דלקות עיניים חוזרות

meck88

New member
דלקות עיניים חוזרות

שלום,
בחורף שעבר חליתי באדנו וירוס קשה בעיניים, באופן חמור יותר בעין ימין. בהתחלה לא נתנו לי סטרואידים כי חששו מהרפס ואמרו שזה יעבור לבד אבל זה רק הלך והחמיר ולא השתפר ובסוף נתנו לי סטרואידים . הדלקת נמשכה בערך חודש וחצי. לאחר שהדלקת עברה העיניים לא חזרו להיות מה שהיו. כל שלושה שבועות לערך הייתי נדבקת בדלקת ויראלית נוספת, בעוצמה חלשה יותר. כל פעם נאלצתי ללכת שוב לרופא עיניים, לקבל מרשם חדש לסטרואידים ולהשתמש למספר ימים. ואחרי שלושה שבועות שוב דלקת. הסטרואידים שאני משתמשת בהם זה אף.אם.אל. באיזשהו שלב היתה הקלה והיתה הפסקה ללא דלקות במשך כמה חודשים. בזמן זה עשיתי בינתיים ניתוח לייזר (ב"עיניים"). בחודש האחרון הדלקות חזרו. רק שהפעם נראה שהסטרואידים לא ממש עוזרים. הייתי שמה לשלושה ימים, מפסיקה והדלקת היתה חוזרת תוך יומיים-שלושה. הלכתי לרופא שאמר לי לעשות במשך חודש יום כן יום לא. רק שלפני יומיים למרות שערב קודם שמתי טיפות, למחרת קמתי עם עין ממש אדומה ועם הפרשות. ועכשיו אני על סטרואידים יומיים, פעמיים ביום. יש לי תור לרופא ביום ראשון אבל די איבדתי אמונה ברפואה. הדבר היחיד שאמרו לי הוא שכנראה זה חוזר בגלל שהעין נחלשה ולכן היא נדבקת בקלות.
האם יש בנמצא פתרון רציני? משהו שיעזור לי להחזיר את העין למה שהיתה? או שהדלקות לכל הפחות יגיעו בתדירות נמוכה יותר? איך אפשר להיפטר כבר מהדלקות האלה? אני לא רוצה לשים יותר מידי לאורך זמן סטרואידים... במיוחד שאני אמורה להתחיל טיפולי פוריות ממש בקרוב. ואני לא יודעת אם מותר לשים את זה בזמן טיפולים/הריון....
אשמח לתשובות - מה אפשר לעשות ואיך אפשר לפתור את זה לטווח כמה שיותר ארוך...
תודה!

למעלה