דלקות בגידים בידיים

דלקות בגידים בידיים

שלום, אני מטפלת כבר כ-9 חודשים כמעסה בספא, בערך מההתחלה שלי כמטפלת סבלתי מדלקת שעברה ואחר כך חזרה לי, טופלתי בדיקור סיני (עדיין מטופלת) במהלך העבודה בספא, ולאחרונה המדקר שלי ואני החלטנו שכדאי לי לעשות הפסקה כדי שזה יעבור לחלוטין. מאז כבר כחודש שאני לא עובדת ולא מעסה ולא יוצרת עומס על האיזור והאיזור לא מחלים, זה לא שהוא כואב ללא הרף והגיד נפוח כל הזמן אבל יש ימים שהיד חלשה יחסית ומוגבלת בתנועה, ויש ימים שאני מתעוררת בבוקר לגיד מתוח ונפוח מעט כשלא עשיתי שום מאמץ ואחרי שינה ומנוחה של לילה. רציתי לברר האם בשלב זה מתאים לעשות פיזותרפיה והאם יכולה לעזור , אחרי שאני כבר חודש במנוחה והגיד עדיין לעיתים מתנפח מרצונו שלו ללא סיבה וללא מאמץ.
בנוסף קיבלתי המלצה מאורטופד לאמבטיות פרפין
אשמח לתשובה כי אני די מיואשת מהמצב

דלקות בגידים בידיים

שלום לשואלת,

אני חושבת שנכון וחשוב בשלב זה (אם לא קודם) להגיע לפיזיותרפיה, לעבור בדיקה יסודית ולקבל הדרכה וטיפול רלבנטיים.
אני יכולה לחשוב על כמה כיוונים אפשריים לסיבות למצב ולטיפול, אבל עד שלא תבדקי היטב לא נכון לדבר על אופן הטיפול, בכל מקרה - חבל על הזמן, הסבל והייאוש.

בהצלחה,
עדי

תודה, הלכתי לשני אורטופדים

שניהם הפנו אותי לפיזותרפיה ולא דאגו בגלל שאני צעירה וכי המצב יכול לעבור, אבל לא ענו לי עלה שאלה למה במנוחה היד עדיין כואבת ולעיתים הגיד נפוח. מקווה לקבל תשובות והתקדמות כולשהי בפיזותרפיה.האם אמבטיות פרפין יכולים לשקם? מלבד הרגעת האיזור?

תודה, הלכתי לשני אורטופדים

בוקר טוב,

אני חושבת שאמבטיות פרפין הן חלק מהטיפול, ולא החלק העיקרי. החלק העיקרי הוא הסבר והדרכה, את צריכה לצאת מהטיפול כשאת מבינה מצוין למה את סובלת מהכאבים האלו ומה לעשות (תרגילים וכד') כדי להקל עליהם.

בהצלחה,

עדי

למעלה