דלקת בסחוס

דלקת בסחוס

שלום שני גיל ואני משתתף חדש בפורום סבלתי במשך כל תקופת הגדילה מבעיות ברכיים חריפות (שחיקה של הסחוס) טופלתי ע"י פרופסור הלפרין, ובהמשך ע"י הפיזיוטרפיסט ג'רמי לואיס, מאז עברו הרבה שנים (היום אני בן 28) ומדי פעם בעיקר בחילופי עונות הברכיים כואבות אך לא בצורה חריפה במיוחד. בשבועיים האחרונים חזרו הכאבים בברך שנבעו עפ"י הרופא מדלקת בסחוס או שחיקת סחוס ונשלחתי לעשות בדיקת דם וקיבלתי כדורים נגד כאבים (אתופן XL ). במהלך השבת לא יכולתי לדרוך על הרגל מרוב כאבים סביב הפיקה ניגשתי לרפואת חירום של מכבי וקיבלתי זריקת אופטלגין שעזרה מיידית. השאלה שלי מה עושים לאחר השפעת הזריקה הכאבים מתישים ומאוד לא נעימים (אחרי שנים של פיזיוטרפיה אני ממש לא רוצה לחזור לזה).. התשובה לבדיקת הדם תהיה בעוד 11 יום מה אני עושה עד אז?

בכל זאת

גש לפיזיותרפיסט שעוסק בתחום ושמיומן בטיפול ע"פ שיטת מקונל.מקונל היתה בארץ לפני מספר שנים ויש לו מעט פיזיו' מיומנים בשיטה.תיקח בחשבון שעשויים להיות שינויים והטיפול יהיה בהתאם. " אחרי שנים של פיזיוטרפיה אני ממש לא רוצה לחזור לזה" - אתה כל כך צודק. לכן, תדבר עם הפיזיו המטפל שייתן לך כלים להתמודד מבלי שתצטרך לרוץ לטיפול כל פעם . אני מאמינה שאם תעשה תרגילים ומתיחות באופן קבוע ותלמד לעשות טייפינג כשצריך , תוכל לצמצם את הביקורים אצל גורמי הרפואה למינם. יש משפט יפה בנושא : chronic problems can not be cured they can only be managed/ כמו שלוקחים כדורים ללחץ דם גבוה או הולכים כדי לשלוט על הכולסטרול והסוכר, ככה זה בבעיות אורטופדיות. אפשר לנקוט במספר פעולות שיאפשרו לך לשלוט על המצב.

../images/Emo122.gif

נירית סלחי ליי על השאלה אך האם את גולשת באתר או שייכת לצוות המומחים של איכילוב? (זו פעם ראשונה שלי בפורום). מעבר לכך טייפים כבר עברתי וזה אחד הדברים שאני לא רוצה לחזור אליהם!! טופלתי אצל ממציא השיטה הפיזיוטרפיסט ג'רמי לואיס,והייתי אחד הראשונים בארץ שטופל בשיטה זו, (לפני 11 שנה) אכן עוזר והוא אכן גדול אבל לשם אני לא חוזר. תודה על התשובה המהירה והאיכפתית!!

גיל שלום,

אני מסכימה עם המלצותיה של נירית. אני גם מאד מבינה שנמאס לך. הבעיה היא שאתה נמצא קצת במילכוד. אם הבעיה היא כרונית, היא יכולה להמשך עוד שנים רבות ולכן הפיתרון הוא תירגול עצמי מבוקר, שמירה על גמישות תקינה, המנעות ממצבים שמחריפים את הכאב (מה גרם להחרפה הזו הפעם ?). מידי פעם אולי גם תצטרך טיפול. רצוי גם להחליף מטפל מידי פעם. זה מרענן את שני הצדדים וזו לא חתונה קאתולית. יש גישות וטכניקות שונות לכל אחד מאיתנו. ולמען הסר ספק...
נירית היא פיזיותרפיסטית (עבדה באיכילוב בעבר) בעלת ניסיון רב מאד בתחום האורתופדי. עוסקת בתחום הלמידה המוטורית, שייכת לסגל המרצים של החוג לפיזיותרפיה באוניברסיטת חיפה, מרצה ברחבי הארץ ולאחרונה גם בכנס הפיזיותרפיה העולמי שהתקיים בברצלונה. כל מילה שלה היא פנינה.. ותיקון נוסף... ממציאת שיטת הטייפים היא פיזיותרפיסטית אוסטרלית בשם ג'ני מקונל ולא ג'רמי לואיס שהוא פיזיותרפיסט, חוקר, ומרצה מצוין בפני עצמו.

למעלה