דלקת באוזן התיכונה

MC SammY

New member
דלקת באוזן התיכונה

לאחר שהתלוננתי על הרגשה של "סתימה באוזן" ומן נוזלים שמפריעים לשמיעתי, הרופא המליץ לי על טיפול אנטיביוטי באוגמנטין של 10 ימים. בסוף הטיפול לא חל שיפור. לאחר מכן, הוא המליץ לי על טבליות "טלפסט 180 מ"ג" פקסופנאדין והידרוכלוריד, ותרסיס לאף הקרוי "סטרונאז". אני מתקרבת לסיום הטיפול ועדיין לא חל שום שיפור. בבדיקה של מערות אף\פנים עד שני מבטים, תוצאות הבדיקה העלו: הצללה מסבית בסמיכות גבוהה בבסיס של סינוס מסקלרי משמאל. מה זה אומר? מה עליי לעשות אם הטיפול האנטיביוטי+הטיפול בכדורים שניתן לי לאחר מכן לא עוזר??? אני סובלת כבר כמעט חודש מהתופעה הזו והיא פוגמת קשות באורח החיים שלי. לעומת זאת, כשאני מגיעה לרופא הוא מאד נינוח ושולח אותי שוב ושוב לטיפול בכדורים שלא באמת עוזר... האם זה מסוכן? מה עליי לעשות? אודה לתשובה מוסמכת.

MC SammY

New member
עוד דבר שיש לציין

הרופא איבחן את התופעה כ"אוטיטיס". לאחר שיטוט באינטרנט, הבנתי שדלקת באוזן התיכונה נפוצה בעיקר בילדים קטנים, מלווה בחום וכאבים. אצלי המצב אינו כך!! אין לי חום והאוזן לא כואבת. האם יש סיכוי שהרופא (יש לציין, רופא אא"ג בכיר) עשה אבחנה לקויה? עוד דבר שחשוב לציין הוא שאני מרגישה הקלה בשינה או בכלל- במצב שכיבה.

תפליט באוזן תיכונה - דלקת

שלום לסמי אוטיטיס משמעו דלקת באוזן. הפרעה זו יכולה להופיע גם במבוגרים ויכולה להיות ללא חום או כאבים. כאשר מצטברים נוזלים באוזן תיכונה התפנותם יכולה להמשך שבועות רבים. במידה ולמטופל יש סינוסיטיס כדאי לטפל בהפרעה זו (האנטיביוטיקה שקבלת יעילה בד"כ גם כנגד סינוסיטיס). כדאי לבדוק את חללי האף והלוע האפי בסיב אופטי. אם את מעשנת חושב שלא תעשי זאת. בהצלחה ד"ר אופיר הנדזל

למעלה