
1/2 שקית של קוסקוס מחיטה מליאה שמכינים לפי ההוראות על השקית
חופן חמוציות קצוצות
1 בצל קצוץ מוזהב במעט שמן
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח,פלפל שחור,קורט קינמון

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המילוי
ממלאים החצאי הדלעת
יוצקים מעט סילאן ע"פ הירקות וקצת בתבנית האפיה
מוסיפים חצי כוס מים לתבנית

מעבירים לתנור בחום 185 מעלות ל- 45 דקות, בודקים שהדלעת התרככה ומוציאים מהתנור.
 

חנהפ

Active member
דלעת ערמונים צלויה

רכיבים:

דלעת ערמונים

לתיבול:
סילאן
שמן
מעט רכז רימונים
מעט שום כתוש
מלח אטלנטי מתובל




אופן הכנה:

את הדלעת יש לקלוף, לחצות, לנקות מהגרעינים ולפרוס לפרוסות.

לערבב את חומרי התיבול, לערבב עם פרוסות הדלעת ולהעביר לתנור בחום 180 מעלות עד שמתרכך

ומשחים קלות.
 
למעלה