דלקת ביד

guyshoam

New member
דלקת ביד

היי,
אני סובל כבר שנה שניה מדלקת ביד, ממש במפרק
יכול להיות שזה בגלל שאני עובד שעות ארוכות מול המחשב והפעילות עם העכבר גרמה לדלקת... מיום ליום יותר כואב לי ואני לא רוצה להגיע למצב שאני לא יכול לסגור אותה ובטח אני לא רוצה להגיע למצב של כדורים חזקים למינהם...
יש לכם המלצות? שיטות טיפול ?
תודה

0 אור 0

New member
המלצות לדלקת במפרק היד

הי,
ההמלצה הראשונה והחשובה ביותר היא לדאוג לסביבה ארגונומית בעבודה - כרית סובה או קלקר שעליה מניחים את היד בזמן העבודה עזרה פלאים להמון אנשים, מקלדות מיוחדות , התאמה של הכסא לשולחן וכד'...
המלצה שניה היא טיפול בשמנים עם או בלי עיסוי רפואי מקצועי - בן זוגי פתר להרבה אנשים בעיות דומות, לאחר אבחון של השרירים בפגועים והמלצה על תרגילים בהתאם - גם זה חלק מהנושא של ארגונומיה ויציבה.
לגבי השמנים אנחנו בחילוקי דעות - הפרקטיקה הנלמדת בעיסוי רפואי וברוב המקומות היא שמנים מקררים, ובכלל קירור של דלקת. אני אישית מצאתי שדוקא תערובות של שמנים מחממים , או שמן שמחממם פנימה ומקרר כלפי חוץ (כמו המנטה) עובדת טוב יותר על דלקות כרוניות. יש מספר תערובות מצויינות - למשל שמן סגולה שלנו, שמנים מיוחדים מתאילנד - שגם מקלות וגם עוזרות לריפוי
ואחרי שתתחיל ההחלמה, חשוב מאד לא להניח ליד להתנוון - להפעיל אותה כל הזמן - תרגילי אצבעות, סיבובי המפרק, מרפק, כתפיים, בשלב מתקדם יותר גם עם מעמס.
אפשר גם להיעזר במכשירי פולסים חשמליים או אינפרה אדום שיש לפיזיותרפיסטיים . מהנסיון שלי תרגול עצמי, שמנים ומדי פעם עיסוי עושים את העבודה טוב יותר
&nbsp

שני דברים שעוזרים לי

קודם כל, סוגיית הכריות לא עזרה לי.
&nbsp
יש לי שמן שהכנתי ועובד לי מצוין (למדתי ארומתרפיה). גם דיקור סיני עובד לי.
&nbsp
אני שוקל עכשיו לקנות איזה עכבר שישפר את המצב. שלח לי הודעה עוד כמה חודשים ואני אגיד לך אם זה עובד

0 אור 0

New member
חבל שהכרית לא עזרה לך אבל להרבה אנשים היא עזרה

זה לא כל כך רק הכרית, אלא לבנות את סביבת העבודה כך שהיד תנוח בצורה נכונה,
יש לא מעט אנשים שיכולים לעזור לך - מעסים שהתמחו בעיסוי רפואי שיקומי, פיזיותרפיסטים , מומחים לארגונומיה - לא כל מי שיש לו את התעודה, , אלא מי שיש לו את הידע
&nbsp

למעלה