דלקות אוזניים חוזרות- מה לעשות??

דלקות אוזניים חוזרות- מה לעשות??

לבתי בת השנה ועשרה חודשים יש עכשיו בפעם הרביעית תוך חודשיים דלקת אוזניים. היא סובלת מאוד מכאבים ומהפרשות מוגלתיות מהאוזניים (לא יודעת אם חשוב לעניין זה אבל היא נולדה פגית בשבוע 31) הרופא אף אוזן גרון אומר שיש לה בעיה באוורור של האוזן ויש בפנינו 3 אופציות- 1.טיפות אנטיביוטיות לאוזן בכל פעם שיש דלקת והפרשות 2. אנטיביוטיקה דרך הפה למשך חודשיים כטיפול מניעתי 3. ניתוח כפתורים רציתי לדעת אם יש איזה טיפול טבעי שאפשר לנסות לפני שהולכים על אופציה 2 ובהחלט לפני אופציה 3, מה הפלוסים והמינוסים, בנוסף אני מפחדת מאובדן/ירידה בשמיעה כתוצאה מהניתוח. אשמח לכל תגובה/הצעה/רעיון או שיתוף.

דלקות אוזניים

בוקר טוב, ראשית לתינוקות וילדים צעירים יש בעיה של אוורור האוזניים בשל מבנה אנטומי ותפקוד הדבר תקין לחלוטין עקב כך אנחנו רואים דלקות אוזניים אצל ילדים ותינוקות ולא אצל ילדים גדולים יותר ומבוגרים. מכאן אפשר להבין שהתופעה חולפת עם העלייה בגיל. לגבי טיפול אלטרנטיבי ישנם אפשרויות שונות אך אנני בקיא בהם מבחינת חסרונות ויתרונות ויש לזכור שהן לא תמיד יעילות. לגבי ניתוח - ניתוח לא אמור לפגוע בשמיעה להיפך דלקות אוזניים חוזרות עם התנקבות יכולות להוביל לפגיעה בשמיעה כך שניתוח מגן מכך. אני חושב שאני הייתי מנסה תחילה טיפול אנטיביוטי מונע לפרק זמן של חודשיים מסיבה פשוטה במידה ותהיה הצלחה בינתיים הילדה גדלה ואז יתכן והניתוח יהיה מיותר כי תחול ירידה ניכרת בתדירות דלקות אוזניים. בריאות רבה ושבוע טוב

למעלה