דלקות אוזניים לבן שנה ושמונה

דלקות אוזניים לבן שנה ושמונה

שלום, אני מניחה שכבר עניתם על שלל שאלות דומות אך לא מצאתי תשובה מתאימה לשאלותיי. בני בן שנה ושמונה, ורק בחודשים האחרונים הסתבר שהוא סובל מדלקות אוזניים. הסימפטומים הראשוניים לא היו ספציפיים כל כך - חומים נמוכים אקראיים, קצת חוסר שקט, חוסר תיאבון, הפרעות בשינה (התעורר בבכי, שלא היה קורה קודם), ורק בהמשך נוספו משיכות אוזניים. הוא מאוד קשה בבדיקה, ורופאת הילדים לא התאמצה במיוחד לצערי, ולכן רק כאשר היו סימפטומים חריפים וברורים יותר הגענו לאא.גרון שהרשים אותי כרציני, ואמר שהילד עם דלקת חריפה. מאז עברו חודשיים, הילד עבר כבר שני קורסים של אנטיביוטיקה(צפורל) ואנטיביוטיקה מניעתית (רספרים) ביניהם, אך עדיין עם דלקת וכאבים. חל שיפור, אבל עדיין כאוב וסובל. הרופא המליץ על ניתוח כפתורים כולל פוליפים (או על אנטיביוטיקה מניעתית, שאני קצת פחות אוהבת), ואני שוקלת להענות להצעה, אך אני בהתלבטות קשה - 1. האם שני קורסים של צפורל (ואחד לפני כן, עם מוקסיויט) שלא הצליחו מספיקים לצורך ההחלטה הזו? 2. שמעתי על אפשרות לניתוח עם כפתורים חד כיווניים - אשמח לשמוע על הנושא, או לקבל הפניות למקורות רלוונטים בנושא. 3. אילו עוד אפשרויות טיפול קיימות (רפואה משלימה, רפואה קונבנציונאלית)? 4. מה אחוז הסיכון של הניתוח, שעור התוף לא יתאחה? כאמור, הילד חולה מספר חודשים בודדים, וכנראה שלא ברמות חריפות "סטנדרטיות". 5. האם יש לכם המלצות למטפלים באיזור ירושלים? רק אציין שהילד בסה"כ בריא, ללא צינונים, הפרעות שינה, נשימה, יריקות, השתנקויות וכד'. לגבי ירידה בשמיעה - לא נראה לי שקיימת הפרעה, מאחר והוא ותאומתו מדברים בערך באותה רמה, ולה אין דלקות חוזרות. תודה על התשובה וסליחה על האורך.

דלתק אוזניים חוזרת.

אורלי שלום רב. דלקות אוזניים חוזרות שכיחות בילדים קטנים במיוחד בגיל שנה עד 3 . ההחלטה לגבי ניתוח כפתורים תלוייה בגורמים רבים ובעיקר עד כמה הילד סובל מזה ולרוב גם ההורים ( העדרויות מהעבודה, חוסר שינה וכ"ו ). לשאלותיך: 1.לעיתים כן, שוב תלוי במידת הסבל של הילד ומצב האוזניים בזמן הדלקת ולאחר סיום הטיפול האנטיביוטי. 2.בניתוח כפתורים מבצעים נקב ( חור) בעור התוף ומשאירים צינורית איורור( כפתור) כדי שהנקב לא יסגר. יש סוגים שונים של כפתורים ,אחד מהם הוא כפתור שאיתו אין צורך לשמור מפני חדירה של מים לאוזניים. לא משתמשים בו בכל בתי החולים וע"י כל הרופאים ולכן יש צורך בברור במקום שבו עוברים את הניתוח האם משתמשים בכפתור זה. 3.אפשר לנסות גם רפואה אלטרנטיבית, אך חשוב עם מעקב רופא אאג, לדלקת אוזן תיכונה לעיתים יכולים להיות גם סיבוכים. 4.אחד הסיכונים בניתוח כפתורים הוא שנשאר נקב בעור התוף, הסיכון הואר קטן ביותר. חשוב לציין שדלקת אוזן תיכונה לעיתים יכולה ליצור בעצמה את הנקב ואז האוזן מפרישה וגם במקרה כזה יש סיכון קטן שהנקב לא יסגר. 5. אנו לא ממליצים על רופאים באופן אישי במסגרת הפורום. בברכה ד"ר אפרת ריינדורף כפיר

דלקת אוזניים חוזרת

אורלי שלום רב ההמלצה לניתוח יכולה וצריכה להעשות לדעתי רק ע"י רופא שמכיר ועוקב אחר הילד תקופה. בהצלחה ד"ר אפרת ריינדורף כפיר

למעלה