דלקות אוזניים חוזרות וצינון

רינתפ

New member
דלקות אוזניים חוזרות וצינון

בני בן ה-9 חודשים סובל מדלקות אוזניים וצינון קרוב לחודשים. בפעם הראשונה שהרופאה ראתה את דלקת האוזניים היא רשמה לנו אנטיביוטיקה. סימינו את האנטיביוטיקה ושלושה ימים אחרי הינו שוב אצלה ושוב היתה דלקת הפעם באחת האוזניים. הפעם היא אמרה היות ואין חום וניראה שהבדיקה לא כאבה אין צורך בעוד אנטביוטיקה וניראה מה קורה. מאז הינו עוד 3 פעמים אצלה וכל פעם יש דלקת כל פעם בצד אחר.פעם אחת היא ראתה הקלה משמעוית באודם וזה היה אחרי טיפול בן 4 ימים בטיפות הומופטיות.. קראתי היום שיכול להיות שזה קשור לאלרגיה למזון, זה ניראה לי הגיוני היות וש לו כבר שבועיים פצעים קטנטנים העור ששתי הרופאות שהינו אצלן אמרו שזה יובש אבל לי זה ניראה כמו אלרגיה קלה. השאלה למה יכול להיות תינוק שבעיקר יונק אלרגי? הוא אוכל אבוקדו - מאוד אוהב. לפעמים בננה, בטטה, קישואים מאוד אוהב, לפעמים פלח של מנדרינה. עגבניה ומלפפון הוא טעם פעם פעמים עוף ולחם לאיזה מזון הוא יכול להיות אלרגי? האם דיקור יכול לעזור בתינוק כלכך קטן? תודה

דיקור מאוד מאוד עוזר

שלום, אפשרות אחת זה שזו רגישות למזון, למרות שמהתזונה שתארת לא נראה (לדעתי) שמדובר באלרגיה. בכל מקרה אם את רוצה לבדוק את הענין את יכולה או ללכת על הכיוון הקונבנציונלי ולעשות בדיקת אלרגיה- תקפידי לעשות בדיקה גם לנוגדנים של IGE-סביר להניח שאין לו כי זה אלרגיה עם תגובה חמורה, וגם לIGG- שזה נחשב "אלרגיה סמויה. או שתפני לטיפול "אייפק"- שגם מאתר ובודק אלרגיות ורגישויות למזון. אבל- לא הכרחי בכלל שזו אלרגיה. המצב הזה של דלקות חוזרות ונשנות מוכר ביותר, ויכולות להיות לו מספר סיבות- לפעמים יש חולשה במערכת ולכן יש חולי חוזר, לפעמים ישנו גורם פתוגני שנכנס ולא מצליח לצאת- ולכן הוא תוקף שוב ושוב. וישנם אפשרויות נוספות. בכל מקרה לרפואה הסינית יש הצלחה רבה בטיפול בבעיות מהסוג הזה, בדיקור ולפעמים בשילוב של פורמולת צמחים. ממליצה מאוד למצוא באזור מגוריך מטפל/ת שמתמחה בטיפול בילדים- ולפנות אליו. טיפול סיני עוזר למגר את שורש הבעיה והוא מתנה לילדך. רפואה שלמה!!!

רינתפ

New member
תודה רבה

אני רק רוצה לדייק, כרגע היתה מעין דלקת אוזניים ארוכה אחת שנחלשה והתחזקה. כך שכל פעם שהינו אצל הרופא החודש האחרון האוזן היתה אדומה עוד לא היה מצב שהיא היתה בסדר וכל החודש הזה יוצאות שיניים. אז יכול להיות שזה בכלל בגלל השיניים כי אמא שלי אמרה שאני כתינוקת סבלתי מאוד מאוזניים בכל יציאהשל שן
אני אנסה עכשיו להוריד את האבוקדו והבננה שאלו הדברים העיקרים שהוא אוכל כי הוא אוהב, אבל גם אותם הוא אוכל יחסית מעט הוא בכלל בעיקר יונק, אבל לא ניראה לי שזה משהו שעובר בהנקה כי הדלקות חדשות ולא היו לפני. למה את מתכוונת בטיפול סיני- דיקור? או משהו אחר? תודה על התשובה.

RanLoel

New member
תזונה לתינוקות

שלום רינתפ, הדיקור בהחלט יכול לעזור גם לתינוקות. מטפלים שונים משתמשים בשיטות שונות בטיפול בתינוקות. יש מטפלים שדוקרים את התינוק לכמה שניות, יש שמשתמשים בלחיצות עם האצבע על נקודות הדיקור ויש שדוקרים את האמא בנקודות רלוונטיות ובגלל הקשר הכל כך חזק בין האם לתינוק, הדיקור משפיע מייד על התינוק. בנושא האלרגיה למזון, לי אין מספיק נסיון בתזונת תינוקות. נסי לחפש בפורום העוסק בתזונה או בנטורופתיה. שם יוכלו לעזור לך יותר. בהצלחה, רן

רינתפ

New member
שאלה בקשר לדיקור

התיעצתי לגבי דיקור עם קרוב משפחה שהוא מדקר מדהים, הדיקורים שלו עזרו לי מאוד בכל מני סיטואציות והוא ממש לא ממליץ לדקר ילדים מתחת לגיל 3. הוא אמר שמערכת המרדינים שלהם עדין לא סימה להתפתח (או משהו כזה, אני לא מדייקת מאוד) ושדיקור לכמה שניות הוא קצר מידי. האם לבקש צצנו לדק אותי? איפה הוא צריך ךדקר אותי כדי שזה ישפיע על בני - במה שקשור לאוזניים ושינים? תודה.

עניין של גישה

היי רינתפ, אני לא מסכימה עם הגישה של קרוב המשפחה שלך, אבל זה באמת עניין של גישה. ולראייה- הבן שלי, שהיום בן 4, קיבל דיקור בערך מגיל 3-4 חודשים, והכל ממש בסדר איתו וגם עם המרידיאנים שלו.
וגם- הדיקור גם היום, בגיל 4, הוא לכמה שניות, והוא לרוב עושה את כל ההבדל- מילד חולה לילד שלאחר כמה שעות כבר נמצא כמעט בסוף תהליך ההבראה. זה מה שקורה אצלי בבית. יש פעמים שהדיקור לא עוזר, וזה חלק מהעניין. מה לעשות, לא תמיד אפשר לעזור- גם עם רפואה מערבית זה כך. אבל בכל מה שקשור לאוזניים, רפואה סינית יכולה להיות זו ששמה קץ ללופ האינסופי של דלקת אוזניים-אנטיביוטיקה-מחלה אחרת וחוזר חלילה. מה שכן, צריך ללכת למישהו שלמד איך לטפל בילדים. זה חשוב, שכן יש התייחסות אחרת להרבה דברים כאשר מדובר בילדים, שהיא אחרת מההתייחסות למבוגרים.

ענייני תזונה

היי, אבוקדו, פירות הדר, בננה וחלב מעודדים את יצור הליחה בגוף. בזמן מחלה שמערבת ליחה, כדאי להוריד את המוצרים האלו.

רינתפ

New member
מה זה אומר עלי כאמא ../images/Emo12.gif

רוב מה שאני נותנת לו לאכול אלו פירות שלא דורשים עבודה, חותכים מקלפים ונותנים
אני בשוק מעצמי. מזל שלפעמים אני נותנת לו בטטה בתנור. טוב זה כמובן השתנה משלשום והוא מקבל רק אוכל מבושל - אתמול הוא אכל בטטה, קישוא, וגזר אפויים בתנור הוא ממש אהב את זה. הכנתי ו גם תפוח עץ אפוי אבל זה לא מצא חן בעיניו
חלב הוא לא מקבל הוא קטנציק וכל עוד הוא יונק אנ לא רואה בזה טעם. תודה ושבת שלום

shovalili

New member
זה לא אומר עליך שום דבר - כאמא ../images/Emo8.gif

תמשיכי לתת לו ירקות כתומים: גזר, בטטה, דלעת... - הייתי גם מחזקת אותו עם פירות כמו תפוח ואגס (שעושים עבודה של ייבוש ליחה). חוץ מזה - לפי העיצות שקיבלת. בסה"כ כל אמא רוצה את הטוב ביותר לילדיה, חסר רק ההסבר לגבי... מהו הדבר הטוב ביותר ?! - שזה נלמד עם הזמן ועם הרצון ...
בהצלחה

שלום רב לך רינתפ תשובות

יכול להיות שזה קשור לאלרגיה...יש צורך לבדוק זאת. אני מציעה בשלב ראשון להוציא מוצרים היוצרים ליחה בגוף כמו: אבוקדו, בננה. אחד הדברים שהאנטיביוטיקה עושה היא מחלישה את מערכת החיסון, לכן הקטנים נכנסים לפעמים למעגל חולי שלא נגמר. מה עושים: את יכולה לפנות להומאופטית אשר יכולה לסייע לך...או למטפל/ת בדיקור שמתמחה בתינוקות וילדים יעבוד על הוצאה ליחה מהגוף מצד אחד...ומצד שני יחזק את מערכת החיסון. היכן מדקרים? או ביד או ברגל או שניהם במקביל...ילדך יושב עלייך. המחט היא קטנה לקטנטנים. עוד משהו חשוב...ברוב המקרים בדלקות אוזניים חוזרות, יש נוזלים באוזניים. לכן כדאי להגיע לטיפול גם כטיפול מונע. אם תרצי המלצה של מטפל/ת הקרובה לביתך אשמח להמליץ רק תאמרי באיזה איזור. שבת שלום והמון בריאות
שרון.

רינתפ

New member
יש קשר לשיניים?

כי הכל התחיל סביב השיניים. בננה ואבוקדו הם האוכל העיקרי שלנו
נוותר עליהם ונתחיל עם בטטה וקישוא יותר כי גם הם אהובים עלינו. אשמח להמלצות באזור טבעון עד זיכרון. תודה רבה

למעלה