דלקות אוזניים

אמאלה ט

New member
דלקות אוזניים

אז היום היינו אצל הרופא . והוא גילה שהחום הגבוה של הילד (מעל 40 מעלות). נובע מדלקות אוזניים. ובנוסף לאנטיביוטיקה שהוא מקבל לטיפילים הוא נתן לי אנטיביוטיקה נוספת לדלקת אוזניים. אני מתה מפחד לתת אנטיביוטיקה. ובטח שני סוגים שונים. אומנם אתם לא רופאים ,וחבל שאין בפורום הזה קצת רופאים שמבינים ענין ויכנסו מדי פעם לעזור ולייעץ. אבל בכל זאת אשמח לשמוע לדעתכם מה כדאי לעשות עכשיו לעשות דחוף לדלקת האוזניים בכדי שהחום הגבוה ירד. והאם כדאי לתת פלג'יל ומוקסיפן ביחד? רק אחד מהם?אף אחד מהם? בקיצור שפכו חוויות. עוד משהו מענין קראתי במאמר של איל פוליטי שריבוי מבעיות הנוזלים ודלקות אוזניים כרוניות נוצרות בעיקר כתוצאה מתזונה לקויה או עקב מבנה מולד חלש של מערכת העיכול. בעיות השניות עקב ריבוי בטיפולי אנטיביוטיקה חוזרים הגורם להחלשת מערכת החיסון. הוא רואה קשר מאד חזק לבעיות מערכת עיכול ודלקות אוזניים. מה שעוד יותר מחזק את הסיפור של PDD ומערכת עיכול..... ומוסיף גוונים לכתבתו של רז "כיוונון עדין". עוד דבר אני מנסה למצוא בארץ גסטרו דחוף שמכיר את הקשר בין PDD ומערכת עיכול. מי שמכיר יכול לשלוח לי מסר. רופא המשפחה שלי סיפר שהוא היה בהרצאה של ד"ר גבעוני מאיכילוב והוא הזכיר את הקשר. אשמח לקבל את הטלפון שלו. ודחוף ביותר מה לעשות במיידי לדלקת האוזניים שיוצרת חום גבוה? תודה מראש לכל המשיבים.

תלוי איזו דלקת

לדברי ד"ר ברגר, 80% מדלקות האוזניים נפתרות מעצמן בתוך שבוע בלי אנטיביוטיקה. הוא המליץ לטפטף שמן שום בתוך האוזן, אלא אם כן זו דלקת של האוזן התיכונה. בארה"ב ניתן להשיג שמן שום בחנויות הטבע, אבל אני בטוחה שאפשר גם להכין בבית. בידיעות של שבוע שעבר שבמקרה התגלגל לידינו היה מתכון של רופא נטורופת לשמן שום לאוזניים. דלקות אוזניים קשורות מאוד לאלרגיות מזון ובעיקר לאלרגיות למוצרי חלב. ילד שנוטה לדלקות אוזניים - רצוי מאוד שיימנע בכלל ממאכלי חלב, ובעיקר כשיש דלקת. אם מחליטים בכל זאת להשתמש באניטיסיוטיקה, יש לתסף בהרבה פרוביוטיקס (לא לפחד לתת הרבה, זה לא רעיל) מייד עם סיום השימוש.

אור לנו

New member
הכנת שמן שום בבית:

בקערית קטנה לשים 2-3 כפיות שמן זית, לכתוש שן שום טריה לערבב היטב, רצוי להשהות קצת ואז לסנן את השום. בעזרת כפית או טפטפת לשים באוזן ולסגור עם צמר גפן - רצוי לחמם מעט את השמן לפני כן - זהירות שלא יהיה חם מדי. אני שומרת את השמן הזה במקרר 24 שעות ואח"כ מכינה חדש.

ואם עסקינן בבעיות אוזניים

אולי מישהו למישהו יש רעיון מה עושים במקרה של רפיון של עור התוף-חוץ מניתוח "כפתורים".(הכוונה שעור התוף אינו מתוח ולכן אין איורור של האוזן-מביא להצטברות נוזזלים-דלקות-ירידת שמיעה. תודה מראש!

למעלה